2.4.13

Μπάγερν Μονάχου - Γιουβέντους 2-0 , ανάλυση

         
     Η ημέρα για τον 2ο πρόωρο τελικό του φετινού Champions League έφτασε. Οι αναλύσεις για τα φετινά σχέδια και χαρακτηριστικά των ομάδων έχουν ήδη γίνει και μένει μόνο να δούμε αν επαληθευτούν οι προβλέψεις μας στο χορτάρι. Οι δυο ομάδες είναι ισάξιας δυναμικής, με έμφαση στην άμυνα για τη Γιουβέντους και στην επίθεση για την Μπάγερν. Οπότε αυτό που θα μετρούσε πέρα από το ταλέντο κάποιων μονάδων όπως των Ριμπερί,Ρόμπεν,Πίρλο ήταν τα πιο βαθιά αίτια. Αίτια που πηγάζουν από τη κόντρα των δυο πιο παραδοσιακών ποδοσφαιρικών σχολών, μετά τη Βραζιλία, της  Ιταλίας και της Γερμανίας.

               Σαν εθνικές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 7 φορές. Οι 4 ήταν σε Μουντιάλ και οι 3 σε Euro, με πιο πρόσφατη τη συνάντηση τους το καλοκαίρι που μας πέρασε στα γήπεδα της Πολωνίας-Ουκρανίας. Κοινός παρονομαστής αυτών των αναμετρήσεων είναι ότι η Γερμανία ουδέποτε έχει κερδίσει την Ιταλία, με τους 'Ατζούρι' να πανηγυρίζουν μεγάλες προκρίσεις στα ημιτελικά του '70, του 2006 και του 2012 αλλά και το Παγκόσμιο κύπελλο του 1982.
           Σε συλλογικό επίπεδο, πράγματα είναι πιο ισορροπημένα. Από 5 ευρωπαϊκούς τίτλους έκαστος, ο ένας απέναντι σε άλλον(μετρώντας την επικράτηση του Ανατολικογερμανικού Μαδεμβούργου επί της Μίλαν στο Κυπελλούχων του 1974). Από το 2004 όμως, που οι 2 ομάδες διασταύρωσαν για πρώτη φορά τα ξίφη τους, το σκορ μεταξύ τους είναι 3-1-2 υπέρ της Γιούβε, με πιο πρόσφατη όμως τη βαριά ήττα μες το Τορίνο με 1-4 για τους ομίλους της σεζόν 09/10. Έτσι από τη μία έχουμε τους πληγωμένους εγωιστές Γερμανούς κι από την άλλη την Βέκια Σενιόρα να αναζητά εκδίκηση για την τελευταία ήττα απέναντι στη ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα...πελάτη για τους Ιταλούς.




Pre Game: Παρών VS Μέλλον 

        Τα αγωνιστικά πλάνα των 2 ομάδων είναι γνωστά εδώ και 2 χρόνια κι οι προπονητές τους φυσικά δεν ήταν σε θέση να προβούν σε κάποια σπουδαία αλλαγή, με κόστος να αποσυντονίσουν τους παίκτες τους. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αντιθέσεις ανάμεσα στα συστήματα των 2 ομάδων.
         Η Μπάγερν, πέρα του τιμωρημένου Χάβι Μαρτίνεθ, απουσίες δεν είχε. Έτσι, ο έμπειρος κόουτς της, Γιουπ Χάινκες είχε για άλλη μια φορά ένα δίλημμα, που κανείς συνάδελφός του δεν είχε όμοιο. Συγκεκριμένα οι Ρομπέν,Κρος και Μύλερ διεκδικούν ισάξια 2 θέσεις στην επίθεση, χωρίς να υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος ''νικητής''. Ο λόγος είναι, πως και με τους 3 συνδυασμούς, η Μπάγερν αποδίδει, αλλά με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Όταν παίζει ο Ρόμπεν, πέρνει πολλές προπσάθειες, ενώ όταν παίζει ο Κρος επιδίδεται σε ασταμάτητο πάσσινγκ γκέιμ. Η μόνη λύση στο ''πρόβλημα'' αυτό ίσως βρεθεί στο μέλλον, όπου υπάρχουν σκέψεις για αύξηση των παικτών σε 12 και των διαστάσεων του γηπέδου, μια κατάσταση για την οποία η Μπάγερν είναι ήδη έτοιμη. Επιστρέφοντας στο παρών, ο Χάινκες προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο τον Ολλανδό, ώστε να διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα στο 2ο ημίχρονο, με τις ντρίμπλες του. Ο σχηματισμός το γνωστό, σύγχρονο 4-5-1 έχοντας ως βάση τις κινήσεις του επιθετικού αλλά και την overlap συνεργασία μπακ και χαφ, τη κίνηση δηλαδή πίσω από την πλάτη του συμπαίκτη  και πάνω στη γραμμή κατά το 1-2.
      Για τη Γιούβε τα πράγματα είναι ακριβώς αντίθετα. Μετά την απόκτηση του Πίρλο το καλοκαίρι του 2011 αλλά και την ύπαρξη 3 ικανών στόπερ στο ρόστερ της ομάδας, ο Αντόνιο Κόντε, σε μια προσπάθεια να τους χωρέσει όλους μαζί, ''ξέθαψε'' ένα σύστημα το οποίο έκανε πάταγο τη δεκαετία του '80 και κυρίως στα 90ς, όπου κι αγωνιζόταν. Το 3-5-2, βρήκε ξανά στέγη στη Γιουβέντους και τα αποτελέσματα γνωστά. Μοναδική διαφορά με το παρελθόν, είναι η ύπαρξη ενός αμυντικού χαφ αντί για 2, αλλά όταν μιλάμε για τον Αντρέα Πίρλο τα σχόλια είναι περιττά. Λϊγα ήταν και τα προβλήματα για τον Κόντε, όσον αφορά τις απουσίες. Μοναδικός τραυματίας ο Κάσερες, ενώ ερωτηματικό αποτελούσαν οι ανέτοιμοι Τζιοβίνκο, Βούτσινιτς και Ασαμόα.
    Αναλυτικά οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες) :  4-5-1

Νόιερ - Λαμ[C], Βαν Μπούϊτεν, Ντάντε, Αλάμπα - Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Μύλερ, Κρος (16' Ρόμπεν), Ριμπερύ(90' Σακιρί) - Μάντζουκιτς(90' Μάριο Γκόμεζ)

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε) : 3-5-2

Μπουφόνς[C] - Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι - Πίρλο, Λιχτστάινερ, Βιντάλ, Μαρκίζιο, Πελούζο(75΄Πογκμπά) - Κουαλιαρέλα(65' Τζιοβίνκο), Μάτρι(65' Βούτσινιτς)




1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Τρέχοντας με 400 Km/h



        Η Μπάγερν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όχι μόνο δεν προτίμησε να ξεκουραστεί αλλά 23ο δευτερόλεπτο(6ο γρηγορότερο γκολ στο Champions League), με ένα πολύ καλό σκαστό σουτ, ξεγέλασε τον Μπουφόν κι έβαλε από νωρίς την ομάδα του, στη θέση του οδηγού. Για τα επόμενα λεπτά θα έχει την κατοχή ψάχνοντας το 2ο γκολ, θέλοντας μια ακόμα εμφάνιση 'αλά Αμβούργο'. Κάπου στο 5ο λεπτό, η Γιουβέντους άρχισε αν βρίσκει ρυθμό, μαζί της και το ματς, παίρνοντας τα ηνία για τα επόμενα 10 λεπτά. Εκεί είναι κι η στιγμή κλειδί του αγώνα. Σε μια ωραία ενέργεια του Βιντάλ, η μπάλα θα καταλήξει λίγο άουτ και στην επόμενη φάση, ο Κρός θα αναγκαστεί να αποχωρήσει δίνοντας τη θέση του στον Ρομπέν. Με το καλημέρα θα μπορούσε μάλιστα να χριστεί σκόρερ, αλλά μετά το τραγικό λάθος του Μπαρτζάλι, ο Μπουφόν έσωσε την εστία του στο σουτ του Ολλανδού. Η Μπάγερν λοιπόν, με τον Ρομπέν να δίνει πλάτος στην επίθεση, κάτι που οι 3 στόπερ δεν μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν, άρχισε μια ασταμάτητη εκστρατεία ενάντια στον Μπουφόν. Για την επόμενη μισή ώρα περίπου, η Γιουβέντους θα είναι αναγκασμένη να αμύνεται συνεχώς, στις απίστευτες δημιουργίες του Ριμπερί αλλά και του Ρόμπεν, προσπαθώντας άσκοπα να αντεπιτεθεί με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Ο Μάντζουκιτς θα παίζει πολύ όμορφα την πρώτη άμυνα, οι Αλάμπα  και Λαμ θα έχουν καλά ανεβάσματα και το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με μια φάση από τη 'Βέκια Σενιόρα', όταν σε φάουλ του Βιντάλ, ο Κιελίνι θα πιάσει άστοχα την κεφαλιά. Σίγουρα ο Κόντε θα είχε πολλά να πει στα αποδυτήρια.
με μια απίστευτη εμφάνιση κέρδισε με 9-2! έναν από τους παραδοσιακούς αντιπάλους της, το Αμβούργο. Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με τη γενικότερη ασταμάτητη πορεία της, δε σταμάτησε ούτε στον αγώνα με τη Γιουβέντους. Έτσι με το καλημέρα ο Αλάμπα, στο



2o ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ένα ακόμα στιγματισμένο σόου

        Η Μπάγερν θα συνεχίσει στην επανάληψης το ίδιο μοτίβο. Η Γιουβέντους από την μεριά της, θα 63ο λεπτό, ήρθε η φάση που ήρθε να στιγματίσει για άλλη μια φορά τη φετινή διοργάνωση. Ο Γκουστάβο θα σουτάρει, ο Μπουφόν θα διώξει μέτρια για την κλάση του κι η μπάλα θα φτάσει στον Μάντζουκιτς, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ. Αυτός δε θα σαστίσει και θα τη γυρίσει στον Μύλερ για το 2-0. Ο Κόντε θα περάσει άμεσα του Τζιοβίνκο και Βούτσινιτς, θέλοντας να πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ που θα ανεβάσει τις πιθανότητες πρόκρισης. Ο Πίρλο θα αρχίσει να ελέγχει τον ρυθμό του ματς και στο 69ο λεπτό, ο Βιντάλ θα έχει μια μοναδική διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει. Το παινχίδι θα αρχίσει να παίζεται πάνω κάτω για τα επόμενα 5 λεπτά, ενώ στο 75', θα έχουμε μια ακόμα αμφισβητούμενη φάση. Ο Λιχτστάινερ θα βγει απέναντι στον Νόιερ, ο οποίος θα κάνει έξοδο ''γκρεμίζοντας'' τον Ελβετό. Το πέναλτυ σίγουρα ήταν στην κρίση του διαιτητή όχι όμως κι η κίτρινη για θέατρο, η οποία θα στερήσει από τους Μπιανκονέρι τον βασικό της δεξί μπακ-χαφ από τον επαναληπτικό. Το τελευταίο δεκάλεπτο θα βρει τη Γιουβέντους να προσπαθεί για το γκολ και τους Βαυαρούς να απαντούν με επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Η Μπάγερν δε θα αφήσει τη Γιούβε να έχει κάποια σημαντική ευκαιρία κι έτσι ο αγώνας θα τελειώσει δίκαια με 2-0.
προσπαθήσει για πρώτη φορά, να επιτεθεί από την ανύπαρκτη στο πρώτο μέρος, αριστερή πλευρά της, με τον ανύπαρκτο Πελούσο. Ο νεοαποκτηθής αμυντικός από την Αταλάντα, αποτέλεσε αμφιλεγόμενη κίνηση από τον Κόντε και δε τον δικαίωσε τελικά. Ο Ριμπερί θα κάνει ''πάρτι'' από την πλευρά του ενώ από το 50ο λεπτό κι έπειτα, όταν άρχισε να αλλάζει πλευρές με τον Ρόμπεν, ήρθε η σειρά του μαχητικού, Λιχτστάινερ να δεινοπαθήσει. Η Γιουβέντους θα προσπαθήσει να έχει την κατοχή της μπάλας, με τον Βιντάλ να παλεύει μόνος του και τον Πίρλο να μοιάζει εμφανώς κουρασμένος από τον ρυθμό του αγώνα. Και κάπου στο



MVP:Ο μεγαλύτερος αντι-σταρ της εποχής μας

         Κατάφερε να γίνει γνωστός, λάμποντας δίπλα στο εκτυφλωτικό άστρο του Ζινεντίν Ζιντάν στο Μουντιάλ του 2006 κι έκτοτε έχει καταφέρει τα πάντα εκτός από μια σημαντική διάκριση. Ο λόγος για τον Φρανκ Ριμπερί, τον άνθρωπο που στη καριέρα του έβαλε εκπληκτικά γκολ, έβγαλε μαγικές ασίστ, κέρδισε πρωταθλήματα, απασχόλησε την κοινή γνώμη εξωγηπεδικά και κυρίως κρίθηκε πολύ. Κρίθηκε για το γεγονός ότι αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων 10 ετών, δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο σημαντικό τρόπαιο στην καριέρα του. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι αγωνίζεται στην ομάδα και τη χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τον τίτλο του 'λούζερ' από τους Ισπανούς για τα καλά, αφού τόσο η Μπάγερν όσο και η εθνική έχουν φτάσει αμέτρητες φορές στην πηγή χωρίς τελικά να πιουν νερό. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο περσινός χαμένος τελικός, μέσα στο Αλιάνζ Αρίνα. Εκεί πολλοί θεώρησαν πως ήρθε η αρχή του τέλους για την Μπάγερν και τον Ριμπερί. Και οι 2 τους όμως ήρθαν να διαψεύσουν. Η σκληρή δουλειά το καλοκαίρι έχει ως αποτέλεσμα η Μπάγερν να αποτελεί την κορυφαία ομάδα αυτή τη στιγμή στον κόσμο και τον Ριμπερί τον αδιαφιλονίκητο MVP της. Με τον κλασσικό του μετριασμένο τρόπο σήμερα, έκανε πολλά σλάλομ και στις 2 πλευρές, έβγαλε μπαλιές ενώ η φάση  στο 38ο λεπτό όπου ζάλισε σχεδόν όλη τη Γιουβέντους, αποτελεί χάιλαϊτ. Μένει να δούμε αν υπάρχει η ανάλογη συνέχεια


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΑΓΩΝΑ:

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Μ.Ο: 7,96)                    
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μ.Ο:5,82)                     
 Νόιερ:  Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα κι όταν έπρεπε ήταν σωστός. Βέβαια στη φάση με το Λιχτστάινερ θα μπορούσε να ήταν μοιραίος αλλά ήταν τυχερός που δε δόθηκε πέναλτυ ή ακόμη χειρότερα δεν αποβλήθηκε  από το ματς        7.0                                                    

  Μπουφόν: Όταν ξεκινάς τον αγώνα είναι δύσκολο να αγωνιστείς. Κι η αλήθεια είναι πως το σουτ του Αλάμπα δεν ήταν άπιαστο. Ωστόσο στη συνέχεια βρήκε την αυτοπεπίθηση να συνεχίσει με καλές αποκρούσεις. Φέρει ευθύνη στο 2ο γκολ, το οποίο όμως ήταν οφσάιντ.            7.0  
                                           
Λαμ: Χωρίς να εντυπωσιάσει έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Πίεζε δυνατά στην άμυνα κι έβγαινε καίρια στην επίθεση, παίζοντας το 1-2 με τον Ρόμπεν                              7.0

 Μπαρτζάλι: Εκτός αγώνα ο έμπειρος Ιταλός. Είχε βεβιασμένες αποφάσεις, ενώ θα μπορούσε να καταδίκαζε την ομάδα του αν από το λάθος του γινόταν το γρήγορο 2-0 από τον Ρόμπεν    5.0
Βαν Μπούιτεν: Μοιάζει να μην είναι πιο ο αργός αμυντικός που 'χόρεψε' ο Μιλίτο στον τελικό του 2010.Ίσως βοηθά η συνεργασία με τον Ντάντε, ίδως οι καλές τοποθετήσεις του, ίσως οι αντίπαλοί του που δεν ήταν και οι πιο εκρηκτικοί.              6.0

Μπονούτσι:   Στο 3-5-2 μεγάλο μέρος του όλου παιχνιδιού έχει ο λίμπερο. Τον ρόλο αυτό παίζει κυρίως ο Μπονούτσι. Έτσι παρόλο που δεν είχε όσα λάθη ο Μπαρτζάλι, εντούτοις θα χρεωθεί τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εικόνα της άμυνας στον αγώνα                   4.5                  
Ντάντε: Ήταν ο κρίκος που χρειαζόταν η Μπάγερν για να δέσει η άμυνά της. Προσδίδει ταχύτητα σε αντίθεση με τον Μπανστούμπερ ενώ έχει και την απαραίτητη εμεπιρία        6.5
Κιελίνι: Πάλεψε περισσότερο από τους άλλους 2 στόπερ, όπως και στην επίθεση στα στημένα. Η κλάση του όμως δε δικαιολογεί τέτοια εμφάνιση        5.5
Αλάμπα: Από πέρσι έδειξε πως είναι ένας...Λαμ σε αριστεροπόδαρο. Υπεροπολύτιμο το γκολ του όπως κι η όλη εμφάνισή του σε άμυνα κι επίθεση                              8.5
Πίρλο: Ο αγώνας δεν πήγε όπως θα ήθελε. Από το 60 και μετά βρήκε το χώρο για να μοιράσει το παιχνίδι ενώ απείλησε κι από τα στημένα. Θα πρέπει στον επαναληπτικό να εξιλεωθεί για την εμφάνισή του                            6.0
Λουίς Γκουστάβο:  Χωρίς να είναι εντυπωσιακός έκανε αυτό που έπρεπε. Πάσσαρε, σούταρε όταν είχε χώρο και κάπως έτσι μπήκε το 2ο γκολ από δικιά του ενέργεια. Δείχνει πως θέλει θέση στην 11άδα                        7.0                                       
Λιχτστάινερ: Ο μόνος που προσπάθησε, μαζί με τον Βιντάλ. Έτρεξε πάρα πολύ, ενώ θα μπορούσε να ήταν ο πρωταγωνιστής αν κέρδιζε το πέναλτι στη φάση του 75ου λεπτού             6.5
Σβαϊνστάιγκερ: Ο Γερμανός δεν άγγιξε τα επίπεδα των συμπαικτών του. Όχι επειδή έκανε κάποιο λάθος, απλά δεν ήταν τόσο...τέλειος όσο οι υπόλοιποι                              6.0
Βιντάλ: Πραγματικός μαχητής, η Γιουβέντους είναι ευχαρίστημένη που έχει ένα 'διαμάντι' σαν αυτόν. Στις λίγες φάσεις που είχε η Γιούβε ήταν μέσα, αλλά αναπόφευκτα θα έκανε λάθη προπσθώντας μόνος. Έχασε βέβαια και σημαντική ευκαιρία για το 2-1        7.0
Μύλερ: Είναι ο ορισμός του κρυφού επιθετικού. Βρίσκεται εκεί που πρέπει τη σωστή στιγμή. Όπως στο 2ο γκολ. Αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας είναι από τους διακριθέντες       7.5
Μαρκίζιο: Κάκιστη εμφάνιση από τον μελλοντικό Πίρλο για πολλούς. Δεν κατόρθωσε να βγάλει μια σωστή κάθετη πάσα ή να βοηθήσει τον πιο αδύναμο σε αντοχές Πίρλο να παίξει το γνωστό παιχνίδι του                               5.0
Κρος: Ο κατά πολλούς κορυφαίος της Μπάγερν φέτος ήταν άτυχος κι αποχώρησε τραυματίας στο 16'.Όσο αγωνίστηκε όμως ήταν καλός     6.0                                       
Πελούσο: Ανύπαρκτος στο πρώτο μέρος κάτι πήγε να κάνει στο δεύτερο αλλά του λείπουν οι μεγάλες παραστάσεις και φάινεται. Λάθος επιλογή του Κόντε 5.5
Ριμπερί: Απίστευτη εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα. Πάσες, ντρίμπλες, κινήσεις. Ήταν απόλαυση να τον βλέπεις. Θα άγγιζε το τέλειο αν βρισκόταν σε κάποια στατιστική καηγορία(γκολ,ασίστ)             9.0
Κουαλιαρέλα: Ο ρόλος του ήταν να συνδέει το κέντρο με την επίθεση. Δεν το πέτυχε, έφταιγε βέβαια κι η κακή εμφάνιση των παιχτών του κέντρου. Δεν απείλησε                                     5.5
Μάντζουκιτς: Πολύ σημαντική για άλλη μια φορά η παρουσία του, αφού αυτός αναλαμβάνει όλη τη βρώμικη δουλειά, όπως την 1η άμυνα. Έβγαλε και την ασίστ στο 2ο γκολ        8.0
Μάτρι: Είχε περισσότερη διάθεση επιθετικά από τον Κουαλιαρέλα αλλά κι αυτός χάθηκε στη γενικότερη άσχημη εμφάνιση της ομάδας του             5.5
Ρόμπεν: Ο καταλύτης στον να κυριαρχήσει η Μπάγερν στο ματς. Έκανε τις κλασσικές του καταχρήσεις χωρίς να είναι φλύαρος. Ωραίες ενέργειες κυνήγησε και το γκολ  8.5
Τζιοβίνκο: Αποτελεί τον καλύτερο επιθετικό της Γιούβε τον μόνο με τόση ταχύτητα, ήταν ανέτοιμος για 90λεπτο ,προσπάθησε όμως για το γκολ, σε δύσκολες συνθήκες                  6.0
Γκόμεζ: Μπήκε στις καθυστερήσςις απλά για να πάρει τη συμμετοχή, ίσως και κάποιο γκολ. Δε θα κριθεί      -
Βούτσινιτς: Όπως κι ο Τζιοβίνκο ήταν ανέτοιμος. Πάλεψε κι αυτός με τη σειρά τους προσπαθώντας να δώσει κάποιους χώρους στον Βιντάλ              6.0
Σακιρί: Το ίδιο με τον Γκόμεζ, δεν μπορεί να κριθεί. Έκανε κι ένα σουτ βέβαια                                     -      
Πογκμπά: Αν κι αγωνίστηκε λιγότερο από τους άλλους δυο, ήταν πιο δραστήριος κι έψαξε το γκολ. Έπρεπε να ξεκινήσει αυτός                     6.5
Γιουπ Χάινκες: Η ομάδα μοιάζει να έχει αυτόματο πιλότο, όμως δεν είναι έτσι. Ο Χάινκες δουλεύει πολύ κυρίως στην τακτική. Αυτό φάνηκε στον άψογο τρόπο αντιμετώπισης του Πίρλο στο κέντρο                            8.0
Κόντε:  Έχει μέρος ευθύνης για την επιλογή του Πελούζο αλλά και να αφήσει έξω και τους δυο βασικούς επιθετικούς του. Κάποια ελαφρυντικά του δίνονται λόγω του γρήγορου γκολ ενώ οι αλλαγές του ήταν σωστές αλλά  καθυστερημένες                         6.0




ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:  Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του συνόλου


         Δε χρειάζεται να μακρηγορούμε. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ήταν στις περισσότερες φάσεις κοντά, ενώ τιμώντας την πατρίδα του την Αγγλία, δεν έκανε κατάχρηση της σφυρίχτρας. Ήταν γενικά αρκετά καλός. Ωστόσο υπάρχουν 2 αμφισβητούμενες φάσεις στον αγώνα, που για άλλη μια φορά όπως έγινε με τη Ρεάλ και όπως δεν έγινε με την Μπαρτσελόνα, ήρθαν να προσθέσουν μελανά σημεία στους καταπληκτικούς αυτούς αγώνες. Η πρώτη φάση είναι το καθαρό οφσάιντ στο 2ο γκολ της Μπάγερν, στο οποίο κοντά ήταν και οι 2 αντίστοιχοι επόπτες. Στη δεύτερη, που είναι και πιο διφορούμενη, ο Άγγλος έβλεπε τη φάση αλλά ο επόπτης του ήταν ακόμα πιο κοντά. Δεν έδωσε πέναλτι, για να μη θεωρηθεί πως ισοφαρίζει το λάθος. Κι όχι μόνο, αλλά επέλεξε να τιμωρήσει με κίτρινη τον Λιχτστάινερ, στερώντας του τη συμμετοχή από τον επαναληπτικό. Το θέμα είναι πως παρόλη την τοποθέτηση 2 επιπλέον εποπτών, τα λάθη συνεχίζονται κι όχι μόνο σε σημεία αμφιλεγόμενα, όπως τα φάουλ αλλά και σε εξόφθαλμες φάσεις όπως τα οφσάιντ. Όταν υπάρχουν πλέον 6 μάτια για την ίδια φάση, δε γίνεται να πιστώνεται το ένα λάθος μετά το άλλο. Έτσι οι διαιτητές θα κριθούν σοβαρά κι ας πληρώνουν πολλές φορές τα λάθη των βοηθών τους. Κι όλα αυτά αν αναλογιστούμε τι έγινε και στο Παρκ ντε Πρενς την ίδια μέρα.
                                                                                                                          ΒΑΘΜΟΣ: 6.5





    O αγώνας λοιπόν τελείωσε και η Μπάγερν μοιάζει να είναι πολύ κοντά στην πρόκριση. Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι πολύ δύσκολο για τη Γιουβέντους, αφού θα έχει και τις απουσίες τον Μαρκίζιο,Λιχτστάινερ. Με την προσθήκη όμως τον Τζιοβίνκο και Βούτσιντις αλλά και με τον κόσμο δίπλα, θα εξαντλήσει τις πιθανότητές της, απέναντι σε μια Μπάγερν χωρίς τον Κρος. Παράλληλα, ο Κόντε,  αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση, θα πρέπει να καταφέρει να απελευθερώσει τον Πίρλο.
     Τέλος είναι κάπως περίεργο αλλά κι αποστομωτικό για τους διάφορους συνωμοσιολόγους, το γεγονός πως οι 2 ''αγαπημένες'' ομάδες του Πλατινί και της UEFA, η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα αδικήθηκαν με τόσο εμφανή τρόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου