13.3.13

Μπαρτσελόνα-Μίλαν 4-0, ανάλυση

        Το μεγάλο ραντεβού ήταν έτοιμο. Η Μίλαν, από το πουθενά, είχε στριμώξει τη μεγάλη Μπαρτσελόνα στη γωνία, χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα, διεκδικώντας με αξιώσεις πλέον την πρόκριση. Μια χρονιά που φαινομενικά έμοιαζε χαμένη για τη''νέα Μίλαν'' που ξεκίνησε να χτίζεται το καλοκαίρι, με τη φυγή των μεγάλων της σταρ Ιμπραΐμοβιτς,Τιάγκο Σίλβα,Ζέεντορφ, Νέστα, άρχισε να βρίσκει νόημα. Τα αμούστακα παιδιά του Γκαλιάνι και του Μπερλουσκόνι, ήταν έτοιμα για τη μεγαλύτερη  πρόκληση της ζωής τους και με ''όπλο'' την εμφάνιση του 1ου αγώνα, αλλά και των δυο 'Ελ Κλάσικο', διεκδικούσαν μερίδιο στο όνειρο.


          Η Μπαρτσελόνα, παράλληλα, καλούταν για πρώτη φορά την τελευταία 5ετία της παντοκρατορίας της να αποδείξει τον χαρακτηρισμό της μεγάλης ομάδας, κατορθώνοντας μια πολύ δύσκολη ανατροπή. Η αλήθεια είναι, πως ακόμα και σε περίπτωση αποκλεισμού, θα ήταν λάθος να εκμηδενιστεί απότομα η όλη της πορεία τα τελευταία χρόνια, αφού όλοι  δικαιούνται να παρουσιάσουν μια ''κοιλιά''. Ωστόσο, μετά και τον περσινό αποκλεισμό από εκείνη την αλλοπρόσαλη Τσέλσι, ένας αποκλεισμός σε τέτοια πρώιμη φάση στη διοργάνωση, από μια άπειρη ομάδα κι ενώ οι αστέρες της Ινιέστα και Μέσσι είναι στο τοπ απόδοσης της, θα έχριζε μεγάλο σχολιασμό και θα έφερνε το λεγόμενο 'Τέλος Εποχής'. Κι αυτό διότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι μια ομάδα που επαναπαύεται στα κεκτημένα, αφού διαρκώς προσπαθεί να παράγει ταλέντα από την ακαδημία της, αλλά και να καλύπτει τυχόν κενά με πολυδάπανες μεταγραφές κάθε χρόνο, όπως οι Ιμπραήμοβιτς, Βίγια, Φάμπρεγκας και Σάντσες, Άλμπα και Σονγκ. Για να καταφέρει λοιπόν κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έκανε μια δύσκολη ανατροπή. Δεν τις είναι βέβαια άγνωστες τέτοιες καταστάσεις, αφού έχει έρθει άλλες 10 φορές σε τέτοια θέση, χαμογελώντας τελικά στις 5 από αυτές, με τελευταία την πρόκριση επί της Άρσεναλ το 2011 με 3-1, με την αμφιλεγόμενη 2η κίτρινη στον Φαν Πέρσι για συνέχιση της φάσης σε οφσάιντ να προκαλεί σχόλια.




Επιτυχημένες κι αποτυχημένες πινελιές από τους προπονητές


   

     Οι δυο εκλέκτορες ήταν στην ευχάριστη θέση να έχουν όλα τα όπλα τους, πλην δύο.Ο μεν Ρόουρα περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή των Τσάβι, ο δε   Αλέγκρι έχασε την τελευταία στιγμή τον Πατσίνι. Παράλληλα, το διάστημα των 2 εβδομάδων που μεσολάβησε ανάμεσα στις δυο αναμετρήσεις των ομάδων, έδινε τη δυνατότητα να πειραματιστούν στις προπονήσεις αλλά και στα ματς του πρωταθλήματος, ώστε να αποδόσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα στον αγώνα.
      Ο Ρόουρα δέχθηκε αρκετή κριτική, είναι αλήθεια, για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του αλλά και για την ικανότητα των παικτών του να πατάνε περιοχή, στα προηγούμενα ντέρμπι με Ρεάλ και Μίλαν. Για την αμυντική του λειτουργία ο Ρόουρα έπρεπε να αφήσει τους συναισθηματισμούς στην άκρη και να περνούσε στον πάγκο τον αγαπημένο σε όλη την Καταλονία, Πουγιόλ. Ο εμβληματικός αρχηγός της Μπάρτσα δείχνει πως βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, όντας αρκετά αργός στις κινήσεις του. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του... σπαγγάτου στην ντρίμπλα του Ντι Μαρία. Έτσι, επιλέχθηκε στη θέση του ο Μασεράνο, ο οποίος εδώ και 2,5 χρόνια έχει μάθει να οργανώνει τη θέση, οργανώνοντας παράλληλα όσο μπορεί το παιχνίδι με τις μπαλιές του. Για τον δεύτερο γρίφο, στην επίθεση, τα πράγματα ήταν πιο απλά. Αυτός που έκανε τη διαφορά το 2011, τη χρονιά που η Μπαρτσελόνα πραγματικά θύμισε υπερομάδα, ήταν ο Νταβίντ Βίγια. Με τον Ισπανό φορ έτοιμο, δεν υπήρχε λόγος να προτιμηθεί το διαβασμένο 4-6-0 με τον Φάμπρεγκας, αντί ενός συστήματος με έναν καθαρό φορ, όπως ο Βίγια.
            Ο Αλέγκρι, από την πλευρά του, ήταν διατεθειμένος να τηρήσει το ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Έτσι όλοι περίμεναν την ίδια 11άδα, με αυτή του Σαν Σίρο. Ο Ιταλός προπονητής όμως εξέπληξε πραγματοποιώντας 2 αλλαγές. Στη θέση του πιο τραυματία και σαφώς πιο επιθετικογενή φορ, Πατσίνι, έβαλε τον νεαρό Νιανγκ, που άρεσε στο Σαν Σίρο. Παράλληλα, στο χώρο του κέντρου, δεν εμπιστεύτηκε τον Μουντάρι και προτίμησε τον μέτριο φέτος Φλαμινί. Ο Γκανέζος, ταλαιπωρήθηκε με έναν τραυματισμό την προηγούμενη εβδομάδα, παρόλα αυτά ήταν έτοιμος να παίξει και όλοι περίμεναν πως, μετά την κορυφαία του εμφάνιση στο Σαν Σίρο, θα έπαιρνε φανέλα βασικού. Τέλος, γενικότερη έκπληξη παρουσίασε το γεγονός, πως ο Αλέγκρι, διατήρησε τους δυο επιθετικούς στο σχήμα του, αντί να τοποθετήσει επιπλέον παίκτση στο κέντρο, τον χώρο όπου εκεί ξεκινά το παιχνίδι της η Μπάρτσα. Έμοιαζε να ήξερε πως θα αναγκαστεί να κυνηγήσει από νωρίς το σκορ...

Αναλυτικά οι Συνθέσεις:


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τζόρδι Ρόουρα): 4-3-3 :
Χοσέ Πίντο - Ντάνι Άλβες, Μασεράνο(77' Πουγιόλ), Πικέ, Τζόρντι Άλμπα - Τσάβι[C], Μπούσκετς, Ινιέστα - Πέδρο(84' Αντριάνο), Μέσσι, Βίγια(75' Αλέξις Σάντσες)


ΜΙΛΑΝ  (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι) :  4-3-3 :
Αμπιάτι - Αμπάτε, Ζαπάτα, Μεξές, Κονστάντ - Αμπροζίνι[C](60' Μουντάρι), Μοντολίβο, Φλαμινί(74' Μπόγιαν Κρκιτς) -  Μπόατενγκ, Νιανγκ(60' Ρομπίνιο), Ελ Σαραουΐ






1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ: H απάντηση του Μέσι και η συνέχιση των διαιτητικών λαθών

   

    Ο αγώνας ξεκίνησε όπως αναμενόταν, με την Μπαρτσελόνα να σφυροκοπάει ασταμάτητα την άμυνα της Μίλαν. Ο Ινιέστα ανέλαβε από την αρχή τον ρόλο του πλευμέικερ. Αλλά κι ο Τσάβι, που τελικά ξεκίνησε τον αγώνα, έδειχνε πως είχε τη διάθεση για ασίστ. Όπερ κι εγένετο. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Μέσσι θα κάνει υποδειγματικό 1-2 με τον Τσάβι, και με το γνωστό του πλασέ ο Αργεντίνος, θα προλάβει την αργεί αντίδραση του Μεξές και θα  περάσει την μπάλα από...το μάτι της βελόνας, αφήνοντας τον Αμπιάτι, άγαλμα. Η Μπαρτσελόνα θα πετύχει αυτό που ήθελε κι έτσι θα συνεχίσει την επίθεσή της. Για τα επόμενα λεπτά το παιχνίδι θα παίζεται στα καρέ της Μίλαν και στο 8ο λεπτό η Μπάρτσα θα έχει δοκάρι σε σουτ του Ινιέστα, μετά κι από απόκρουση του Αμπιάτι. Για επόμενα 10 λεπτά, το παιχνίδι θα μεταφερθεί στο κέντρο, με τον Μέσσι να έχει ωραίες ενέργειες και τον Βίγια να προσπαθεί να σπάσει την άμυνα. Παράλληλα, αυτή τη φορά οι παίκτες της Μπάρτσα, έδειχναν τη διάθεση και να σουτάρουν από μακριά, σε αντίθεση με άλλους αγώνες. Στο διάστημα 20'-35' με τον Άλβες να ανεβαίνει και τον Μέσι να συγκλίνει στα δεξιά, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στα αριστερά της άμυνας της Μίλαν. Ο νεαρός Κόνσταντ, θα αποδειχτεί αρκετά καλός, προωθώντας μάλιστα σωστά την μπάλα στον Ελ Σαραουΐ, από όπου ξεκίνησαν δυο, άστοχες βέβαια, αντεπιθέσεις. Κάπου στο 35' είχαμε το κομβικό σημείο του αγώνα. Η Μίλαν είχε ανεβάσει στροφές και βρέθηκε να βγάζει επιθέσεις, από τα αριστερά με τον Ελ Σαραουΐ. Σε μια αντεπίθεση στο 38', ο Νιανγκ θα βγει μόνος του απέναντι στον Βαλντές, αλλά το πλασέ του θα βρει στο δεξί δοκάρι του Ισπανού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μέσσι θα κάνει το κοντρόλ και θα σουτάρει για το 2-0, στο 40ο λεπτό. Ωστόσο, οι άνθρωποι τη Μίλαν δικαίως θα διαμαρτυρηθούν 
για οφσάιντ στον Μέσσι. Το ημίχρονο θα τελειώσει με τη 
Μίλαν να αμύνεται και με τον αγώνα για την πρόκριση να ξεκινά και πάλι από την αρχή, αφού το 2-0, τα ξεκινούσε όλα από την αρχή. Η Μίλαν πλέον, άρχισε να σκέφτεται και το ενδεχόμενο της παράτασης.





2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Απειρία VS κλασσικού πλάνου

  
         Με τη αποστολή της Μίλαν να είναι πλέον πολύ δύσκολη, εντούτοις το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς καμία αλλαγή από τους Μιλανέζους. Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της, δεν ήθελε με τίποτα την παράταση. Έτσι, μπήκε με φόρα για το 3-0. Το παιχνίδι συνεχίστηκε από τα δεξιά, με το Μέσσι να πλαγιοκοπεί και τον Άλβες να ανεβαίνει ψηλά, χωρίς να έχει όμως σωστές επιλογές. Το τικι-τάκα, στο κέντρο, άρχισε και οι παίκτες της Μίλαν ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν. Κάπως έτσι, στο 55ο λεπτό, έπειτα από μια ακόμα ασίστ του Τσάβι, ο Κόνσταντ θα κάνει ετεροχρονισμένο τάκλιν κι ο Βίγια θα βρεθεί σε θέση βολής, διαμορφώνοντας το 3-0, με το αριστερό πόδι. Η πρόκριση λοιπόν, ήταν πλέον στη μεριά της Μπαρτσελόνα, η οποία δεν άφησε το ποδι από το γκάζι κι έψαχνε και 4ο γκολ. Ο Αλέγκρι, θα κάνει διπλή αλλαγή στο 60', περνώντας τους Ρομπίνιο και Μουντάρι, ελπίζοντας να πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ. Το παιχνίδι θα συνεχίσει να παίζεται πάνω-κάτω, με την πρωτοβουλία όμως στην Μπάρτσα. Από το 70 και μετά, ο αγώνας θα γίνει πολύ χλιαρός. Μοναδικό αξιοσημείωτο, μια παράλληλη πάσα του Ελ Σαραουΐ, με τον Ρομπίνιο να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Τα τελευταία 10 λεπτά, θα βρουν τη Μίλαν να πιέζει και την Μπαρτσελόνα να απαντά με αντεπιθέσεις. Το γκολ δεν ήρθε για τους Ιταλούς και σε μια από αυτές τις αντεπιθέσεις, θα πετύχει το 4-0 με τον Τζόρντι Άλμπα, στο 90ο λεπτό, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση. Οι νεαροί παίκτες της Μίλαν δεν μπήκαν ποτέ να παλέψουν για την πρόκριση και φάνηκαν ανέτοιμοι για τέτοιο αγώνα. Η Μπαρτσελόνα έδωσε ταυτόχρονα την απάντησή της, δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στη συνέχεια της διοργάνωσης.









 MVP: Ο Μέσι σε ρόλο ηγέτη



  Πολλές κριτικές δέχτηκε κι ο Μέσι πριν τον αγώνα. Για το πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει σε κρίσιμα ματς και να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του. Κι είναι αλήθεια και έχει ξαναειπωθεί ότι αυτό που κάνει τον Μέσι είναι να αξιοποιεί στο τέλειο τις προσπάθειες των συμπαικτών του. Σε αυτό το ματς λοιπόν, έπρεπε να βρει τον τρόπο να απαντήσει. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που ,λογικά, η Μίλαν βρισκόταν πολύ πίσω, κατάφερε να απαντήσει στην άμυνα αυτή πετυχαίνοντας 2 γκολ με όμορφα σουτ και δίνοντας το σύνθημα της πρόκρισης. Αυτό που έκανε όμως τη διαφορά στον αγώνα αυτό, ήταν πως δεν αναλώθηκε στο να προσπαθεί να περνάει όλος ο αγώνας από τα πόδια του. Αυτό έκανε σε προηγούμενες αναμετρήσεις και κλείστηκε από τις άμυνες και τελικά κουράστηκε. Έτσι, χωρίς να κάνει μια εμφάνιση-υπερπαραγωγή, ήταν εκεί που όφειλε να είναι, τη στιγμή που έπρεπε. Αυτό θα χρειαστεί να κάνει και στα επερχόμενα δύσκολα ματς στη συνέχεια, με τους αμυντικούς να τον περιμένουν.





  1. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του αγώνα:



ΜΙΛΑΝ (Μ.Ο 5,39 )                       
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    (Μ.Ο. 7,38)                       
Αμπιάτι: Ο έμπειρος Ιταλός ήξερε πως το παιχνίδι θα εξελιχθεί με αλλεπάλληλα σουτ εναντίον του. Δεν περίμενε όμως να τον εκθέσει τόσο η άμυνα. Είχε πολύ καλές επεμβάσεις, ενώ τα γκολ ου δέχτηκε ήταν δύσκολα. Προσπάθησε αλλά θα μπορούσε να δώσει το  κάτι παραπάνω για την πρόκριση                      6.5
  Βαλντές: Ήταν ένα παιχνίδι που δεν χρειάστηκε να αγχωθεί , καθώς η Μίλαν δεν τον απείλησε. Σε 2 φάσεις μόνο που χρειάστηκε τη μία το δοκάρι και την άλλη ο Άλμπα, τον βοήθησαν να κρατήσει το μηδέν. Παράλληλα ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια       6.5

Αμπάτε:   Είναι ο πιο επιθετικογενής αμυντικός της Μίλαν. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε παρά μόνο μία φορά να κάνει μια καλή επέλαση. Στα αμυντικά του καθήκοντα μέτριος καθώς το παιχνίδι παίχτηκε από την άλλη πλευρά       5.0                                                    
 Ντάνιελ Άλβες: Το παιχνίδι παίχτηκε από την πλευρά του στην επίθεση. Οι επιλογές του όμως  και ο σέντρες του ήταν πάντα λανθασμένες.  Θα κριθεί αυστηρά λόγω των εξαιρετικών παλαιότερων εμφανίσεών του. Δείχνει λιγότερο δημιουργικός σε σχέση με το παρελθόν.                                6.0

Ζαπάτα: Σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα, ο Κολομβιανός δεν βοήθησε στην άμυνα, αφήνοντας τον Μεξές να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Πολύ κακή εμφάνιση που αφήνει ερωτήματα για το μέλλον του στη Μίλαν          4.5
Μασεράνο: Αποτελεί την αλλαγή που βοήθησε την Μπαρτσελόνα να βελτιωθεί αμυντικά. Συμμετείχε και στην επιθετική ανάπτυξη, όχι όσο ο Πικέ. Βέβαια θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος,  αφού η φάση του Νιανγκ προήλθε από δικό του τραγικό λάθος διώξιμο                              7.0
Μεξές:  Το βάρος της άμυνας έπεσε στις πλάτες του. Οι φυσικές του δυνατότητες όμως δεν τον βοήθησαν να συναγωνιστεί έναν τέτοιο αντίπαλο. Στα γκολ του Μέσι, έπρεπε να αντιδράσει καλύτερα και φταίει                    4.5
Πικέ: Σε αντίθεση με τα άλλα ματς δεν απειλήθηκε αμυντικά. Όποτε χρειάστηκε πάντως ήταν καίριος. Το πιο βασικό όμως ήταν η συμμετοχή του στην ανάπτυξη της Μπάρτσα      7.5
Κονστάντ: Η προσπάθειά του στο πρώτο ημίχρονο ήταν συγκινητική αφού καλούταν να αμυνθεί εναντίον 3 αντιπάλων. Παράλληλα προσπαθούσε να ανεβάσει και την ομάδα πιο ψηλά. Στο γκολ του Βίγια έδειξε την απειρία του και μετά από αυτό άρχισε να πέφτει η απόδοσή του.                          5.5
Τζόρντι Άλμπα: Το παιχνίδι του ήταν πολύ μεστό. Στην άμυνα είχε επιστροφές και εξαφάνισε τον Μπόατενγκ. Στην επίθεση όποτε ανέβαινε ήταν πολύ σωστός και η πολύ καλή του εμφάνιση εξαργυρώθηκε με ένα γκολ στο τέλος                  8.0
Αμπροζίνι: Για άλλη μια χρονιά κλίθηκε να φέρει εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή αντάξια της εμπειρίας του αλλά απέτυχε. Πρέπει σιγά-σιγά να αποδεχθεί σαν  αρχηγός την αδυναμία του, αφήνοντας άλλους παίκτες να προσπαθήσουν στη θέση του       5.5                                                                                              
Τσάβι: Ο Ισπανός από εκεί που ήταν να μην παίξει, τελικά αγωνίστηκε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Είχε 2 ασίστ, σούταρε σωστά από μακριά και σε αυτό το ματς πήρε την μπαγκέτα του μαέστρου από τον Ινιέστα, με άψογο τρόπο. Κορυφαία εμφάνιση          9.0
Φλαμινί: Ερωτηματικό η παρουσία του στην 11άδα, διότι είναι γνωστός ως παίκτης με σκαμπανεβάσματα. Δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου, πέρα από κάποιες προσπάθειες στις αντεπιθέσεις. Σωστά έγινε αλλαγή.                 5.0
Μπούσκετς: Μια ακόμα κλασσική εμφάνιση για αυτόν. Σωστές μεταβιβάσεις στους Ινιέστα-Τσάβι και συμμετοχή στην κυκλοφορία της μπάλας. Τίποτα θεαματικό , τίποτα λάθος                                     7.0
Μοντολίβο: Είχε τεράστια διάθεση κι αυτό φάνηκε. Προσπαθούσε να δημιουργήσει επιθετικά, αλλάζοντας πολλές φορές το παιχνίδι, χωρίς βέβαια να βρουν αντίκρισμα οι μπαλιές του. Στην άμυνα που δεν είναι το καλύτερο του ήταν μέτριος                      6.0
Ινιέστα:  Παρόμοια εμφάνιση με του Τσάβι. Πάσαρε, σούταρε, δημιούργησε το κρίσιμο 2ο γκολ και είχε ελάχιστα λάθη στις επιλογές του                8.5
Μπόατενγκ: Όντας ο ποιοτικότερος παίκτης της Μίλαν κι ένας από τους ηγέτες της πλέον, οι 'Ροσονέρι' περίμεναν να τους επιβεβαιώσει. Αυτός όμως, ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Του έλλειπε η δημιουργία.        5.5                                             
Πέδρο: Δεν είχε καμία εντυπωσιακή εμφάνιση κι αυτό γιατί ο Μέσι προτίμησε να πλαγιοκοπεί από την πλευρά του. Δεν έκανε κάτι παραπάνω από το να συμμετέχει στο γνωστό παιχνίδι της Μπάρτσα             6.0
Νιανγκ: Στο πρώτο ματς μπήκε σαν αλλαγή κι αυτός έδειξε πολύ καλά δείγματα. Σε αυτό το ματς όμως δεν έκανε τίποτα σωστό. Άσκοπα τρεξίματα, ενώ όταν βρέθηκε στη θέση να δώσει την πρόκριση, αυτός σημάδεψε το δοκάρι, αντίθετα με τον Ραμίρες που πέρσι από το ίδιο σημείο δε φοβήθηκε να κάνει 'λόμπα'. Κάκιστη εμφάνιση  4.0
Μέσι: Αυτή τη φορά ο Μέσι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον αγώνα. Χωρίς να είναι υπερβολικός, ήταν μόνιμη απειλή για τη Μίλαν και πέτυχε 2 όμορφα γκολ που έδωσαν στην ουσία την πρόκριση στην ομάδα του. Με αντίστοιχες εμφανίσεις, θα αποστομώσει σιγά-σιγά όλους τους επικριτές του. Έχει μπροστά του  κι άλλους αγώνες για αυτό       9.0 
Ελ Σαραουΐ: Ο 20χρονος δείχνει να έχει αποδεχτεί τον ρόλο του ηγέτη και προσπαθούσε να το αποδείξει. Πολύ τρέξιμο, ήταν ο μοναδικός εκφραστής της Μίλαν στην επίθεση. Είχε κάποιες υπερβολικές επιλογές, αλλά η διάθεση του ήταν όαση μπροστά στους ήδη παραδομένους συμπαίκτες του      6.5
 Βίγια:  Σημαντική η προσθήκη του στην επίθεση της Μπάρτσα. Σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του στην επίθεση, αυτός ξέρει καλά πότε και πως να πατήσει περιοχή. Είναι αυτός που με τη διαφορετική του φιλοσοφία, δίνει το κάτι παραπάνω στην Μπαρτσελόνα. Πέτυχε και το γκολ της πρόκρισης με όμορφο τρόπο                          8.0    
Ρομπίνιο: Ο Βραζιλιάνος με τη μεγάλη εμπειρία του από τέτοιους αγώνες, εισήλθε ώστε να δώσει το κάτι παραπάνω. Θα μπορούσε να τα καταφέρει, ωστόσο δεν κατόρθωσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα,από το ύψος της μικρής περιοχής σε μια φάση στο 77' με το σκορ στο 3-0             5.5
Σάντσες: Διανύει μια πολύ μέτρια έως κακή σεζόν. Στον αγώνα μπήκε για να κερδίζει σε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, με μια πιθανόν καλή του ενέργεια. Μια τέτοια ενέργεια είναι η ασίστ του στο 4ο γκολ, μένει να δούμε αν θα τον βοηθήσει να ανέβει αγωνιστικά                              7.0  
Μουντάρι: Έπρεπε να ξεκινήσει βασικός. Χρειαζόταν χρόνο για να προσαρμοστεί, λόγω του τραυματισμού του, για αυτό δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, χωρίς να κάνει κάποιο τραγικό λάθος                           6.0
Πουγιόλ: Δεχόμενος πλέον τον δευτερεύοντα ρόλο του, ο αρχηγός είχε ως αποστολή να μη δεχθεί γκολ η ομάδα του, κάτι που θα σήμαινε αποκλεισμός. Και τα κατάφερε     6.5
Κρκιτς: Χρωστούσε μια αποστομοτική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα που τον έβγαλε, αλλά δεν τον πίστεψε όπως άλλα 'ταλέντα' της. Ανύπαρκτος όσο αγωνίστηκς                        5.5
Αντριάνο: Λίγα τα λεπτά συμμετοχής του για να κριθεί, από τη στιγμή που δεν έγινε και κάτι σημαντικό όσο ήταν στο γήπεδο, πέρα από το γκολ του Άλμπα.                                 -
ΜΑΣΙΜΙΛΙΑΝΟ ΑΛΕΓΚΡΙ: Πολύ άσχημη εμφάνιση από άποψης τακτικής, από έναν Ιταλό κόουτς. Η ομάδα του ούτε αμύνθηκε ούτε επιτέθηκε. Χείριστη η έμπνευση με τον Νιανγκ, ενώ θα μπορούσε να θωρακίσει κι άλλο την άμυνά του.Αυτή δεν ήταν Μίλαν κι οφείλεται σε αυτόν και την τακτική του                  5.0
ΤΖΟΡΔΙ ΡΟΟΥΡΑ: Σε αυτόν τον αγώνα  ήταν πολύ καλός. Επέλεξε να ξεκινήσει την ομάδα με 2 διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα, που αποδείχτηκαν καταλυτικές. Πιθανόν βέβαια, αυτό να προήλθε από συζήτηση με τον Βιλανόβα και τη διοίκηση                    8.0


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πιστεύοντας τους επόπτες


   O Βίκτορ Κασάϊ είναι γνώριμος στην Μπαρτσελόνα, αφού ήταν ο διαιτητής στο θρίαμβο του Γουέμπλεϊ στον τελικό του Champions League το 2011. Γνώριμο βέβαια είναι και το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα κι έτσι ο Ούγγρος, ήξερε τι αγώνα είχε να αντιμετωπίσει: παιχνίδι κέντρου, με πολλές κάθετες πάσες. Και τι σημαίνει κάθετες πάσες; Παιχνίδι στο όριο του οφσάιντ, αρά τεράστια ευθύνη και στους επόπτες. Ο Ούγγρος λοιπόν ήταν αρκετά καλός. Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του δεν έκανε κατάχρηση φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, επηρεασμένος κι από το οπαδικό κοινό της, χωρίς βέβαια να αφήσει τη Μίλαν να παίξει αντιαθλητικά.Μοναδικό λάθος που μπορεί να του πιστωθεί είναι η μη υπόδειξη κίτρινης στον Σάντσες,όταν συνέχισε τη φάση στο 75'. Όπως είπαμε και παραπάνω κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πρόπερσι στον Φαν Πέρσι αλλά ο κανονισμός για άλλη μια φορά, δίκαια, παρακάμφθηκε για χάρη του θεάματος. Παρόλα αυτά, υπήρχαν κι άλλα 4 σοβαρά λάθη, όλα σε υποδείξεις οφσάιντ και μάλιστα από τον ίδιο βοηθό. Τυχαία το ένα ήταν κατά της Μίλαν και τα άλλα τρία υπέρ της Μπάρτσα, ένα εκ των οποίων επέφερε το 2ο γκολ. Λέμε τυχαία γιατί, είναι αδύνατο να υπάρχει δόλος κι αυτό να γίνεται τόσο εμφανές. Ή μήπως όχι; Όπως και να έχει η ανικανότητα πάλι ενός επόπτη, αλλά κι από τον διαιτητή που του έδειξε τυφλή εμπιστοσύνη, χάλασε ένα ακόμα ματς. Αυτή τη φορά όμως δεν είχαμε θύελλα αντιδράσεων όπως με τον Τσακίρ. Ίσως γιατί αυτό έγινε με ποιο έμμεσο τρόπο και κρύφτηκε καλύτερα, αφού η τηλεόραση ουδέποτε έδειξε σε επανάληψη την επίμαχη φάση. Το θέμα είναι ότι και στις 2 περιπτώσεις Ρεάλ και Μπάρτσα είχαμε το ίδιο πράγμα. Μια απόφαση που ήταν σημαντική κι άλλαζε την ροή του αγώνα. Στην περίπτωση τη μία προτιμήθηκε να κρεμαστεί ο διαιτητής και να μηδενιστεί η προσπάθεια της ομάδας. Στην περίπτωση την άλλη προτιμήθηκε να μη χαλαστεί η εικόνα του αγώνα για ένα λάθος ανθρώπινο ή μη.To βέβαιο είναι πως και στις 2 περιπτώσεις προκρίθηκε αυτός που το άξιζε, με ό,τι και να συνέβη στο ενδιάμεσο.
                                                                                                                              ΒΑΘΜΟΣ:  6.5

    







    Η Μπαρτσελόνα τελικά έκανε την ανατροπή και πήρε τελικά την πρόκριση. Πόσο μεγάλη ήταν όμως αυτή; Αρκετά αλλά όχι σε σημεία θριάμβου. Κι αυτό αφενός γιατί είμαστε ακόμα πολύ νωρίς στη διοργάνωση αφετέρου γιατί ο αντίπαλος τελικά έδειξε το πραγματικό μικρό του πρόσωπο. Η Μίλαν, πριν τον 1ο αγώνα δεν είχε καμία ελπίδα πρόκρισης. Είναι μια νέα ομάδα που θέλει τον χρόνο της. Για καλή της τύχη όμως βρέθηκε με ένα αναπάντεχο 2-0 στο Σαν Σίρο να διεκδικεί ισάξια την πρόκριση. Αποδείχθηκε όμως ατυχία κι όχι τύχη αυτό το συμβάν. Κι αυτό διότι, οι παίκτες της δεν ήταν ικανοί να σηκώσουν ένα τέτοιο βάρος.
     Για την Μπαρτσελόνα τώρα αρχίζουν τα ωραία. Συνεχίζει στην επόμενη φάση, όπου μέχρι στιγμής έχουν δώσει το παρόν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι. Ο επόμενος της αντίπαλος θα είναι πιο δυνατός από τη Μίλαν και θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα τρωτά της σημεία που εμφάνισε τόσο η Μίλαν στο πρώτο ματς, όσο κι ο Ζοζέ Μουρίνιο στα πρόσφατα 'Κλάσικο'. Μένει να δούμε την απάντησή της, αλλά και των αντιπάλων της. Ένας από αυτούς μπορεί να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης δίνοντας τελικά την απάντηση στην ερώτηση: Ρεάλ ή Μπάρτσα. Ή μπορεί να είναι η Γιουβέντους, η οποία θα δώσει το μάθημα που δεν κατάφερε να δώσει η Μίλαν, στους Ισπανούς για την 4άρα στον τελικό του Euro. Οι απαντήσεις την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου