5.3.13

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Ρεάλ Μαδρίτης 1-2, ανάλυση




    Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, άπαντες περιμένανε ένα πολύ ωραίο ματς, όπου το παιχνίδι θα παιζόταν με την μπάλα πάνω-κάτω. Η Μάντσεστερ είχε βέβαια το ελαφρύ προβάδισμα του Χ και του εκτός έδρας γκολ, αλλά η Ρεάλ της τελευταίας διετίας έχει 61 στους 100 αγώνες της να έρχονται goal/goal. Ειδικά στο φετινό Champions League τόσο οι 6 αναμετρήσεις των ομίλων όσο και ο πρώτος αγώνας με τη Μαντσεστερ, τελείωσαν με τη Ρεάλ να πανηγυρίζει αλλά και να δέχεται ένα τουλάχιστον γκολ, όποτε το ζητούμενο ήταν ποια από τις δυο ομάδες θα πετύχαινε τα περισσότερα .

    Ορμόμενη από το 2/2 στις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα την προηγούμενη εβδομάδα, και με την ψυχολογία στα ύψη η Ρεάλ πήγαινε για την πρόκριση στο 90λέπτο. Η περσινή ανάμνηση της Μπάγερν είναι ακόμα νωπή. Η Γιουνάιτεντ βέβαια είχε μαζί της τον παράγοντα έδρα, κάτι  όμως που η πρόσφατη προϊστορία της Ρεάλ δε δείχνει να τη φοβίζει. Κι αυτό διότι, τις 2 προηγούμενες φορές που βρεθήκανε αντιμέτωπες οι δυο τους στο Champions League(και οι 2 σε νοκ-άουτ) η ''Βασίλισσα'' πανηγύρισε την πρόκριση μες το Ολντ Τράφορντ. Την πρώτη φορά,στους '8' του 2000 με 2-3 και τη δεύτερη ξανά στους '8' του 2003 με 4-3, κι αφού είχε διαμορφώσει πιο πριν το...γνωστό 2-3, ένα σκορ που τις έδινε την άνεση να δεχτεί μέχρι 2 γκολ χωρίς συνέπεια.Σε αμφότερες τις αναμετρήσεις ο πρωταγωνιστής από μεριάς της βασίλισσας ήταν παίκτης που το όνομα του άρχιζε από 'Ρ', με τους Ρεδόνδο(και Ραούλ) και Ρονάλντο αντίστοιχα. Έτσι τα φλας σήμερα έπεφταν σε έναν ακόμα παίχτη από 'Ρ', τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος καλούνταν να αποκλείσει την ομάδα και τον προπονητή που δημιούργησαν αυτό το...ζώο όπως τον αποκάλεσε χαϊδευτικά για τα τεράστια προσόντα του, ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα. Ωστόσο, σε αυτή την πρώτη παράσταση του Πορτογάλου ως αντίπαλος των 'Ρεντς' στο γήπεδο τους, πρωταγωνιστής δεν ήταν κάποιος που το όνομα του άρχιζε από 'Ρ' αλλά κάποιος που τελείωνε σε 'Ρ'.Και το όνομα αυτού: Τσουναΐτ Τσακίρ.



Με συνταγή 'Ελ Κλάσσικο'', ο Ρούνεϊ στον πάγκο!


            Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση για την Ρεάλ. Η ομάδα του Μουρίνιο άγγιξε μια σχεδόν τέλεια εμφάνιση στον ημιτελικό-πρόκριση με την Μπαρτσελόνα την περασμένη Τετάρτη.Έτσι ο Πορτογάλος τεχνικός δε θα μπορούσε παρά να ξαναεμπιστευθεί την ίδια 11άδα που του χάρισε αυτή την μεγάλη αγωνιστικά και ψυχολογικά νίκη. Ακόμα και μια πιθανή ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Βαράν, Ράμος, Πέπε, αντί του πολύπαθου αμυντικά Αρμπελόα δεν έγινε, αφού ο Ισπανός μπακ, δικαίωσε τα μετάλλια πρωταθλητή Ευρώπης και Κόσμου που έχει στο σπίτι του, χάρη στην εθνική, με μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στους ''Μπλαουγκράνα''.Το γνωστό 4-2-3-1 λοιπόν για τη Ρεάλ, χωρίς κάτι απρόβλεπτο.
              Ο Σερ Άλεξ από τη μεριά του επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Προτίμησε να αφήσει στον πάγκο το μεγάλο του αστέρι Ρούνεϊ, αντί του αγέραστου Γκιγκς, ο οποίος στο ματς αυτό θα έφτανε τους 1000 αγώνες με τα χρώματα των 'Κόκκινων Διαβόλων', επίδοση που αρμόζει σε αθλητή του ΝΒΑ, λίγες μέρες μάλιστα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του που θα τον φέρει στα 40 του να συνεχίζει να αγωνίζεται για την ομάδα που αγάπησε. Αλλά και στις υπόλοιπες θέσεις, υπήρχαν αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς.Μετά από τον μακροχρόνιο τραυματισμό του επέστρεφε στην άμυνα ο αρχηγός Βίντιτς, ενώ κι ο Καγκάβα, που στο σαββατιάτικο ματς με τη Νόριτς πέτυχε χατ-τρικ, έμεινε στον πάγκο, για χάρη του Κριστιάνο Β', του Νάνι. Τέλος, το πολυμορφικό αλλά και πολύπλοκο 4-3-2-1, το γνωστό δέντρο, του 1ου αγώνα έδωσε τη θέση του στο κλασσικό βρετανικό 4-4-2, με τα χαφ στην ευθεία. Εμφανής, η διάθεση του Φέργκιουσον να αμυνθεί, με την τοποθέτηση ενός αμυντικού στα χαφ, του Κλέβερλεϋ, για να αυξήσει τα μαρκαρίσματα στο κέντρο.
   Αναλυτικά οι συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον) : 4-4-2
Ντε Χέα - Ράφαελ(87΄Βαλένσια), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά - Νάνι, Κάρικ, Κλέβερλεϋ(73' Ρούνεϋ), Γκιγκς - Φαν Πέρσι, Γουέλμπεκ(81' Γιανγκ)


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο) : 4-2-3-1
Ντιέγκο Λόπεθ - Αρμπελόα(59' Μόντριτς), Βαράν, Σέρχιο Ράμος[C], Κοεντράο - Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία(45' Κακά),  Οζίλ(71' Πέπε), Κριστιάνο Ρονάλντο - Ιγκουαΐν





1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πάνω από όλα η άμυνα


    Το πρώτο ημίχρονο, δεν διεκδικεί και βραβεία θεάματος. Όχι ότι δεν υπήρχαν σε αυτό φάσεις για γκολ, αλλά ήταν εμφανής η αμυντική διάθεση τόσο των γηπεδούχων που με το 0-0 κέρδιζαν την πρόκριση, όσο και των φιλοξενούμενων που δεν ήθελαν να ανοιχτούν με την πρώτη.Το πρώτο 10λεπτο λοιπόν κύλησε χωρίς πολλά, με τη Μάντσεστερ να ψάχνει με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας να βγάλει κάποια ευκαιρία, και τους αμυντικούς της Μάντσεστερ να κόβουν όλες τις κάθετες των χαφ της Ρεάλ. Στο επόμενο 10λεπτο, ο ρυθμός ανέβηκε, και οι δυο ομάδες είχαν τις πρώτες κλασσικές ευκαιρίες τους, πρώτα με τον Ιγκουαΐν, έπειτα από καλή κυκλοφορία κι έπειτα με μια αντεπίθεση με τους Γουέλμπεκ και Νάνι να μην μπορούν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια. Κυρίως όμως με την κεφαλιά του Βίντιτς στο δοκάρι, από κόρνερ του Γκιγκς και την κακή επαναφορά, από θέση οφσάιντ βέβαια, του Γουέλμπεκ στο 20ο λεπτό. Η Ρεάλ θα συνεχίσει έχοντας την κατοχή, παίζοντας την μπάλα πότε από τα αριστερά και πότε από τα δεξιά. Αυτό γινόταν κυρίως, λόγω της αλλαγής θέσεων των επιθετικών της, που έβρισκαν τον Ντι Μαρία αριστερά, τον Κριστιάνο στην κορυφή, και τον Ιγκουαΐν κεντροδεξιά στην επίθεση, κάτι που αποδείχτηκε καταλύτης στο κύπελλο με την Μπάρτσα.΄Το επόμενο 10λεπτο θα βρει τη Μάντσεστερ σε θέση οδηγού, με τον Γουέλμπεκ, να μην αξιοποιεί το λάθος του Λόπεθ σε σουτ του Φαν Πέρσι, αφού στην επαναφορά θα τον νικήσει ο Ισπανός γκολκίπερ. Το ημίχρον θα τελειώσει με μοναδικά αξιοσημείωτα ένα σουτ του Κριστιάνο και την αναγκαστική αντικατάσταση του MVP της Τετάρτης, Άνχελ Ντι Μαρία. Η Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη, με τη Ρεάλ κατώτερη των προσδοκιών, και τον Ρονάλντο να θυμίζει τον φοβισμένο  εαυτό του στα δυο πρώτα ''κλάσσικο'' της καριέρας του, αλλά κι επηρεασμένος από το συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα της επιστροφής του.




2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ:  Μια στιγμή 2 ζωές



  Οι ομάδες μετά την ανάπαυλα, βγήκαν πιο ανεβασμένες, όπως φαίνεται κι από το γεγονός πως στο πρώτο 5λεπτο σημειώθηκε γκολ.Συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό, έπειτα από γύρισμα του Νάνι, ο Ράμος έχασε τον βηματισμό του εξαιτίας της κόντρας της μπάλας, την οποία έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ρεάλ ήταν πλέον αναγκασμένη να επιτεθεί. Στο διάστημα 50-60', οι 'Μερένχες', μετέφεραν το παιχνίδι στα καρέ της αντιπάλου τους, αλλά η άμυνα της Γιουνάιτεντ συνέχιζε να είναι αλάνθαστη. Και κάπου εκεί συνέβη η στιγμή που έμελλε να αλλάξει τον αγώνα και κατά συνέπεια την φετινή πορεία των δυο ομάδων αλλά και την υστεροφημία της διοργάνωσης για άλλη μια χρονιά. Στο 57΄, κι έπειτα από άτσαλη προβολή του Νάνι σε διεκδίκηση με τον Αρμπελόα, ο Τούρκος διαιτητής, θεώρησε σκόπιμο το χτύπημα του Πορτογάλου που βρήκε στα πλευρά των αμυντικό της Ρεάλ, δείχνοντας του την απευθείας κόκκινη. Η ομάδα του Σερ Άλεξ έμεινε με 10 παίκτες στο πιο κρίσιμο σημείο.Η είσοδος-κλειδί όπως αποδείχθηκε, του Μόντριτς αντί του Αρμπελόα στο 59', έκανε το γήπεδο να 'κατηφορίσει' .Τα επόμενα 10 λεπτά βρήκαν την Ρεάλ να χτυπά με ασταμάτητες επιθέσεις τη Μάντσεστερ. Με τον Ιγκουαϊν σε ρόλο δεξιού εξτρέμ να δημιουργεί, αρχικά κανείς δεν πρόλαβε την ωραία παράλληλη του Αργεντινού. Κι ενώ η άμυνα της Μάντσεστερ έμοιαζε αδιάσπαστη με τον κλασσικό ισπανικό τρόπο του passing game να μη δίνει τη λύση, η απάντηση βρισκόταν στο αγγλικό στυλ. Ο νεοεισελθής Μόντρις, βλέποντας την άμυνα μπροστά του κι έχοντας ωριμάσει ποδοσφαιρικά στην Πρέμιερ, ήξερε ότι ο μόνος τρόπος να μπει γκολ είναι το μακρινό σουτ. Έτσι μετά από όμορφη ντρίπλα, έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ που κατέληξε δοκάρι και γκολ στο 66ο λεπτό. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ρεντς, σε μια ακόμη παράλληλη από τον Ιγκουαΐν, αυτή τη φορά ο Κριστιάνο θα βρεθεί στη σωστή θέση και θα γράψει το τελικό 1-2.Η Μάντσεστερ πλέον, θέλοντας 2 γκολ για την πρόκριση και με 1 παίκτη λιγότερο έπρεπε να ανοιχτεί. Οι 2 ομάδες ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους στο διάστημα που έμεινε, η καθεμία με τον δικό της σκοπό.Από το 85 και μετά η Μάντσεστερ θα έχει 3 ευκαιρίες για την ισοφάριση, η μία πολύ κλασσική με τον Ρούνεϊ(είχε περάσει στο 71΄) όλες όμως σταμάτησαν στον εξαιρετικό Λόπεθ. Η Ρεάλ, από την πλευρά της αρκέστηκε σε αντεπιθέσεις οι οποίες 'μύριζαν' όλες γκολ, αλλά ο Κριστιάνο έμοιαζε να μην ήθελε να ξαναπληγώσει την παλιά του ομάδα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με τους παίκτες της Μάντσεστερ να ορμούν στον Τούρκο διαιτητή για την απόφαση του να αποβάλλει τον Νάνι και τον Σερ Άλεξ να μην μετέχει στη μετέπειτα συνέντευξη τύπου.



MVP:H αρχή της αβεβαιότητας του Λόπεθ

  Αναμφίβολα ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο διαιτητής Τσακίρ και για τους φίλους της Μάντσεστερ ήταν ο...MVP της Ρεάλ. Μένοντας όμως στα αγωνιστικά κομμάτια καθαρά, αφού η απόφαση καλώς ή κακώς πάρθηκε, ένας παίκτης της Ρεάλ θέλησε να δικαιώσει τον προπονητή του για την στήριξή του. Τον Γενάρη λοιπόν, όταν ανακοινώθηκε πως ο Κασίγιας θα χάσει τα ματς με Μάντσεστερ και Μπαρτσελόνα, λόγω του τραυματισμού του, πολλοί φίλαθλοι και δημοσιογράφοι βάλθηκαν να προεξοφλήσουν την πορεία της βασίλισσας. Ο αναπληρωματικός Αντάν αν και χαρισματικός είχε έλλειψη μεγάλων παραστάσεων και ήταν μεγάλο ρίσκο η εμπιστοσύνη σε αυτόν. Αν βέβαια τα κατάφερνε όλοι θα μιλούσαν για τον διάδοχο του Ίκερ. Ο Μουρίνιο όμως είχε άλλη άποψη. Προτίμησε να αποκτήσει έναν έμπειρο τερματοφύλακα, που προέρχεται από την βασίλισσα
για να καλύψει το κενό. Με μια κίνηση που ήταν σαφώς δική του, ζήτησε την απόκτηση του Ντιέγκο Λόπεθ από την Σεβίλλη, όχι όμως για το εναπομείναν εξάμηνο, αλλά για 2,5 χρόνια. Ήταν σαφής η διάθεση να δείξει στον 'Άγιο' Ίκερ, πως δεν είναι αναντικατάστατος. Ο Λόπεθ μπήκε κατευθείαν στα βαθιά, και ματς με το ματς παρουσιαζόταν όλο και καλύτερος και πιο καταλυτικός. Στο ματς της Τετάρτης ήταν από τους κορυφαίους, ενώ σήμερα η εμφάνισή του ήταν για MVP. Πλέον και με την επιστροφή του Ίκερ, ο Μουρίνιο θα πονοκεφαλιάσει για αυτή τη θέση. Μήπως όμως είναι η ώρα να αμφισβητηθεί και το αλάθητο του αρχηγού της Ρεάλ, ο οποίος πίσω από τη βέβαιη θέση του ασκεί επιρροές στη διοίκηση της ομάδας, χωρίς πάντα να μένει αμέτοχος κι αυτός στα λάθη της; Με το επιτυχημένο λοιπόν πείραμα του Λόπεθ, μένει να δούμε αν η κόντρα Κασίγιας-Μουρίνιο(Ισπανών-Πορτογάλων) θα συνεχιστεί και ποιος θα είναι ο τελικός νικητής, καθώς αν η Ρεάλ καταφέρει τελικά να κατακτήσει το 10ο θα οφείλει πολλά στον Ζοζέ και στον Ντιέγκο Λόπεθ.



Η Βαθμολογία του αγώνα:


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.(Μ.Ο: 6,31)                    
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μ.Ο:6,64 )                      
Ντε Χέα: Δεν ήταν ο ''Κέρβερος'' του Μπερναμπέου, αλλά για μια ακόμη φορά φέτος ήταν σταθερός. Δεν ευθύνεται για τα 2 γκολ, ίσως στο δεύτερο να κρίνεται η έξοδός του. Γενικά είχε λίγα λάθη.                7,0

Ντιέγκο Λόπεθ: Ο άνθρωπος που φοράει επάξια τα γάντια του Κασίγιας. Είχε 3 κορυφαίες επεμβάσεις, μετά το 1-2, ενώ το μοναδικό του λάθος πιο πριν, σε ένα σουτ του Φαν Πέρσι, το διόρθωσε με την μετέπειτα επέμβασή του.                                        8,5  

Ράφαελ: Για άλλη μια φορά αδύναμος αμυντικά. Δεν είδε εφιάλτες βέβαια όπως στο πρώτο ματς, αλλά τις όποιες αδυναμίες του στη άμυνα, δεν τις ισοστάθμισε με επιθετική ικανότητα. Θέλει βελτίωση                         5,5

 Αρμπελόα: Βρίσκει σταθερή απόδοση ο Ισπανός, τώρα που χρειάζεται. Έκλεινε σωστά στις αντεπιθέσεις και επέστρεφε έγκαιρα. Θετικός και στα επιθετικά του καθήκοντα        6,5

Φέρντιναντ: Μέχρι και την κόκκινη του Νάνι ήταν από τους κορυφαίους. Δεν άφησε περιθώρια να περάσουν κάθετες. Με τον παίκτη λιγότερο όμως η αποστολή του δυσκόλεψε         7,5

Βαράν: Δεν εντυπωσίασε όπως μας συνήθισε, αλλά ήταν για άλλη μια φορά απροσπέλαστος, με εξαίρεση 1-2 λάθη. Τα τάκλιν του κορυφαίου επιπέδου.Έχει αρχίσει και δένει με τον Ράμος     7,0                    
Βίντιτς: Επέστρεψε με διάθεση ο  αρχηγός κι αυτό φάνηκε. Στην άμυνα δεν έκανε λάθος επιλογές , ούτε ήταν αργός, ενώ μπορούσε να σκοράρει στην κεφαλιά του που πήγε στο δοκάρι   του Λόπεθ.                               7,0
Σέρχιο Ράμος: Συντέλεσε στο να δεχθεί η Ρεάλ μόνο ένα γκολ κι αυτό από αυτογκολ. Μόνο που ήταν δικό του το αυτογκόλ. Είχε λάθος βηματισμό, για αυτό δεν κατάφερε να διώξει σωστά.Σημαντικό λάθος για την εμπειρία του.                            6,0
Εβρά: Άλλη μια εμφάνιση ή του ύψους ή του βάθους. Στο 1ο γκολ για ακόμη μια φορά αρνήθηκε να...σηκωθεί από το έδαφος και γενικά η Ρεάλ προτιμούσε την πλευρά του. Η επιθετικές του επελάσεις δεν ολοκληρωνόταν σωστά               5,5
Κοεντράο: Αυτή τη φορά δεν ήταν απειλητικός στην επίθεση, περιορίστηκε στη σωστή άμυνα. Στα τελευταία λεπτά, φάνηκε να κουράστηκε λίγο       6,0
Νάνι: Είχε πολύ διάθεση να κάνει τους φίλους των 'Ρεντς' να ξεχάσουν τον συμπατριώτη του. Από αυτόν προήλθε το γκολ. Στην ενέργεια της κόκκινης όμως, έδωσε κι αυτός αφορμή, με τον σκλήρό κι άτσαλο τρόπο που έπεσε  5,5                                                                                         
Κεντίρα: Σημαντικός στο ανασταλτικό κομμάτι, όχι και τόσο στην επίθεση. Στις διεκδικήσεις στο κέντρο ήταν ανίκητος, έχοντας δυνατές τοποθετήσεις. Παράλληλα, όταν βρήκε χώρους μπροστά, μετά την αποβολή του Νάνο είχε σωστά ανεβάσματα                                                                                   6,0
Κάρικ: Ο ρόλος του στο κέντρο ήταν να δημιουργήσει αλλά δεν τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο, ήταν σωστός στα αμυντικά του καθήκοντα                        6,0 
Τσάμπι Αλόνσο:  Ο Βάσκος, έχει βρει τον καλό του εαυτό κι οι άνθρωποι της Ρεάλ χαίρονται για αυτό. Όλες οι επιθέσεις περνούσαν από τα πόδια του, καίριος και στην άμυνα               8,0
Κλέβερλεϋ: Σε μια περίεργη θέση, αυτή του αμυντικού χαφ- πρώτου παίκτη που μαρκάρει ήταν πολύ καλός. Δεν άφησε ανοιχτούς χώρους, όχι όμως και μετά την αποβολή      6,5
Ντι Μαρία: Ο MVP του Καμπ Νου, στάθηκε άτυχος κι αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το ημίχρονο. Μέχρι τότε έδειξε τη γνωστή του διάθεση, αλλάζοντας πολλές φορές την θέση από όπου επιτίθεται                         5,5
Γκιγκς: Εκ των κορυφαίων της Μάντσεστερ, επιθετικά αλλά κι αμυντικά. Δεν έκανε λάθος μεταβιβάσεις παρόλο που η ταχύτητα του ήταν ένα κλικ κάτω, ενώ δε φοβόταν να μπει δυνατά στις φάσεις, δείχνοντας μεγάλο σθένος    7,5                                        
Οζίλ: Είναι ο δημιουργός της Ρεάλ κι αυτό φαίνεται όταν δεν τα καταφέρνει. Όπως και σήμερα που κλείστηκε καλά, μέχρι να βρει χώρους μετά την αποβολή του Νάνι, χωρίς να είναι πάλι τέλειος  στις επιλογές του                         5,5
Φαν Πέρσι: Όσο και να τον έδειχναν οι σχηματισμοί στην κορυφή της επίθεσης, αυτός έπαιζε πίσω από τον Γουέλμπεκ. Κι αυτό τον μπέρδεψε καθώς δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιο ρόλο δημιουργού            6,0
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μέχρι την κόκκινη, ήταν ψιλοχαμένος, θυμίζοντας τον κακό Κριστιάνο. Μετά όμως βρήκε τους χώρους που ήθελε, ενώ πέτυχε το νικητήριο γκολ                          7,0
Γουέλμπεκ: Πολύ δραστήριος για άλλη μια φορά ο νεαρός, υστερούσε στα τελειώματα. Είχε 1-2 φάσεις που θα μπορούσε να σκοράρει.          7,0
Ιγκουαΐν: Έχει εκθρονίσει τον Μπενζεμά γιατί κάνει αυτό που δεν έκανε ο Γάλλος. Είναι συμμετοχικός. Κόβει δηλαδή στα δεξιά και μοιράζει μπαλιές. Όπως στο 2ο γκολ.Όπως στο πέναλτυ του Πικέ στο Κύπελλο       7,0
Ρούνεϋ:  Έχει αποδείξει πως στα μεγάλα ματς θέλει τον χρόνο του, όπως με το γκολ-ψαλιδάκι-πρωτάθλημα στο ντέρμπι με τη Σίτυ πρόπερσι, όπου τον ψάχναν για 90'. Σαν αλλαγή δηλαδή δε μπορεί να προσφέρει. Κι έτσι έγινε. Μόνο που στο 84' μπορούσε να ισοφαρίσει και να εξαντλήσει τις ελπίδες της ομάδας του  5,5
Κακά: Του ζητήθηκε να αγωνιστεί πιο νωρίς από ότι το περίμενε. Αυτός, χωρίς να κάνει μια εμφάνιση εκθαμβωτική, ήταν καλός και βοήθησε στην ανάπτυξη.Παρόλα αυτά, με τις τωρινές του ταχύτητες, έχει επηρεαστεί αρνητικά και το παιχνίδι του                      6,0
Γιανγκ: Ο Φέργκιουσον ήθελε με αυτή την κίνηση να δώσει πλάτος στην επίθεση.Και τα κατάφερε καθώς με την είσοδό του, η Μάντσεστερ έχασε 2 κλασσικές ευκαιρίες                    6,0
Μόντριτς: Η αλλαγή-κλειδί του Μουρίνιο. Δείχνει να έχει πάρει τον ρόλο του 12ου παίκτη στη 'βασίλισσα'. Αυτή τη φορά όμως, δεν αρκέστηκε μόνο στη δημιουργία αφού σκόραρε κιόλας ένα υπέροχο γκολ            8,0
Βαλένσια: Με την είσοδο του ήθελε περισσότερη επιθετικότητα ο Σερ, ώστε να ισοφαρίσει. Έπαιξε λίγο, δεν κρίνεται                                      -
Πέπε: Κλασσικά πλέον, μπήκε για να δώσει δύναμη στην άμυνα. Από τη θέση του δεξιού μπακ αυτή τη φορά, βοήθησε όσο μπορούσε για την πρόκριση    6,0
Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Ήθελε να δώσει την μπάλα στη Ρεάλ, ώστε να αμυνθεί, για αυτό δεν έβαλλε τον Ρούνεϊ.Προτίμησε βέβαια  τον οξύθυμο Νάνι, κάτι που τελικά πλήρωσε, παρόλο που δεν έφταιγε. Οι αλλαγές του ήταν καθυστερημένες και σάστισε με την κόκκινη                                 6,5
Ζοζέ Μουρίνιο:  Από άποψης 11άδας δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Το παιχνίδι όμως δεν του βγήκε. Εκεί όμως φάνηκε το μεγαλείο του. Έκανε αλλαγές, η μία καλύτερη από την άλλη και χάρη σε αυτές κέρδισε την πρόκριση                                7,5



Διαιτησία από τον Ελλήσποντο

   Ο Τσουναΐτ Τσακίρ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ένας από τους ανερχόμενους διαιτητές στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα κλήθηκε να διαιτητεύσει τον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων μεταξύ Τσέλσι και Κορίνθιανς. Η μέτρια ηλικία του για τέτοιο ματς(36 ετών) αλλά κι η λιγοστή εμπειρία του ήταν ερωτηματικό για την απόδοση του. Αρκεί να σκεφτούμε πως οι Γκιγκς και Σκόουλς βγάζαν χρήματα από το ποδόσφαιρο όταν αυτός πήγαινε Γυμνάσιο! Στο ματς αυτό ήταν σε όλες τις φάσεις κοντά κι οι αποφάσεις του ήταν σωστές και νομότυπες. Ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη διαφορά ματς-θανάτου από τα απλά κυριακάτικα ματς πρωταθλήματος. Τα ντέρμπι πρέπει να κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μην μειωθεί η προσπάθεια του νικητή. Οι αμφισβητούμενες φάσεις παράλληλα, κρίνονται με επιείκεια. Στην περίπτωση του Νάνι όμως δεν το έπραξε. Η φάση ήταν σκληρή όντως. Αλλά μην έχοντας την ευχέρεια 10 ριπλέυ τα οποία δεν αντικαθιστώνται ευτυχώς ή δυστυχώς από 3 ή 5 βοηθούς,  όσο σκληρή και να την είδε, δε ήταν σε καμία περίπτωση αντιαθλητική. Αλλά και κάτι τέτοιο να νόμισε, θα έπρεπε να αφήσει λίγο στην άκρη το γράμμα του νόμου και να επιλέξει την μέση λύση της κίτρινης, που ήταν και το σωστό όπως φάνηκε. Για το λόγο αυτό αναπόφευκτα θα κριθεί και θα του καταλογιστεί αλλοίωση του ματς, έστω κι αν κάτι τέτοιο δεν φάνηκε σε άλλη φάση.Θα μπορούσε να καταλογίσει ας πούμε επιθετικό φάουλ στον Νάνι στο γκολ. Γείτονας των Ελλήνων συναδέλφων του είναι ούτως ή άλλως, ξέρει τη δουλειά.Να θυμηθούμε τέλος πως ήταν ο ίδιος διαιτητής που απέβαλε τον Τέρυ στον περσινό ημιτελικό Μπατσελόνα-Τσέλσι. Εκεί όμως βέβαια, θεωρήθηκε δίκαιος που δεν άφησε ατιμώρητη μια αντιαθλητική πράξη, στιγματίζοντας τον αγώνα με μια κόκκινη.Καιρός λοιπόν να βρούμε τη χρυσή τομή σε τέτοιες περιπτώσεις για τέτοιους αγώνες.

                                                                                 
                                                    ΒΑΘΜΟΣ:                            5,5



To σκαλί παραπάνω για την Ρεάλ


 Τελειώνοντας με τον βέλτιστο τρόπο την εβδομάδα της κρίσης, η Ρεάλ ατενίζει πλέον το μέλλον με αισιοδοξία. Έχοντας αποκλίσει σε νοκ-άουτ 2 από τους 3 πιο ισχυρούς αντιπάλους της που κυκλοφορούν, με την Μπάγερν να απομένει(πιθανώς και την Γιουβέντους η οποία ανέκαθεν όμως ήθελε τον τίτλο του αουτσάιντερ) και με την ψυχολογία στα ύψη είναι έτοιμη για κάτι απίστευτο κι όμως αληθινό, για μια μεγάλη ομάδα του βεληνεκούς της: την πρώτη ταυτόχρονη κατάκτηση 2 τροπαίων(εξαιρουμένων σουπερ καπ) σε μία σεζόν, μετά το Νταμπλ, το μακρινό 1989! Ακριβώς, η μεγάλη βασίλισσα, η πολυνίκης του Champions League και στις δυο εκδοχές του, έχει να πανηγυρίσει 2 φορές σε μία σεζόν εδώ και 24 χρόνια. Καταλληλότερος από τον Ζοζέ Μουρίνιο για να φέρει σε πέρας μια τέτοια αποστολή, φυσικά δεν υπάρχει, μένει να δούμε αν η φημολογούμενη αποχώρησή του το καλοκαίρι θα έρθει με ένα ακόμα επίτευγμα. Μέχρι τότε η....σχολική εκδρομή της Ρεάλ με τις αψιμαχίες, τις ίντριγκες, τα μεθύσια, τα τρελά ντυσίματα  και τον τελικό νοσταλγικό απολογισμό; θα συνεχίζεται.

1 σχόλιο: