1.11.12

Αυτά τα μέτρα ποιος θα τα πάρει;

Θα ψηφιστούν τα μέτρα, με στοίχημα αδέλφια στο  τέλος του άρθρου,και θα γίνουν νόμος του κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το θέατρο του "ψηφίζω ,δεν ψηφίζω" των τελευταίων ημερών θα λήξει με άνετη πλειοψηφία και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στην επόμενη μέρα των μέτρων.Τότε που τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης θα  κάνουν τους λογαριασμούς τους...


Προσέξτε  τους τώρα....

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν διαπιστωθεί ότι τα πράγματα είναι δύσκολα θα αποχωρήσει με φανφάρες από  τη Βουλή καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα. Το ίδιο πιθανώς μπορεί να κάνει και το ΚΚΕ. Μπορεί και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Οσοι μείνουν στην Βουλή θα ψηφίσουν, όλα θα περάσουν  και ο Θεός βοηθός.

Τις τελευταίες ώρες αδέλφια σχηματίζω την εντύπωση ότι κάτι θα γίνει με τα εργασιακά(ξεχωριστό άρθρο, απόσυρση, κάτι άλλο;) και η ΔΗΜΑΡ θα πράξει το...καθήκον της.

Και όταν με όλα αυτά, ολοκληρωθούν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα αρχίσουν τα κομματικά όργανα που θα δημιουργήσουν το νέο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Σενάριο πρώτο: Οι "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν δύο νέους πολιτικούς πόλους. Ενας των λεγόμενων εκσυγχρονιστών (Λοβέρδος και σία) και ένας των παλαιοκομματικών(Γ. Παναγιωτακόπουλος κλπ )

Οι πρώτοι φτιάχνουν το νέο κεντροαριστερό κόμμα με καθαρά ευρωπαϊκή προοπτική, αποδεχόμενοι τις ...οδηγίες της τρόικα.

Οι άλλοι εντάσσονται ομαδικά ή κατά μόνας σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Ελληνες και συνεχίζουν τον αντιμνημονιακό τους αγώνα.

Σενάριο δεύτερο(λίγο απίθανο): Ενα μέρος από αυτούς που αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ εντάσσεται στη ΔΗΜΑΡ, (η οποία στο μεταξύ έχει καταψηφίσει τα εργασιακά, αν έλθουν μαζί με τα άλλα μέτρα)   και δημιουργούν την νέα παράταξη του  κεντροαριστερού χώρου.

Και τα δύο προηγούμενα σενάρια καταλήγουν στο...τρίτο.

Το ΠΑΣΟΚ ανάμνηση μεταπολιτευτικών χρόνων...

Το 1981 μετά εκείνη τη σημαντική νίκη του  ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο, οι άσχετοι από διοίκηση κράτους Πασοκτσήδες...όρμησαν στον κρατικό και τον έκαναν μπάχαλο.

Τα επόμενα χρόνια συνέχισαν το... θεάρεστο έργο τους, με κορύφωση την οκταετία Σημίτη, όταν εκτός των δικών μας που έπαιρνα θέσεις και... θεσούλες στο δημόσιο φτιάχνονταν και λίστες  αντιπάλων...

Το ΠΑΣΟΚ μετά του ολίγιστου λογιστή Σημίτη...έπεσε στα χέρια του παντελώς ανίκανου να λειτουργήσει με κοινό νου Γιώργου Παπανδρέου και κατέληξε σε έναν μετρ του παρασκηνίου που όταν βρέθηκε στο προσκήνιο τα  διέλυσε όλα.

Η ιστορία δυστυχώς δε διδάσκει...

Το ΠΑΣΟΚ του 1981, είχε Ανδρέα Παπανδρέου που δεν καταλάβαινε τίποτα και...καθάριζε ακόμη και στα αεροπλάνα κυβερνητικά στελέχη...

Το ΠΑΣΟΚ του 2012 έχει επικεφαλής άνθρωπο που θαύμαζε το Ανδρέα Παπανδρέου,αλλά ποτέ δεν κατάλαβε τι ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου...

Το σενάριο τρία , λέει ότι αυτό το κόμμα θα διαλυθεί την επόμενη μέρα της ψήφισης των νέων μέτρων,

Ομως, αυτό το κόμμα αντιγράφου ο πρόεδρος και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν πάρουν φόρα, ας σκεφτούν, ούτε Ανδρέα Παπανδρέου έχουν , ούτε δραχμή.

Γιωργάκηδες Παπανδρέου και Σημίτηδες έχουν πολλούς  
  

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου