4.4.13

"Άναψαν τα αίματα" Βενιζέλου και Κασιδιάρη στην προανακριτική


   Λίγη ώρα μετά την έναρξη της  συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. η διαδικασία διεκόπη λόγω έντονου φραστικού επεισοδίου που είχε ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη στη διάρκεια των ερωτήσεων του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος αποχώρησε.

   Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγήκε έξω από την αίθουσα για να πιει έναν καφέ μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για προνομιακή μεταχείριση του κ. Βενιζέλου. «Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα» είπε.

Λίγο αργότερα ο κ. Βενιζέλος έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους λέγοντας:

«Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης, είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».

Αυτή η αναφορά του κ. Βενιζέλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος με την επανέναρξη της συνεδρίασης επέμεινε να πάρει τον λόγο:

«Θέλω να καταγγείλω ότι ο κ. Βενιζέλος μιλάει προσβλητικά για τα μέλη της Προανακριτικής» ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης και απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του είπε: «Εσύ δεν έχεις τεστοστερόνη που ανεβαίνεις στο βήμα και λες άντε καλέ».

«Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές, κ. πρόεδρε προστατέψτε με» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

«Εγώ είμαι άνδρας. Δεν είμαι λαμόγιο. Δεν είμαι απατεώνας εγώ» αντέτεινε ο κ. Κασιδιάρης για να εισπράξει την απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

«Είσαι, όμως, φασίστας. Η Βουλή δεν μπορεί να έχει διάλογο με τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Κασιδιάρης άρχισε να χτυπάει με ένταση το χέρι του στο έδρανο, ενώ πέταξε ένα ποτήρι, που έσπασε μαζί με ένα μικρόφωνο.

«Σκάσε, είσαι γελοίος, χοντρός» φώναξε ο κ. Κασιδιάρης στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ζήτησε την προστασία του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, με τη σειρά του αφαίρεσε τον λόγο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν είχε συμμορφωθεί με τις προηγούμενες παραινέσεις του να δείξει κόσμια συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου