1.11.12

Αθώος ο Βαξεβάνης, το χρονικό της απόφασης

     Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει η περιπέτεια του  Κώστα Βαξεβάνη, που κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο για τις κατηγορίες που προέκυψαν από τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό HOT DOC. Ο δίκη του γνωστού δημοσιογράφου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο εισαγγελέας εναντίον του, μιλώντας ακόμα και για "κανιβαλισμό"!
Από το πρωί δεκάδες δημοσιογράφοι από ελληνικά αλλά και ξένα μέσα ενημέρωσης συγκεντρώθηκαν στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο για την κάλυψη της υπόθεσης.
   
"Μετέτρεψε τη χώρα σε Κολοσσαίο"!

  Στην εισήγησή του ο εισαγγελέας της έδρας δεν δίστασε να αναφερθεί στην αρχαία Ρώμη για να τονίσει την κατά τον ίδιο μεγάλη βαρύτητα της πράξης  του κατηγορούμενου "Προτείνω την ενοχή του κ. Βαξεβάνη γιατί στις 27 Οκτωβρίου αναμετέδωσε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ανθρώπων που είναι κατά τεκμήριο αθώοι", είπε μεταξύ άλλων  και πρόσθεσε: "Σε μια κοινωνία που ζητάει αίμα ο κ. Βαξεβάνης μετέτρεψε την χώρα σε τεράστιο Κολοσσαίο και πέταξε μέσα ανθρώπους και υπολήψεις χωρίς να τον νοιάζει αν αυτοί οι άνθρωποι είναι φοροφυγάδες ή όχι. Είναι λύση η ανθρωποφαγία; Είναι λύση ο κανιβαλισμός; Μας λέει «Σταύρωσον αυτούς».

   Σαρκαστικός ο Βαξεβάνης

  Μόλις  ο εισαγγελέας τελείωσε την εισήγησή του ο Βαξεβάνης σχολίασε της κατηγορίες εναντίον του: "Πάλι καλά που δεν είπατε ότι σκότωσα και τον Κένεντι" ανέφερε χαρακτηριστικά.

   Η απολογία του δημοσιογράφου

    Ο Βαξεβάνης στην απολογία του υπερασπίστηκε απόλυτα της ενέργειες του, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για πρόσωπα πολιτικά και μη που είχαν στην κατοχή τους τη λίστα πριν από αυτόν "Αν εγώ είμαι υπεύθυνος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων της λίστας, κάποιοι άλλοι πριν από εμένα τα έχουν χειριστεί και αυτοί που το έκαναν είναι γνωστοί. Δεν διώκονται αυτή την ώρα. Οι συναλλαγές με τις τράπεζες είναι δημόσιες και όταν τις κάνουμε δεν φοράμε κουκούλα».Η λίστα που δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό δεν περιείχε ποσά", τόνισε ο δημοσιογράφος

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κίνητρά του πίσω από τη δημοσιοποίηση των 2059 ονομάτων. "Ο λόγος που δημοσιοποιήθηκε η λίστα είναι για να πάψει ο καθένας να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ο κόσμος ξέρει ότι εδώ και καιρό υπάρχει μία λίστα. Έχουν γίνει πολιτικοί και οικονομικοί εκβιασμοί. Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό και κοινωνικό. Η λίστα είναι ένα ντοκουμέντο που αποδεικνύει ό,τι φοβάται ο ελληνικός λαός. Ότι υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δεν απειλείται ποτέ κανένα συμφέρον τους".

   "Οι δημοσιογράφοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τη δουλειά τους"

   Για «μια πολύ σοβαρη νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους» μίλησε ο Κ.Βαξεβάνης μετά την έκδοση της απόφασης. Παράλληλα ευχαρίστησε τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι στη δίκη δεν υπήρχε μάρτυρας κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου