26.2.13

Αναλύοντας το 2ο ''Ελ Κλάσσικο''



    Το πρώτο ''Ελ Κλάσσικο'' και το τελικό 1-1 που διαμορφώθηκε, άφηνε αρκετούς λογαριασμούς ανοικτούς για τον σημερινό επαναληπτικό. Παράλληλα οι πρώτοι αγώνες των 2 αντιπάλων, για τη φάση των '16' του Champions League, δημιούργησαν πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα για αυτό το ματς. 



Η μεν Ρεάλ ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Μάντσεστερ, βλέποντας τον Ντε Χέα να σταματάει σχεδόν κάθε της προσπάθεια κι έτσι, η αποστολή της για τη ''decina'', το 10ο Ευρωπαϊκό της Ιστορίας της, γίνεται πιο δύσκολη στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ, αλλά όχι ακατόρθωτη. Για τη δε Μπαρτσελόνα τα δεδομένα είναι ακόμη χειρότερα. Έπειτα από την ,ίσως πιο τραγική της εμφάνιση τα τελευταία 5 χρόνια του Τικι-Τάκα, καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 του Σαν Σίρο με τη Μίλαν, ώστε να συνεχίσει στον θεσμό.Απειλείται λοιπόν με μη συμμετοχή στα ημιτελικά, κάτι που έχει να συμβεί από το 2007 και τον αποκλεισμό από την Λίβερπουλ. Η πρόκριση λοιπόν, πέρα από το πιθανό πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, θα έδινε και την απαραίτητη ώθηση στον νικητή να συνεχίσει την προσπάθεια στο Champions League. Ειδικά για την περίπτωση της Μπαρτσελόνα, ένας πιθανός αποκλεισμός, με ήττα ειδικά, θα κλόνιζε στο μέγιστο το αίσθημα του ανίκητου που έχουν οι παίκτες της. Κομβικής σημασίας λοιπόν το ματς.





Αλλαγές της τελευταίας στιγμής για τους 2 εκλέκτορες


   

      Με τους 2 προπονητές να έχουν στη διάθεση όλους τους παίκτες τους, πλην του γνωστού απόντα Κασίγιας, η 11άδες ήταν ένα μυστήριο, ακόμα και λίγα λεπτά πριν τον αγώνα. Χαρακτηριστικά, αμφότεροι προέβησαν σε αλλαγή της τελευταίας στιγμής, στον επιτρεπόμενο 15λεπτο πριν τη σέντρα.
       Ο υπηρεσιακός Ρόουρα, με πρόσφατη την εικόνα του αγώνα στο Σαν Σίρο, σκεφτόταν να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους παίκτες που αγωνίστηκαν με τη Μίλαν, ώστε να τονώσει το ηθικό τους. Βέβαια ο βασικός του Κυπέλλου Πίντο αντί του Βαλντές, ήταν σίγουρο ότι θα έπαιζε,αφού είναι πιθανό ο δεύτερος να αποχωρήσει το καλοκαίρι κι η Μπάρτσα θέλει από τώρα να προετοιμαστεί. Το κλασσικό 4-3-3 λοιπόν ή 4-4-2 με τον Μέσσι σε ρόλο 10ριου-Τύποις Σέντερ Φορ στο σχήμα, ήταν το σύστημα των 'Μπλαουγκράνα'. Οι υπόλοιποι γνωστοί, όλοι τους Ισπανοί πλην του Αργεντινού και του Ντάνι Άλβες. Κλειδί στον σχηματισμό, όπως συνηθίζουν το τελευταίο 1,5 χρόνο, η παρουσία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της UEFA για το 2012, του Ινιέστα , στα αριστερά της επίθεσης.
      Για τον Μουρίνιο τα πράματα είναι πιο απλά. Οι κλασσικοί του μεσοεπιθετικοί των τελευταίων χρόνων στο 4-2-3-1 δεν αλλάζουν, με μοναδική αλλαγή αυτή του Ιγκουαΐν αντί του ντεφορμέ και μέτρια συμμετοχικού Μπενζεμά στα τελευταία ματς με Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα. Παράλληλα είχε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στην άμυνα, καθώς με την επιστροφή των Πέπε-Ράμος και τις κορυφαίες εμφανίσεις του Βαράν στα προηγούμενα ματς, η σύνθεση της άμυνας ήταν μυστήριο. Τελικά προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον εορτάζοντα Πέπε, χωρίς να επιβεβαιώνει τα σενάρια που ήθελαν ταυτόχρονη παρουσία των τριών αντί του Κακού Αρμπελόα του πρώτου αγώνα.Τέλος ο Κοεντράο που είναι σε δαιμονιώδη φόρμα προτιμήθηκε αντί του Μαρτσέλο.
Αναλυτικά οι Συνθέσεις:


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τζόρδι Ρόουρα): 4-3-3 :
Χοσέ Πίντο - Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ[C], Πικέ, Τζόρντι Άλμπα - Τσάβι(73' Αλκαντάρα), Μπούσκετς, Φάμπρεγκας(59' Βίγια) - Πέδρο, Μέσσι, Ινιέστα


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ(Ζοζέ Μουρίνιο) 4-2-3-1 :
Ντιέγκο Λόπεθ - Αρμπελόα,Σέρχιο Ράμος[C],Βαράν,Κοεντράο - Κεντίρα,Τσάμπι Αλόνσο΄(83' Εσσιέν), Ντι Μαρία, Οζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο[C] -  Ιγκουαΐν(70' Καγιεχόν)






1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ο Ζοζέ δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά...

   
...πτέρυγα. Για την ακρίβεια την πτέρυγα του Αρμπελόα, που στο προηγούμενο Κλάσσικο, αγωνίστηκε στα αριστερά. Ο Πορτογάλος τεχνικός, βλέποντας τα προβλήματα στην αχίλλειο φτέρνα του, ζήτησε από τον Ντι Μαρία να έχει το μυαλό του πρώτα στην άμυνα και μετά στην (αντ)επίθεση. Κάτι που έκαναν με επιτυχία ο Ελ Σαραοουΐ φέτος αλλά κι ο Ντρογκμπά πέρσι. Και δικαιώθηκε αφού ο Αργεντινός ήταν αυτός που από το 1ο κιόλας λεπτό έδωσε το έναυσμα για την πρόκριση. Η Μπάρτσα βέβαια μπήκε αποφασισμένη να πάρει το ματς, επιτιθέμενη από τα δεξιά με τους Πέδρο και Μέσσι. Σε μια τέτοια φάση στο 2', από γύρισμα του πρώτου ο δεύτερος έπιασε το σουτ που 'έγλειψε' το δοκάρι. Η Ρεάλ ξύπνησε με αυτή τη φάση κι άρχισε να κάνει το παιχνίδι που αποδείχτηκε πως υστερεί η Μπαρτσελόνα, τις σέντρες στην πλάτη της άμυνας δηλαδή. Παράλληλα, για πρώτη φορά σε 'κλάσσικο', σε τόσο έντονο βαθμό, ο Κριστιάνο συνέκλινε στα δεξιά της επίθεσης. Σε μια τέτοια αντεπίθεση, από πολύ ωραία μπαλιά του Ιγκουαΐν στο 13ο λεπτό, ο Πορτογάλος απέφυγε τον Πουγιόλ, βγήκε στο ένας-με-έναν με τον Πικέ και με τις γνωστές του τρίπλες, κέρδισε το πέναλτυ, το οποίο εκτέλεσε σωστά κι έκανε το 0-1. Η Μπάρτσα, ανέβηκε για την ισοφάριση με κύριους εκφραστές τους Άλβες κι Ινιέστα, αλλά οι μεσοαμυντικοί της Ρεάλ με τις δυνατές τους τοποθετήσεις δεν έχαναν καμία μάχη. Από το 15 έως το 30, η Ρεάλ θα συνεχίζει να σταματά κάθε προπσπάθεια της αντιπάλου του, με τον Ντι Μαρία σαν δεύτερο δεξί μπακ να είναι απροσπέλαστος και να ξεκινάει όλες τις αντεπιθέσεις. Χαρακτηριστική είναι η τριπλή! του επέμβαση στο 25ο λεπτό. Το ματς θα συνεχιστεί με σουτ από την Ρεάλ και μοναδική ευκαιρία για την Μπάρτσα ένα σουτ του Ινιέστα. Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 35 λεπτών, η Μπαρτσελόνα ζήτησε πέναλτυ σε σπρώξιμο του Αλόνσο πάνω στον Πέδρο, σε μια αμφιλεγόμενη φάση. Τα τελευταία 10 λεπτά θα κυλήσουν με τη Ρεάλ να χτυπά συνέχεια στην αντεπίθεση αλλά κάτι η αστοχία κάτι οι Πουγιόλ και Πίντο να τους σταματάνε. Στον αντίποδα οι Βαράν-Ράμος αλλά και Ντι Μαρία ήταν απροσπέλαστοι με την Μπαρτσελόνα να απειλεί με ένα φάουλ του Μέσσι που πέρασε δίπλα από το τοίχος κι άουτ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε κι η εικόνα των γηπεδούχων ήταν πολύ μέτρια και χρειαζόταν βελτίωση.









2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Οι 10θλητές της Ρεάλ και ο νέος 'Ντεσαϊγί' Βαράν

  




  Η αναμέτρηση συνεχίστηκε, με διαδοχικά 2λεπτα των ομάδων. Σε ένα από αυτά, ο απογοητευτικός για άλλο ένα κρίσιμο ματς, Μέσσι, προσπάθησε να περάσει όλη την ομάδα, με τον Βαράν να τον κερδίζει κατά κράτος. Η Μπαρτσελόνα άρχισε να ανεβάζει στροφές και για ένα 5λεπτο πολιόρκησε την άμυνα των 'Μερένγκες' με πολύ καλές αξιώσεις για ισοφάριση. Και κάπου εκεί θα έρθει η στιγμή-κλειδί του αγώνα. Σε ένα σουτ του Μέσσι, η μπάλα θα κοντράρει και θα απομακρυνθεί από τον Κεντίρα αρχικά κι από τον πολύ καλό Αλόνσο στα καρέ της Μπαρτσελόνα. Η μπάλα θα φτάσει στον Ντι Μαρία, ο οποίος θα κάνει μια εκπληκτική ενέργεια, θα σουτάρει και στην επαναφορά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ψυχραιμία θα σημειώσει το 0-2 στο 57ο λεπτό. Από εκεί κι έπειτα τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Οι παίκτες της Ρεάλ έμοιαζαν ακούραστοι, σε αντίθεση με αυτούς τους Μπάρτσα που φαίνονταν κουρασμένοι πνευματικά και σωματικά. Ο Βίγια πέρασε στον αγώνα για να αυξηθεί η πίεση, μια πίεση που δεν ήρθε. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο κέντρο, με κάποιες μπαλιές στην καρδιά της άμυνας των 2 ομάδων, οι οποίες έφεραν τους δυο τερματοφύλακες σε θέση λίμπερο. Σε ένα κόρνερ στο 67΄λεπτό, ο Βαράν θα σηκωθεί ψηλά, με τους Πικέ-Πουγιόλ να τον παρακολουθούν να σημειώνει το 0-3 και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.Δεύτερο γκολ και κορυφαία απόδοση σε ''κλάσσικο'' για τον μικρό, θυμίζοντας τον προ 20ετίας... συμπατριώτη του( ο ένας Αλγερινός, ο άλλος κι οι δυο τους Γάλλοι...) Μαρσέλ Ντεσαϊγί, που σε ίδια ηλικία έκανε παρόμοια πράγματα στους πρώτους τελικούς του Champions League, με τις φανέλες των Μαρσεΐγ και Μίλαν. Το παιχνίδι από εκεί και πέρα είχε ελάχιστα αξιοσημείωτα πράγματα, όπως την προσπάθεια του Κριστιάνο για χατ-τρικ και την είσοδο του Πέπε για το δικό του ''σόου'', ο οποίος σε μια φάση με τον Μπούσκετες, κατάφερε να τον ντριπλάρει 3 φορές και να του κάνει φάουλ εκνευρίζοντας τον Ισπανό μέσο. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα να σημειώνει το γκολ της τιμής στο 89', όταν από μπαλιά του κορυφαίου της για σήμερα Ινιέστα, ο Άλμπα πρόλαβε τον Λόπεζ και σημείωσε το τελικό 1-3, δίνοντας ένα ακόμα . Το παιχνίδι τελείωσε με τη Ρεάλ να έχει κάνει μια απίστευτη εμφάνιση που δίνει υποσχέσεις για το μέλλον. Η Μπαρτσελόνα προβλημάτισε πάλι και μένει να δούμε αν είναι ένα απλό ντεφορμάρισμά της, ή η αρχή του τέλους, το οποίο θεμελιώθηκε στην περσινή διαβολοβδομάδα με τα ματς με Τσέλσι και Ρεάλ.









 MVP: Η ''μετεμψύχωση'' του Ρομπέρτο Κάρλος


  Αναμφισβήτητα η απόδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο και τα 2 γκολ που σημείωσε θα οδηγούσαν τον οποιονδήποτε στο να τον επιλέξει ως κορυφαίο για τον αγώνα. Όμως , οι περισσότερες ενέργειες του ξεκινήσανε από έναν παίκτη που για 90 λεπτά δεν σταμάτησε να κόβει στην άμυνα και να μοιράζει στην επίθεση. Αυτός ήταν ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος έκανε μια κορυφαία εμφάνιση, αγωνιζόμενος σαν δεξί φουλ μπακ-χαφ-εξτρέμ. Κάτι που έχουμε να δούμε σε τέτοιο επίπεδο από τον παλιό σουπερσταρ της Ρεάλ, τον Ρομπέρτο Κάρλος και κάποια ματς του Ντάνι Άλβες, όταν έπιανε καλή αμυντική απόδοση. Έκανε τα πάντα στον αγώνα και με τη σταθεροποίηση της απόδοσης του τη φετινή σεζόν, δείχνει να δικαιώνει τους ανθρώπους που τον πίστεψαν και δαπάνησαν πάνω από 20.000.000 € για να τον φέρουν από την Μπενφίκα. Αν συνεχίσει να αγωνίζεται έτσι, θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε αυτό  και παλαιότερα, το πολυμορφικό 3-6-1 της Ρεάλ, με τους Ράμος, Ντι Μαρία στα δεξιά να αλλάζουν θέσεις και τον σχηματισμό.





  1. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του 'El Clasico':



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μ.Ο: 7,88)                         
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    (Μ.Ο. 5,53)                        
Ντιέγκο Λόπεθ: Ανανεωμένος και βελτιωμένος στο αδύνατο σημείο του τις εξόδους. Ενέπνεε σιγουριά στους αμυντικούς του κι είχε καλές επεμβάσεις.Δυστυχώς για αυτόν, δεν έφυγε με το 0 παθητικό              8.0
  Πίντο:  Αυτή τη φορά πολύ θετικός. Δέχτηκε γκολ από πέναλτυ, από επαναφορά σε δικιά του καλή απόκρουση κι από ανενόχλητη κεφαλιά. Τον εξέθετε συχνά η άμυνα αλλά αυτός προπσθούσε      7.0

Αρμπελόα:   Έχει δεχτεί κριτική για τις φετινές του εμφανίσεις. Σε αυτό το ματς όμως και με τη βοήθεια του Ντι Μαρία, εκμηδένισε τα λάθη του, πλην του γκολ                                 8,5                                                    
 Ντάνιελ Άλβες: Ένα από τους δυο παίκτες της Μπάρτσα(μαζί με τον Ινιέστα) που δεν άντεχε να φύγει ηττημένος. Προσπάθησε επιθετικά ενώ στην άμυνα επισκιάστηκε από της γενική ασυννεονησία της 4αδας                                     6.5

Ράμος: Αυτή τη φορά έπαιξε σαν παγκόσμιος πρωταθλητής. Δυνατός  χαμηλά και ψηλά, δεν άφησε περιθώρια για κάθετες. Τιμήσε το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του   8,5
Πουγιόλ: Σε κάποιες φάσεις η προσπάθεια του ήταν συγκινητική. Ωστόσο σήμερα με τη ''ζεμπεκιά'' του στην ενέργεια του Ντι Μαρία αλλά και την αδράνεια στην κεφαλιά του Βαράν, δείχνει πως η εποχή του μάλλον έχει περάσει                              4.5
Βαράν:  Είναι νωρίς ίσως, αλλά αποτελεί το next big thing στη θέση του Στόπερ. Δεν άφησε σε καμια περίπτωση τον Μέσσι να φανεί, ούτε καν στο φάουλ του. Ίσως τελικά η Ρεάλ Μαδρίτης δε χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνα                        9.0
Πικέ: Του έχει πάρει τον αέρα ο Κριστιάνο. Πέρσι με την ίδια ντρίμπλα τον ξεφτίλισε με το αριστερό. Φέτος αυτό έγινε από τα δεξιά με το δεξί. Χαμένος κι λίγο αργός, ενώ έφταιγε και στην κεφαλιά του Βαράν         4,0
Κοεντράο: Έχει αφήσει την περσινή μέτρια σεζόν καθώς έχει καθιερωθεί στα αριστερά της άμυνας. Πολύ καλός και στις δυο πλευρές του γηπέδου, θα μπορούσε να σκοράρει κιόλας σε μια φάση που βγήκε τετ-α-τετ          7,5
Τζόρντι Άλμπα: Ο Ντι Μαρία κι ο Οζίλ συνήθως τον έκαναν πλάκα(χαρακτηριστική η 3πλή ντρίμπλα του Γερμανού σε μια φάση). Προσπάθησε όμως στον επιθετικό τομέα κι έβαλε το γκολ της αξιοπρέπειας   5.5
Κεντίρα: Έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά στο κέντρο. Επιθετικά δεν φάνηκε όπως με τη Μάντσεστερ αλλά δεν έκανε κάποιο λάθος          7.0                                                                                               
Τσάβι: Ο υπαρχηγός της Μπάρτσα δείχνει να χάνει με τον χρόνο την σπιρτάδα του. Οι αλλεπάλληλες κάθετες που έκανε το 2009, δε γίνονται πλέον, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν προσπαθεί.Για πόσο ακόμα;           5,5
Τσάμπι Αλόνσο: Αυτός μάλιστα ήταν Τσάμπι Αλόνσο. Απροσπέλαστος αμυντικά, σωτήριος σε 2 φάσεις, ενώ μόνο αυτός μπορούσε να κάνει διώξιμο-ασίστ όπως στο 2ο γκολ   8,0
Μπούσκετς: Έδειξε τη γύμνια του ως καθαρό αμυντικό χαφ, αφού δε μπορούσε μόνος του να κάνει τίποτα στις αντεπιθέσεις της Ρεάλ. Σε επόμενες τέτοιες εμφανίσεις από αντιπάλους θα χρειαστεί παρτενέρ  5.0
Ντι Μαρία: Απίστευτη εμφάνιση, που θα μείνει στην Ιστορία. Υπήρχαν φορές που έφτανε από σημαιάκι σε σημαιάκι με ασταμάτητες ντρίμπλες. Στην άμυνα ήταν κι εκεί αλάνθαστος ενώ το ότι δεν πέτυχε γκολ έχει μικρή σημασία για μια τέλεια εμφάνιση                     10,0
Φάμπρεγκας:  Δεν έκανε τίποτα σχεδόν το ματς παρά να αναλωθεί στο κλασσικό passing game. Τα στατιστικά του που έλεγαν ότι με αυτόν δε χάνει η Μπάρτσα στο Καμπ Νου, πήγαν περίπατο                            5,0
Οζίλ: Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς ήταν 'γάντι' για τον Οζίλ. Αγωνίστηκε ως τέλειο 10αρι που βρισκόταν παντού από τη μέση και μπροστά. Αυτή τη φορά σωστά δεν επέλεξε να σουτάρει        7,5                                             
Πέδρο: Μπήκε με διάθεση να νικήσει την άμυνα της Ρεάλ αλλά η βοήθεια που εισέπραξε ήταν μηδαμινή. Αναπόφευκτα χάθηκε με την πάροδο του χρόνου κι έγινε αλλαγή     6,0
Κριστιάνο Ρονάλντο: Αν πετύχαινε το χατ-τρικ θα μιλούσαμε για ιστορική εμφάνιση. Όχι  ότι τώρα δεν ήταν από τους κορυφαίους κι ο ηγέτης της επίθεσης. Αποδεικνύει πως του αρέσουν τα δύσκολα(εκτός από τις διαδικασίες πέναλτυ) και θέλει να αποδείξει ότι δίκαια ζητά την Μπάλα του 2012. Ειδικά το ψυχραιμότατο τελείωμα της φάσης του 2ου γκολ, δείχνει πως τέτοια ντέρμπυ είναι η ζωή του. Μπορεί περισσότερο;   9.5
Μέσσι: Άλλο ένα κρίσιμο ματς για την Μπαρτσελόνα. Άλλη μια...βόλτα για τον Μέσσι. Δείχνει πως ο τρόπος παιχνιδιού του δεν ταιριάζει σε τέτοια ματς. Δεν έκανε απολύτως τίποτα ώστε να δικαιώσει τις 4 Μπάλες  και δίκαια δίνει πάτημα για σχόλια στους επικριτές του,όπως και στον γράφοντα. Έχει την ικανότητα να αντρέψει αυτή την εικόνα.Προς το παρών ο βαθμός του είναι αντάξιος των...βραβείων του          4,5 
Ιγκουαϊν: Σε αντίθεση με τον Μπενζεμά, ήταν απόλυτα συμμετοχικός, ενώ το 1ο γκολ ανήκει και σε αυτόν. Κι αμυντικά δεν τα πήγε άσχημα         7.0
 Ινιέστα:  Ο Κορυφαίος της Μπαρτσελόνα. Προσπαθούσε να περάσει μπαλιές, να σουτάρει και τελικά έδωσε έτοιμο γκολ στον Άλμπα. Είναι ο ηγέτης της Μπάρτσα στα δύσκολα                       7,0    
Καγιεχόν: Όταν μπήκε το ματς είχε κριθεί, αλλά του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει κι αυτός το ταλέντο του. Συμμετείχε σε 1-2 φάσεις αλλά η Ρεάλ είχε ρίξει ρυθμό για να φανεί ο ίδιος ιδιαίτερα                                    6.0
Βίγια: Είναι πλέον σκιά του εαυτού του, εξαιτίας των πολλών τραυματισμών. Δε βοήθησε καθόλου, αν και βέβαια το 0-3 έκοψε την όποια φόρα είχε    5.5  
Πέπε: Ο στόχος του ήταν ένας: να εκενυρίσει τους αντιπάλους για το επερχόμενο ματς του πρωταθλήματος αλλά γενικότερα για να τους ρίξει το ηθικό. Είχε μάλιστα καλές ενέργειες ενώ μπλέχτηκε σε καυγά που δεν έφταιγε για πρώτη φορά στη ζωή του 6.0
Τέγιο: Ο προπονητής του ήθελε να προσδώσει κι άλλο ταχύτητα και έκρηξη στην ομάδα με αυτόν, αλλά δε δικαιόθηκε. Μέτριος ο μικρός      5,5
ΕσσιένΈπρεπε να πάρει συμμετοχή αλλά και να βοηθήσει στο 0 της άμυνας. Δεν τα κατάφερε στο 2ο αλλά ποσώς ενδιαφέρει αυτό. Δεν κρίνεται               -
Αλκαντάρα:  Παρόμοια πράγματα με τον Τέγιο, μόνο που ήταν λίγο καλύτερος.                            6,0
ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ: Το τρικ με τον Ντι Μαρία πέτυχε απόλυτα κι η εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σχεδόν άψογη. Ακόμα κι η είσοδος του Πέπε, για να καταρακώσει κι άλλο το ηθικό του αντιπάλου, ενόψει Μίλαν, είναι στο παιχνίδι.Σωστός 'Special One'    9,0
ΤΖΟΡΔΙ ΡΟΟΥΡΑ: Nα τον κρίνουμε αυστηρά, όταν είναι υπηρεσιακός; Κακά τα ψέματα ότι έκανε έφερε την υπογραφή του Βιλανόβα. Οπότε μετά τη Μίλαν που υπέδειξε  τα εμφανή τρωτά σημεία της Μπάρτσα, θα έπρεπε να πονειρευτεί              5.5


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Το δίκοπο μαχαίρι που λέγεται πέναλτυ


   Σε ένα παιχνίδι που μερικές στιγμές έπιανε απίστευτη ταχύτητα, θα έπρεπε να δώσουμε κάποια ελαφρυντικά στον διαιτητή για 2-3 λάθη. Όταν όμως πάρχουν πλέον 4 επόπτες, ακόμα κι αυτά είναι συζητήσιμα. Ο Αλμπέρτο Μαγιένκο βέβαια ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στην αποστολή του, αφήνοντας το παιχνίδι να πάρει ρυθμό, χωρίς να κάνει κατάχρηση των φάουλ. Όταν όμως σε ένα ντέρμπυ και μάλιστα νοκ-αουτ, δίνεις πέναλτυ, αναπόφευκτα θα έχεις σχόλια. Το πέναλτυ στον Ρονάλντο ήταν, αλλά αν θες να κρατήσεις τις ισορροπίες, την αμφισβητούμενη φάση των Πέδρο-Αλόνσο τη δίνεις κι ας ήταν 55% πέναλτυ κι όχι μαστ. Έτσι έχουμε μάθει κι ίσως είναι το σωστό. Αλλά έτσι θα αναιρούνταν η προσπάθεια της Ρεάλ αλλά και θα στιγματιζότανε το ντέρμπυ. Δικαίως λοιπόν δε φοβήθηκε την έδρα και την παραδοσιακή εύνοια της Μπάρτσα κι άφησε τα πράγματα να πάρουν τη σωστή τροπή τους.

                                                                                                                     ΒΑΘΜΟΣ:         8.0

    






    Η Ρεάλ Μαδρίτης λοιπόν πέτυχε λοιπόν αυτό που ήθελε και μένει να δούμε αν αυτό έχει τελικά αντίκτυπο στον εγωισμό της μισητής αντιπάλου του. Η εμφάνισή της ήταν παραπάνω από εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα, και θύμισε σε πολλά την Ίντερ του Μουρίνιο, σε αναβαθισμένη έκδοση. Είναι κρίμα λόγω των εσωτερικών διαμαχιών στην αρχή της σεζόν να μην την δούμε να παλεύει και για το πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα. Ας όψονται οι βεντετισμοί του Κασίγιας, ο οποίος όμως μάλλον μετά τη σημερινή εμφάνιση δε θα αισθάνεται πλέον τόσο ακλόνητος. Κι αυτό διότι με μια καλή άμυνα όπως αυτή που πάει να χτιστεί με τον Βαράν στη Ρεάλ, δεν είναι πια τόσο απαραίτητος, αν στη θέση του υπάρχει ένας του τύπου Λόπεθ. 
   Από τη μεριά της η Μπαρτσελόνα πρέπει να δείξει ότι ανήκει στην ποδοσφαιρική ελίτ και να ξεπεράσει αυτή την εσωτερική της κρίση. Αν τα καταφέρει και μάλιστα με τον βέλτιστο τρόπο, την Ευρωπαϊκή πορεία(όχι απαραίτητα το τρόπαιο) σίγουρα θα αποστομώσει τους επικριτές της. Αν όχι θα δώσει τροφή για σχόλια περί προσωρινής μεγένθυσής της.
   Αναμένουμε λοιπόν ένα εκρηκτικό 15ήμερο με τους επαναληπτικούς του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου