27.2.13

Μπαρτσελόνα: Η φωνή της λογικής

    Το χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες τις Ισπανίας ήταν η απόδειξη ότι η ότι η φετινή Μπαρτελόνα είναι γήινη και σίγουρα όχι άτρωτη. Αν το πρώτο δείγμα με την  Μίλαν στο "Giuseppe Meazza" ήταν αποθαρρυντικό το χθεσινό έβαλε σε πολλούς παραπάνω προβληματισμούς τους απανταχού φιλάθλους των "Μπλαουγκράνα". Ακούσαμε πολλά και διάφορα μετά την λήξη του χθεσινού αγώνα όπως ότι ο Messi είναι άφαντος στα μεγάλα παιχνίδια
, ο Pique με τον Puyol είναι ανίκανοι να αποτελέσουν το αμυντικό δίδυμο της ομάδας, ο Xavi είναι η ώρα να αποσύρεται και άλλα διάφορα τραγελαφικά .

 Ομάδα-μοντέλο...χωρίς προπονητή!

   Κανείς όμως δεν ανέφερε πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται ίσως στα πρόσωπα αλλά στην τακτική του υπηρεσιακού προπονητή Jordi Roura που μία μέρα πριν τον αγώνα ομολόγησε πως η ομάδα του δεν ξέρει να αμύνεται και θα παίξει σαν να είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης. Το 1-1 είναι ένα σκορ που δεν μπορείς να βασίζεσαι αλλά μπορείς να χτίσεις πάνω σε αυτό και με τα επιθετικά όπλα που έχεις να φέρεις σε πολύ δύσκολη θέση τον αντίπαλο, κάτι που δεν έκανε ποτέ ο Roura. Το παιχνίδι με την Μίλαν θα έπρεπε να είναι οδηγός για τον ίδιο όμως φαίνεται πως έπεσε στην ίδια παγίδα καθώς κάθε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων "μύριζε" γκολ, με τους Di Maria και C. Ronaldo να αγγίζουν το τέλειο στην χθεσινή αξιομνημόνευτη βραδιά για την Βασίλισσα.  Έτσι, βλέποντας ότι σημαντικοί παίκτες για την ομάδα είναι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος θα μπορούσε να ρίξει "νερό στο κρασί" του και να προσέξει λίγο περισσότερο τα νώτα του χωρίς απαραίτητα να αλλάξει την τακτική που ακολουθεί η Μπαρτσελόνα όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, η εμμονή του να χρησιμοποιεί τον Fabregas στην επιθετική τριπλέτα είναι κάτι που δεν βοηθάει την Μπαρτσελόνα στην ανάπτυξη και αυτό έγινε αργά αντιληπτό κυρίως στο Μιλάνο αλλά και χθες. Αυτό το παιχνίδι είναι πλέον παρελθόν και η Μπάρτσα ως η καλύτερη ομάδα του πλανήτη οφείλει να αντιδράσει στο παιχνίδι του "Camp Nou" με τους Μιλανέζους σε 12 μέρες που θα κρίνει και το τελευταίο στόχο της χρονιάς, μιας και το πρωτάθλημα κρίθηκε από τον Οκτώβριο. Οι Καταλανοί οφείλουν να κλείσουν τα αυτιά τους στην έντονη κριτική που ασκείται και να κάνουν αυτό που πολύ καλά ξέρουν. Άλλωστε είναι σύνηθες ο καλύτερος να δέχεται την πιο έντονη κριτική κάτι που στο αντίπαλο στρατόπεδο δεν συμβαίνει στον ίδιο βαθμό, με την Ρεάλ να έχει παραδώσει το στέμμα της  πριν καλά καλά ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να χάνει από όποιον μιλάει Ισπανικά και να έχει πλέον ως στήριγμα το κύπελλο και το Champions league,όπου δίνει και αυτή κρίσιμο επαναληπτικό αγώνα με την Manchester United.

 Τα πυρά προς τον Messi

 Όσον αφορά τον κορυφαίο όλων Messi, βρέθηκε εγκλωβισμένος από τον Μurinho και σε 2ο συνεχές σημαντικό παιχνίδι δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα  και να σκοράρει. Μοναδικές στιγμές που απείλησε ήταν στο 2ο μόλις λεπτό με το σουτ να περνάει ελάχιστα άουτ καθώς και στην εκτέλεση φάουλ μερικά λεπτά αργότερα όπου η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ωστόσο οι επικριτές του μπορούν να χαίρονται για τις κακές βραδιές αυτού και της Μπαρτσελόνα αφού σύντομα θα επιστρέψει στις γνωστές καλές εμφανίσεις και θα αποδείξει ότι αυτά τα παιχνίδια ήταν μία κακή παρένθεση που δικαιούται να έχει ακόμα και ο κορυφαίος όλων. Και ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και σε μία ενδεχόμενη αποτυχία στο Champions league (διοργάνωση που έχει κατακτήσει 3 φορές μόλις στα 25 του χρόνια) είναι ο οδηγός της Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος μετά το περσινό διάλειμμα λόγω των «Μερένχες».

3 σχόλια:

  1. Πότε κατέκτησε 3 champions league ο Messi; Το 2006 ούτε στον πάγκο δεν ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/clubs/player=95803/profile/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Lionel Messi

    E-MAIL
    PRINT
    Clubs: FC Barcelona

    UEFA honours
    UEFA Champions League: winner 2006, 2009, 2011
    UEFA Champions League: leading scorer 2008/09, 2009/10, 2010/11
    UEFA Super Cup: winner 2009, 2011
    UEFA Best Player in Europe: 2011
    UEFA Club Footballer of the Year: 2009
    UEFA Club Forward of the Year: 2009
    UEFA.com users' Team of the Year: 2008, 2009, 2010, 2011, 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή