23.1.15

O Βόλος με 'άλλα' μάτια



Του Βαγγέλη Τοκμακίδη

(Ο Βαγγέλης είναι ενωμοτάρχης στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης)



    Όπως συνηθίζεται από τα περισσότερα προσκοπικά συστήματα, έτσι κι εμείς αποφασίσαμε στο διάστημα 3 με 5 Ιανουαρίου να πραγματοποιήσουμε τη χειμερινή μας εκδρομή. Και τι τύχη. Οι προσευχές όλων μας εισακούστηκαν. Ο Βόλος είχε φορέσει τον <<λευκό του μανδύα>> και μας περίμενε για πολλή περιπέτεια.

    Η πρώτη μέρα όπως σε κάθε τριήμερη ήταν δύσκολη. Η εγκατάσταση, η προσαρμογή στο καινούριο και κυρίως το απρόσμενα πολύ χιόνι και κρύο ήταν κάποιοι παράγοντες που...τόλμησαν να μας πτοήσουν. Καλώς ή κακώς όμως είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα. Έχοντας συντροφιά τους ήρωες της Γκόθαμ βάλαμε τα δυνατά μας να ξεπεράσουμε κάθε τροχοπέδη προς τη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Έτσι, οι μικροπαρατηρήσεις που έγιναν στο βραδινό Συμβούλιο Τιμής, δεν ήταν τίποτα άλλο, από μια ένεση ηθικού για τη συνέχεια.
  Η δεύτερη  μέρα προμηνυόταν δυσκολότερη. Το μενού περιλάμβανε μια εξόρμηση στον λόφο της Γορίτσας το πρωί. Τι κι αν συναντήσαμε 20 πόντους χιόνι. Είδα 16 άτομα, 16 ζευγάρια μάτια να ζητάνε όλο και περισσότερη.δράση. Με τέτοια αρχή πως να μην κατατροπώναμε τον Τζόκερ το βράδυ στην τελική μάχη.
    Και κάπως έτσι φτάσαμε στην τρίτη μέρα. Οι ώρες μέχρι να αποχαιρετήσουμε το 58ο σύστημα που μας φιλοξένησε μοιάζανε δευτερόλεπτα. Και τα δευτερόλεπτα στη διαδρομή της επιστροφής ήλπιζα να μοιάζανε με ώρες. Να μην τελειώσει ποτέ αυτό το ταξίδι.

 Με το που αντίκρισα τον σταθμό Θεσσαλονίκης ξαφνικά σκέφτηκα ένα προς ένα τα άτομα της Ομάδας και του επιτελείου μου. Περάσαν άραγε καλά;; Είχα απομονωθεί κι όμως με μια κλεφτή ματιά μπορούσα να δω ένα χαμόγελο στα κουρασμένα πρόσωπά του καθενός. Κάτι είναι κι αυτό
    Ας μείνει αυτή η ανάμνηση ανεξίτηλη σε όλους μας. Και να δώσει δύναμη στον καθένα να το επαναλάβει. Μακάρι να τα καταφέρεις κι εσύ Βαγγέλη.
     Δυστυχώς....μόνο αυτά μπόρεσα να διαβάσω στα μάτια του αρχηγού μου όταν μου ευχήθηκε καλή ξεκούραση έξω από τον σταθμό. Κι όμως ήταν αρκετά για να με δώσουν ώθηση να φωνάξω δυνατά από μέσα ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΣ....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου