22.10.12

Ο Σιμεόνε, ο Φαλκάο και η ασταμάτητη Ατλέτικο!

   Έχω βαρεθεί να διαβάζω παντού πως ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, η ισπανική  Primera Division, έχει καταντήσει μία κούρσα για δύο: τις πανάκριβες Ρεάλ και Μπάρτσα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Ίσως όχι άδικα. Είναι ποτέ δυνατόν κάποια από τις υπόλοιπες "ταπεινές" ομάδες να κοντράρει στα ίσα αυτές τις δύο "υπερδυνάμεις" του σύγχρονου ποδοσφαίρου; Η φετινή Ατλέτικο Μαδρίτης έχει βαλθεί από τον Αύγουστο να μας αποδείξει ότι μπορεί!
Δεν είναι και μικρό πράγμα η κορυφή της Πριμέρα και το +8 από τη "βασίλισσα"...

   Ένα σύντομο flashback στη σεζόν 1995-96, στο τελευταίο πρωτάθλημα των "ροχιμπλάνκος". Ένας τίτλος που ήρθε από το πουθενά. Χρειάστηκε μόνο ένας "τρελός" πρόεδρος (Χέσους Χιλ), κι ένας τουλάχιστον αμφιλεγόμενος προπονητής (Ράντομιρ Άντιτς) για να δημιουργηθεί μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στα ποδοσφαιρικά της χώρας. Για ακριβές μεταγραφές ούτε λόγος. Σπουδαιότερα αποκτήματα ο Μίλινκο Πάντιτς του ...Πανιωνίου κι ένας Βούλγαρος ονόματι Ρούμποσλαβ Πένεφ, ο οποίος μόλις είχε ξεπεράσει καρκίνο στους όρχεις και το "γιόρτασε" με 16 γκολ! Ηγετική μορφή της ομάδας έμελλε να αναδειχτεί ο 26χρονος αμυντικός μέσος Ντιέγκο Σιμεόνε, που από τότε λατρεύεται σαν θεός στο "Βιθέντε Καλντερόν". Είναι η τελευταία φορά που η "δεύτερη" ομάδα της Μαδρίτης καταφέρνει κάτι τόσο αξιόλογο στο πρωτάθλημα, αφού ακολούθησαν "πέτρινα" χρόνια (μάλιστα υποβιβάστηκε το 2000).

   Ας προχωρήσουμε τώρα στις 23 Δεκεμβρίου 2011, όταν ο Σιμεόνε επιστρέφει στην αγαπημένη του Μαδρίτη, αυτήν τη φορά σαν προπονητής για να αναλάβει μια προβληματική ομάδα. Ο προηγούμενος προπονητής (Γκρεγκόριο Μανθάνο) άντεξε μόλις 6 μήνες, η ομάδα βολόδερνε στη 10η θέση του πρωταθλήματος και μόλις είχε αποκλειστεί από το κύπελλο (ήττα-σοκ από Αλμπαθέτε 0-1). Αμέσως όλα άλλαξαν με τον Αργεντίνο. Η Ατλέτικο τερμάτισε τελικά 5η, ενώ κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ για 2η φορά σε 3 χρόνια (ενδιάμεσα γνώρισε τον ...Άρη)! Τον Αύγουστο "διέλυσε" την Τσέλσι με 4-1 κατακτώντας το Σούπερ Καπ Ευρώπης και κάπως έτσι ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με την ψυχολογία στα ύψη!
      Έχουμε και λέμε: την ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Λεβάντε ακολούθησε το "σκούπισμα" της Τσέλσι, 7 νίκες στην Ισπανία κι άλλες δύο στο Europa League. Σύνολο 10 σερί επιτυχίες για τους ασταμάτητους "Ροχιμπλάνκος". Μάλιστα το αήττητο σερί τους έχει φτάσει ήδη στα 20 ματς και κρατάει από τη συντριβή τους με 1-4 στο ντέρμπι της Μαδρίτης από τη Ρεάλ.
    Φυσικά μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει πρέπει να διαθέτει κι έναν σταρ για να αντιμετωπίσει τους διάφορους ...Μέσι και Κριστιάνο. Ακρογωνιαίος λίθος της δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κολομβιανό επιθετικό Ρανταμέλ Φαλκάο, που μέχρι στιγμής δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτούς τους δύο. 16 γκολ έχει ήδη ο άνθρωπος φέτος κι άμα συνεχίσει έτσι ...όλα γίνονται!
    Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει η ομάδα την ξέφρενη πορεία της πάντως στη ...μισή Μαδρίτη ήδη άρχισαν να ονειρεύονται. Η φετινή Ατλέτικο έχει ταλέντο, έχει "χαρακτήρα" (τρεις νίκες στις καθυστερήσεις) κι άμα δεν πληρώσει το μικρό βάθος του ρόστερ ίσως συνεχίσει σε αυτόν το ρυθμό. Και ποιος ξέρει, ίσως το χειμώνα να της δώσουν περισσότερη σημασία...
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου