23.2.13

Ο "Μαύρος Πάπας" και η καταστροφή του κόσμου. Πάλι;

   Φαίνεται πως τελικά η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από μία "θεωρία του τέλους", έτσι για να υπάρχει κάτι να ασχολούμαστε. Δεν πέρασε πολύς καιρός από την ...αποτυχία των Mayans να προβλέψουν την καταστροφή της Γης και ο "τρόμος" επιστρέφει. Αυτήν τη φορά η αφορμή δόθηκε με τη γνωστή πλέον προφητεία του Αγίου Μαλαχία (Saint Malachy), ο οποίος κάπου τον 12ο αιώνα προέβλεψε πόσοι θα είναι οι πάπες μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Και είμαστε πολύ ...τυχεροί, γιατί μετά την παραίτηση του Βενέδικτου έχει απομείνει μόλις ένας! Όσο λοιπόν λιγοστεύει η άμμος στην κλεψύδρα μας, ας εξετάσουμε λίγο ψύχραιμα το θέμα,
πριν χτίσει ο καθένας μας το καταφύγιο του για να σωθεί από τον Αρμαγεδόνα. Απανταχού καταστροφολόγοι ενωθείτε,γιατί τα παρακάτω δεν θα σας αρέσουν και πολύ.


   Σύμφωνα με το θρύλο στα 1139 ο Μαλαχίας ο οποίος υπήρξε Αρχιεπίσκοπος του Armagh (κάτι που αντιστοιχεί στο «πάσης της Ιρλανδίας») ταξίδευσε από την Ιρλανδία στην Ρώμη για να δώσει έναν απολογισμό σχετικά με υποθέσεις του: Εκεί είχε ένα περίεργο όραμα για το μέλλον, μέσα στο οποίο φέρεται να του αποκαλύφθηκε το όνομα του κάθε Πάπα μέχρι την ολική καταστροφή. Η εγκυρότητα της προφητείας αμφισβητείται έντονα, με πολλούς μελετητές να τη συνδέουν με τον κατά πολύ μεταγενέστερο Νοστράδαμο, επιστήμονα του 16ου αιώνα γνωστό για τις προβλέψεις του. Είναι εντυπωσιακό πάντως το τι γράφεται για τους τελευταίους αρχηγούς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Για τον Πάπα Ιωάννη Παύλο το 2ο, η προφητεία ανέφερε ότι θα χαρακτηριζόταν "de labore solis", μια φράση η οποία λογικά υπονοούσε την έκλειψη ηλίου. Πράγματι, ο Ιωάννης Παύλος γεννήθηκε και ετάφη ημέρες που υπήρχε έκλειψη ηλίου. Για τον νυν Πάπα Βενέδικτο το θέμα περιπλέκεται λίγο: η προφητεία ανέφερε "de gloria olivae", δηλαδή "Η Δόξα της Ελιάς". Η ερμηνεία που της δόθηκε, πριν την εκλογή, ήταν ότι αυτός θα προερχόταν από το τάγμα των Βενεδικτίνων, του οποίου σύμβολο είναι ένα κλαδί ελιάς. Αν και ο Πάπας που τελικά εκλέχθηκε δεν ανήκει στο συγκεκριμένο Τάγμα, εντούτοις επέλεξε το όνομα του ιδρυτή του, Αγίου Βενέδικτου. Όσον αφορά τον τελευταίο Πάπα, αναφέρεται ότι θα ονομάζεται "Πέτρος ο Ρωμαίος" και ότι "μέσα από πολλές θλίψεις θα καθοδηγεί το ποίμνιό του. Και όταν όλα αυτά θα τελειώσουν, η πόλη των επτά λόφων θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει το λαό του." Επισημαίνεται επίσης ότι ο τελευταίος Πάπας θα είναι "μαύρος" και θα είναι ο χειρότερος όλων. Έκατσε και η συγκυρία με την ανάδειξη δύο Αφρικανών υποψηφίων και ...πήρε φωτιά το ίντερνετ!

   Ωστόσο πριν σπεύσουμε να πανικοβληθούμε από την ευστοχία ορισμένων μερών του οράματος του Μαλαχία, μία απλή ματιά θα δείξει ότι οι προφητείες του γίνονται όλο και πιο αόριστες με την πάροδο των χρόνων. Για τον Πάπα Σελεστίνο τον Δεύτερο (1143 - 1144), για παράδειγμα, η προφητεία ανέφερε ότι θα ήταν από ένα κάστρο στον Τίβερη, κάτι αρκετά ακριβές. Για τον αμέσως επόμενο, Λούκιο το Δεύτερο (1144 - 1145), ανέφερε ότι θα ήταν εξόριστος από τον εχθρό. Πράγματι, το επώνυμό του στα λατινικά σημαίνει αυτό ακριβώς. Επίσης ένα βασικό ερώτημα: Μήπως η καθολική Εκκλησία προσπαθεί να εκπληρώσει από μόνη της την προφητεία; Ερώτημα αρκετά ριζοσπαστικό, αλλά με κάποια βάση, ειδικά στην περίπτωση του Βενέδικτου. Ο απερχόμενος Πάπας θα μπορούσε να επιλέξει οποιοδήποτε άλλο όνομα ώστε να διαλύσει κάθε συσχετισμό, όμως με την επιλογή του εκείνη οι ψίθυροι συνεχίστηκαν. Γενικότερα οι καθολικοί κρατάνε μία παθητική στάση, αποφεύγουν να την καταρρίψουν κι αρκούνται στην απλή αποδοκιμασία. Ίσως γιατί η ύπαρξη μίας αληθινής προφητείας εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς:



  •   Οι πιστοί επιθυμούν τη Δευτέρα Παρουσία. Ο ερχομός του Χριστού στη Γη αναμένεται με προσμονή από ένα μεγάλο μέρος του Χριστιανισμού. Η καταστροφή του κόσμου γι αυτούς έχει και τα καλά της. Οι πιστοί θα ξεχωρίσουν από τους άπιστους,θα πάρουν τη θέση τους στη "βασιλεία των ουρανών" κι όλα αυτα τα ...ωραία που μπορεί να διαβάσει κανείς στις Γραφές. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τους δώσουν ελπίδα προβάλλοντας ένα αμφιλεγόμενο όραμα, φέρνοντας τους πιο κοντά στο δόγμα που εκπροσωπούν.
  •  Κάτι πάρα πολύ απλό, το οποίο όμως διαβάζεται "ανάμεσα από τις γραμμές", οπότε θέλει λίγη προσπάθεια. Μία "αληθινή προφητεία" είναι ταυτόχρονα η απόλυτη απόδειξη ότι ο Χριστιανισμός είναι η μόνη αληθινή θρησκεία στον κόσμο! Φαντάζομαι πως το Βατικανό δεν έχει κάποιο κέρδος από αυτό ε;

 
    Όποτε ας αρχίσουμε να είμαστε λίγο πιο καχύποπτοι σε τέτοιες θεωρίες, που αφενός αναπαράγονται λόγω περιέργειας αφετέρου όμως εξυπηρετούν και κάποια συμφέροντα. Άλλωστε μόνο την τελευταία δεκαετία "επιβιώσαμε" από φυσικές καταστροφές, "θανατηφόρους" ιούς (Κοξάκι , Η1Ν1) και προφητείες αρχαίων πολιτισμών (Mayans). Μία προφητεία ηλικίας περίπου 9 αιώνων δεν θα έπρεπε να μας τρομάζει και πολύ!
 
Πηγή : http://www.bibliotecapleyades.net/vatican/esp_vatican14g.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου