25.4.13

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης 4-1, ανάλυση

                Μια εξίσου σημαντική αναμέτρηση γινόταν στη Βεστφαλία την Τετάρτη, σε ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη της Τρίτης. Οι 2 ομάδες με σαφέστατο στόχο τους πλέον την ''κούπα με τα μεγάλα αυτιά'', αφού στις υπόλοιπες διοργανώσεις έχουν ξεκαθαρίσει τα πλάνα τους. Πέρα όμως από τη διάθεση για τον τίτλο, υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στους ομίλους, οι οποίες έχουν ανοίξει ένα είδους βεντέτας μεταξύ Κλοπ και Μουρίνιο, λίγο πριν την πιθανή διαδοχή του ενός στον άλλον.
         

  Αλλά και στο παρελθόν δεν έλειψαν οι κόντρες ανάμεσα στους δυο αυτούς συλλόγους. Η πρώτη ήταν και πάλι στα ημιτελικά το 1998, στην πορεία της Ρεάλ προς το Κύπελλο μετά από 33 χρόνια. Η ανώτερη Ρεάλ δεν ηττήθηκε σε καμία από τις 2 αναμετρήσεις κι όλοι θυμούνται το περιστατικό με τα σπασμένα δοκάρια στο 'Μπερναμπέου' και τη μεταφορά νέων, από γειτονικό γήπεδο. Η επόμενη φορά ήταν το 2003 στη β'φάση των ομίλων. όταν και πάλι η Ντόρτμουντ δε χαμογέλασε σε κανένα από τα δυο παιχνίδια. Οι τελευταίες όμως αναμετρήσεις για τον φετινό Δ'όμιλο, είναι που διαμόρφωσαν την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες με πολλά κοινά και διαφορές. Κοινό στοιχείο είναι το εκπληκτικό πλάνο αντεπιθέσεων, σχεδιασμένο από τους ταλαντούχους τους προπονητές. Η σημαντική τους διαφορά είναι όμως η διαφορά στο μπάτζετ, καθώς ενώ η 11άδα της Ντόρτμουντ αξίζει γύρω στα 30.000.000 ευρώ, η αντίστοιχη της Ρεάλ ξεπερνάει τα 500.000.000! Κι όμως αυτή η ομάδα που απειλήθηκε ακόμη και με χρεοκοπία το 2002, παρέμεινε αήττητη στα δυο παιχνίδια των ομίλων, κάτι που δε συγχωρεί η Ρεάλ. Τέλος το ματς ξεκινούσε στον απόηχο της μεταγραφής του Γκέτσε στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά και της πιθανής αποχώρησης του Λεβαντόφσκι, πιθανόν κι αυτού για την ομάδα του Μονάχου.




 Ίδιο πλάνο, ίδια φιλοσοφία, άλλη εκτέλεση.

            Το σύστημα των δύο προπονητών είναι σχεδόν ταυτόσημο.Ακολουθούν το κλασσικό 4-2-3-1 της δεκαετίας, με προσήλωση στη γρήγορη αντεπίθεση, χάρη στις σωστές μεταβιβάσεις από άμυνα σε κέντρο και τις τάχιστες αντιδράσεις των μέσων, είτε με πάσα είτε με κουβάλημα της μπάλας, Η Ρέαλ όμως αναμφίβολα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη από τα αριστερά όπου δεσπόζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά κι ο συμπαραστάτης του Κοεντράο, παραμελώντας  τη λιγότερο ποιοτική δεξιά πλευρά. Εκεί βρίσκεται η σημαντική σημερινή διαφορά της Ντόρτμουντ, η οποία αρέσκονταν σε αντεπιθέσεις από τον άξονα, όπου ο συγκλίνων Ρόις, μαζί με τον Γκέτσε, δημιουργούσαν κατάσταση υπερραριθμίας
           Ο Γιούργκεν Κλοπ στα πλάνα του ήταν τυχερός να μην έχει κανένα ερωτηματικό. Μοναδικό ερωτηματικό ήταν αν ξεκινήσει στην άμυνα ο ήρωας της ανατροπής με τη Μάλαγα, Φελίπε Σαντάνα, ή ο ποιοτικός και στόχος πολλών ομάδων Χιούμελς. Αλλά και στον χώρο του κέντρου υπήρχαν σκέψεις να χρησιμοποιηθεί ο αρχηγός Κελ, ώστε να προσθέσει εμπειρία κάτι που δε συνέβη. Η 11άδα τελικά έμεινε ίδια, με την πολωνική παροικία να δεσπόζει στα δεξιά και να παίζει καταλυτικό ρόλο στο ματς.
            Ο Μουρίνιο από την πλευρά του είχε πολύ σημαντικούς προβληματισμούς.Ο πιο σημαντικός είναι στην άμυνα, καθώς ο τραυματισμός του Εσιέν αλλά κι η τιμωρία του Αρμπελόα, άφηναν  τη Ρεάλ χωρίς δεξί μπακ. Ο Ράμος ήταν έτοιμος να επιστρέψει στη θέση στην οποία καθιερώθηκε, με τον Πέπε στα στόπερ, κάτι που δημιουργούσε ερωτηματικά, τόσο για το δέσιμο του Βαράν με τον 'γκαφατζή' Πέπε, αλλά και τη σωστή συμπεριφορά του Ράμος, στο επιθετικό κομμάτι. Αλλά και στην επίθεση, ο πατέρας πλέον Ντι Μαρία, ήταν ανέτοιμος κι έφτασε τελευταία στιγμή στη Γερμανία. Στη θέση του τελικά ο Μόντρις, με τον Ζοζέ μα θωρακίζει έτσι το κέντρο του. Στην επίθεση τέλος Ιγκουαϊν αντί Μπενζεμά. Οι πειραματισμοί αυτοί του Μουρίνιο τελικά αποδείχθηκαν άστοχοι, σε καταστάσεις πάντως που ήταν δύσκολες(αν κι η συμπεριφορά του Ντι Μαρία δεν δικαιολογεί τον παχυλό μισθό του, όταν άλλοι παίκτες, όπως ο Αντριάνο της Ίντερ κάποτε, προτίμησαν να παίξουν για την ομάδα τους, παρά τον θάνατο κοντινών τους ατόμων)
             Αναλυτικά οι συνθέσεις:

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ)  4-2-3-1 :

Βαϊντενφέλερ[C] - Πίστσεκ(83' Γκορσκρόιτς), Σούμποτιτς, Χιούμελς, Σμέλτσερ - Μπέντερ, Γκούντογκαν(91΄Σίμπερ), Μπλαζικόφσκι(82' Κελ), Γκέτσε, Ρόις - Λεβαντόφσκι

Ρεάλ Μαδρίτης  (Ζοζέ Μουρίνιο)    4-2-3-1  :

Ντιέγκο Λόπεθ - Ράμος[C], Πέπε, Βαράν, Κοεντράο - Αλόνσο(80΄Κακά), Κεντίρα, Οζίλ (69' Ντι Μαρία), Μόντριτς, Κριστιάνο Ρονάλντο - Ιγκουαΐν (69'  Μπενζεμά)



1ο Ημίχρονο: Η καλύτερη άμυνα είναι η αντ-επίθεση


       
  Από το πρώτο σφύριγμα η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε τη διάθεση της να παίξει κυρίως από τα αριστερά, καθώς στα δεξιά υπήρχαν σημαντικές απουσίες. Η Ντόρτμουντ θα ανακτήσει γρήγορα στην κατοχή, χάρη στις καίριες ενέργειες του Γκούντογκαν στον χώρο του κέντρου. Παράλληλα, τα πολύ καλά κατεβάσματα της μπάλας του Ρόις, τα οποία ήταν το σημείο-κλειδί σε όλο το ματς, δημιούργησαν την πρώτη φάση του αγώνα, στην οποία ο Λόπεθ πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση. Με την μπάλα πλέον στη Ντόρμουντ η οποία χτυπούσε με αντεπιθέσεις, το γκολ ήρθε πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε. Στο 8ο λεπτό, ο Γκέτσε, έπειτα από ωραία ενέργεια, θα βγάλει τη σέντρα, ο Πέπε θα χάσει τον Λεβαντόφσκι κι ο Πολωνός θα σημειώσει το 1-0. Από εκεί κι έπειτα η μπάλα θα βρίσκεται στα πόδια της Ρεάλ Μαδρίτης.Για το επόμενο 10λεπτο, οι ''Μερένχες'' θα επιτίθονται από τα αριστερά, με τον Οζίλ να μην μπορεί να βρει κάποια καλή πάσα και τον Κεντίρα να είναι μόνιμα σε λάθος τοποθέτηση. Ευτυχώς για αυτούς το πάθος του Κριστιάνο, δεν άφηνε να χαθούν οι μπαλιές. Η Ντόρτμουν από την σειρά της θα συνεχίζει τις αντεπιθέσεις, με κύριο εκφραστή της τον Μάρκο Ρόις. Στο διάστημα 20-30, η Ρεάλ θα κυριαρχήσει αναζητώντας το γκολ, με τον Οζίλ αν έχει έρθει πλέον στα αριστερά και να συνεργάζεται ωραία με του Κοεντράο και Κριστιάνο. Όλες όμως οι προσπάθειες θα σταματώνται με φάουλ, τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν ιδιαίτερα. Στο ίδιο μοτίβο και τα επόμενο 10 λεπτά του αγώνα, με την Ντόρτμουντ να παγώνει τον ρυθμό ανά διαστήματα, με την κατοχή της. Στο 43ο λεπτό, θα έρθει η αναμενόμενη απάντηση της Ρεάλ. Ο Μόντριτς θα πιάσει ένα ωραίο τακουνάκι, ο Χιούμελς θα...πασάρει στον Ιγκουαϊν κι εκείνο θα βρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο για το 1-1.Το γκολ αυτό θα είναι το 12ο για τον Πορτογάλο, ισοφαρίζοντας την 2η καλύτερη επίθεση όλων των εποχών των Πούσκας, Φαν Νίστελροϋ και Μέσι(2011). Όλοι ανέμεναν τη συνέχεια του παιχνιδιού μετά την ανάπαυλα.


2ο Ημίχρονο:  Blackout Polish Edition


         
 Η Ντόρτμουντ θα μπει δυνατά στο παιχνίδι. Θα μεταφέρει το παιχνίδι στα δεξιά και κάπως έτσι θα πετύχει γρήγορα το 2ο γκολ, έπειτα από πάσα του Ρόις στον Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός θα προλάβει τον , μέτριο είναι η αλήθεια, Βαράν για το 2-1 στο 50ο λεπτό. Κανείς όμως δεν περίμενε την αναπάντεχη συνέχεια. Στο επόμενο 5λεπτο η μπάλα θα παίζεται πάνω-κάτω κι η άμυνα της Ρεάλ θα είναι εμφανώς αποδιοργανωμένη. Είναι εμφανής η αδυναμία του Πέπε να συνεργαστεί με τον Βαράν. Έτσι προήλθε και το 3ο γκολ του Λεβαντόφσκι, σε μια φάση που στην κυριολεξία ξεφτίλισε τον Πορτογάλο αμυντικό. Το 3-1 ήταν γεγονός στο 55ο λεπτό κι άμυνα της Ρεάλ είχε πλέον πελαγώσει. Η ''Βασίλισσα'' κι ο Μουρίνιο γνώριζαν πως η Ντόρτμουντ θα επιτεθεί, δεν περίμεναν όμως κάτι τέτοιο κι έτσι αναπόφευκτα αποδιοργανώθηκαν. Η συνέχεια λοιπόν ήταν δύσκολη για αυτούς.Στο διάστημα 55-65, η Ρεάλ θα προσπαθήσει να ανέβει με τον Τσάμπι Αλόνσο πλέον σε ρόλο δημιουργού και μοναδικό συμπαραστάτη τον μαχητή Κριστιάνο Ρονάλντο. Αντίθετα οι ''Γερμανοί'' της Ρεάλ, ήταν ανύπαρκτοι κι εκτός παιχνιδιού πλην κάποιων καλών ενεργειών του Οζίλ, ο οποίος ήταν εγκλωβισμένος στο να παίζει από τα δεξιά. Η Μπορούσια από την πλευρά της θα συνεχίζει το παιχνίδι της και παρολίγο να πετύχει ένα ακόμη εκπληκτικό γκολ σε απίστευτη ενέργεια του Γκούντογκαν, το σουτ του οποίου έδιωξε ο Λόπεθ. Το παιχνίδι είχε πλέον ωραίο ρυθμό αλλά στο 67ο λεπτό ήρθε η πιο κρίσιμη στιγμή και των 2 αναμετρήσεων.  Ο Τσάμπι Αλόνσο θα κάνει έναν ανόητο, για την εμπειρία του, πέναλτυ στον Ρόις. Ο Λεβαντόφσκι θα το εκτελέσει, θα κάνει το 4-1 και θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία που κάνει καρέ σε ημιτελικά Champions League. Η Ρεάλ πλέον αναπόφευκτα θα ανέβει, θέλοντας ένα ακόμα εκτός έδρας γκολ, που θα κάνει λιγότερο δύσκολο τον επαναληπτικό. Οι περισσότερες προσπάθειές της όμως θα είναι μακρινές μπαλιές του Οζίλ προς τον Κριστιάνο. Ο Μουρίνιο θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, αλλά ο Ντι Μαρία έμοιαζε εκτός παιχνιδιού. Στον αντίποδα οι Πολωνοί της Μπορούσια θα συνεχίζουν σε ασταμάτητο ρυθμό, με τον Μπλαζικόφσκι να είναι παντού στο γήπεδο.Το τελευταίο 10 λεπτο θα είναι μονόλογος της Ρεάλ, μετά και την είσοδο του Κακά, αλλά τίποτα αξιοσημείωτο δε θα συμβεί, πέρα από την τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο Κριστιάνο θα προλάβει την κακή πάσα του Κεντίρα, αλλά όχι και τον Βαϊντενφέλερ. Η ισπανική συντριβή συνεχίζεται και μένει πλέον η αντίδραση των Ισπανών μετά κι από αυτό το απογοητευτικό παιχνίδι της Ρεάλ.



MVP: Ένας Σουπερσταρ γεννιέται


          Αδιαφιλονίκητο πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ένας παίχτης που σε αντίθεση με άλλους, προσπαθεί να αναδειχθεί μέσα από τη δουλειά του. Δεν είναι και πολύ μικρός αφού το καλοκαίρι κλίνει τα 25. Ωστόσο κάθε χρόνο εμφανίζεται όλο και καλύτερος. Η Μπορούσια οφείλει πολλά σε αυτόν και το γνωρίζει. Οι φήμες για αποχώρησή του όχι μόνο δεν τον επηρέασαν, αλλά του έδωσαν ώθηση για να επιβραβεύσει την ομάδα που τον ανέδειξε και δε θα αρνηθεί ένα άλμα στην καριέρα του. Οι σειρήνες από Μόναχο ήδη ηχούν, ενώ και οι Γιουβέντους,Τσέλσι, Μάντσετερ(και οι 2) έχουν τα μάτια τους σε αυτόν. Παράλληλα, μετά κι από αυτή την εμφάνιση,δε θα έπρεπε να αποκλείσουμε μια πιθανή κίνηση και της Ρεάλ Μαδρίτης, για την απόκτησή του. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως η όλη εντυπωσιακή πορεία του Λεβαντόφσκι, οφείλεται και στη συνύπαρξή του με τους συμπατριώτες του, Μπλαζικόφσκι και Πιστσεκ, μια τακτική που έχουν ακολουθήσει κι άλλες ομάδες στο παρελθόν(βλέπε το επόμενο Football Stories).



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μ.Ο: 5,35)                    
ΜΠΟΡ.ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ(Μ.Ο:7,21 )                      
Ντιέγκο Λόπεθ: Αναγκάστηκε να μαζέψει την μπάλα 4 φορές από τα δίχτυα, αλλά πέρα ίσως του 2ου γκολ,δεν φέρει καμία ευθύνη. Ίσα-ίσα που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ των Ρόις και Γκούντογκαν. Αλήθεια σε τι διέφερε η σημερινή του εμφάνιση από τις αντίστοιχες του Κασίγιας;         6,0 

  Βάιντενφελερ: Αρχίζει να απειλεί τον Νόιερ για τη θέση του βασικού στην εθνική, με την σταθερότητά του                           .Ειδικά στα στημένα μοιάζει με τον απόλυτο ηγέτη της περιοχής. Στο γκολ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω                            7,0  

Ράμος: Επέστρεψε στη θέση που όλοι τον μάθαμε και δικαίωσε τον Μουρίνιο για την επιλογή του τόσο καιρό να τον έχει στόπερ. Δεν μπορεί να συνδυάσει στην εντέλεια άμυνα με επίθεση. Μπροστά ήταν ελλιπής αν και στην άμυνα προσπάθησε να..συμμαζέψει τα κενά που άφηνε ο  Πέπε                           5,5

 Πίστσεκ: Ο ένας εκ των 3 Πολωνών σωματοφυλάκων δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν εντυπωσιακό στην άμυνα, αφού τον ταλαιπώρησε ο Κριστιάνο. Στην επίθεση όμως μαζί με τους συμπατριώτες του ήταν πολύ σωστός                                6,5

Βαράν: Δεν ήταν ο εξαιρετικός Βαράν που συνηθίσαμε. Ήταν πολύ μέτριος και φέρει ευθύνη στο 2ο γκολ αλλά και στο 3ο. Ίσως επηρρεάστηκε από την συνύπαρξη με τον Πέπε                5,0

Σούμποτις: Κράτησε πάρα πολύ καλά τους παίκτες της Ρεάλ μακριά από τα καρέ, χωρίς να αφήσει να περάσει κάποια κάθετη η σουτ. Κυρίαρχος στα χαμηλά                       7,0                    
Πέπε: Με λίγα λόγια διέλυσε την άμυνα της Ρεάλ. Όλοι έχουν παρατηρήσει την απίστευτη αστάθειά του και την ευθύνη του σε πολλά χαμένα ματς της Ρεάλ στο παρελθόν. Πλέον η αδυναμία του είναι εμφανής και μόνη λύση είναι η μεταγραφή όσο είναι καιρός, μπας και μείνει τίποτα από αυτόν               4,0
Χιούμελς: Ουσιώδης στις ψηλές μπαλιές, αλλά είναι ο άνθρωπος που έχει δώσει τις όποιες ελπίδες στη Ρεάλ, χάρη στο λάθος του στο γκολ του Κριστιάνο. Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη λάθος μεταβίβασή του       5,5
Κοεντράο: Ο μόνος που προσπάθησε μαζί με τον συμπατριώτη του.Διανύει μαι εξαιρετική σεζόν κι αυτό φαίνεται. Στο πρώτο ημίχρονο υπερνίκησε του Μπλαζικόφσκι, μέχρι τη στιγμή που ο Ρόις συνέκλινε μέχρι τα δεξιά, βοηθώντας τον Πολώνο. Κι επιθετικά καλός         6,0
Σμέλτσερ: Δεν εντυπωσίασε αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας. Το παιχνίδι παίχτηκε από την άλλη πλευρά, αλλά όποτε ο Οζίλ προσπάθησε να παίξει από εκεί, τον βρήκε μπροστά του     6,5
Κεντίρα: Χαμένος ανάμεσα στους ''συμπατριώτες'' του. Λάθος πάσες, κακές τοποθετήσεις και μέτρια έως κακά μαρκαρίσματα.Έπρεπε να αντικατασταθεί αντί του Αλόνσο                         4,5                                                                                                    
Μπέντερ: Συμμετείχε πολύ καλά στην κυκλοφορία του παιχνιδιού και πήρε σωστές πρωτοβουλίες στο 2ο μέρος. Αμυντικά ήταν καλός    6,5 
Τσάμπι Αλόνσο:  Συνεχίζει τις ασταθείς εμφανίσεις του. Δεν έκανε τίποτα σπουδαίο στο παιχνίδι ενώ το πέναλτυ που έκανε δεν αρμόζει σε παίκτη του επιπέδου του. Πάντως δεν έπρεπε να αντικατασταθεί αυτός                  5,0
Γκούντογκαν: Στα ίδια επίπεδα με τον Μπέντερ, με περισσότερη έμφαση στην άμυνα. Πάντως σε μια φάση στην επίθεση μπορούσε να βάλει το γκολ της χρονιάς         7,0
Οζίλ: Σε έναν ρόλο δεξιού χαφ με συνεχή εναλλαγή θέσης με τον Μόντρις μπερδεύτηκε και χάθηκε. Διάθεση είχε αλλά δεν την εξαργύρωσε καθώς είχε 0 σουτ και 0 κάθετες, ενώ στο τέλος το μόνο που έκανε ήταν γιόμες προς τον Κριστιάνο                                  4,5
Μπλαζικόφσκι: Πολύ μεστή εμφάνιση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Ειδικά στο β'ημίχρονο ήταν από τους καλύτερους       8,5 
Μόντριτς: Κι αυτός χαμένος στα ατυχή πλάνα του Μουρίνιο. Ήταν πιο αποτελεσματικός όμως καθώς δε φοβήθηκε το σουτ, ενώ το γκολ προέρχεται από δικιά του έμπνευση   5,5                                 
Γκέτσε: Δεν επηρρεάστηκε από τη μεταγραφολογία ούτε από τις όποιες αποδοκιμασίες. Έπαιξε αυτό που ήξερε και είχε μια ασίστ        7,5
Κριστιάνο Ρονάλντο:  Ο μόνος που δεν δέχτηκε αυτή την ήττα. Προσπάθησε, σκόραρε ενώ κάθε του ενέργεια ήταν θετική. Δεν έκανε κατάχρηση ούτε του σουτ, ούτε της ντρίμπλας όπως σε άλλα ματς.Κορυφαίος της Ρεάλ               7,0
Ρόις: Όλο το παιχνίδι περνάει από τα πόδια του. Αυτός είναι που αλλάζει τις ισορροπίες αλλάζοντας θέση, αλλά και κουβαλώντας την μπάλα στις αντεπιθέσεις. Τον επισκίασαν τα 4 γκολ του Λεβαντόφσκι                     9,0
Ιγκουαϊν: Πολύ σοβαρός όσο αγωνίστηκε, δεν πήρε όμως τις πάσες που ήθελε. Έβγαλε την ασίστ στο γκολ κι είχε πάιος όπως φάνηκε σε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο που έτρεξε ως την άμυνα    5,0
Λεβαντόφσκι: Δεν χρειάζονται πολλά για την εμφάνισή του. Ούτε για το πανέμορφο τρίτο γκολ. Το απόλυτο είναι δικό του μιας και δεν βλέπουμε κάθε μέρα 'καρέ'    10,0
Μπενζεμά: Μπήκε για να σκοράρει. Το παιχνίδι όμως δεν κύλησε σύμφωνα με τα θέλω του. Τίποτα αξιοσημείωτο αν και δεν έκανε κάποιο λάθος                5,5
Κελ: Ο αρχηγός εισήλθε ώστε να διατηρηθεί το σκορ σε ένα κρίσιμο σημείο και τα κατάφερε           6,0 
Ντι Μαρία: Εκτός τόπου και χρόνου, το μυαλό του ήταν μάλλον στο παιδί του. Δεν μάρκαρε όπως μας συνήθισε ούτε έτρεξε πολύ.                                    5,5
Γκορσγκρόιτς: Πιο πολύ αγωνίστηκε για τη συμμετοχή αλλά και για τη διατήρηση του σκορ, μαρκάροντας αντί των κουρασμένων συμπαικτών του                      6,0
Κακά: Ο άλλοτε κορυφαίος Βραζιλιάνος είχε διάθεση και φάνηκε. Ίσως έπρεπε να ξεκινήσει αυτός αντί του Μόντριτς. 6,0
Σίμπερ: Λίγος χρόνος για να κριθεί                -
Ζοζέ Μουρίνιο: Απαράδεκτη τακτική για Special One. Με τις εμπνεύσεις του κατόρθωσε να μπερδέψει 4 παίκτες, αφού οι Ράμος κι Οζίλ έμοιαζαν έξω από τα νερά τους, ενώ ο Πέπε ήταν απλά απαράδεκτος. Τραγικό λάθος να πειράξει τον άξονα του                          4,5
Γιούργκεν Κλοπ:  Διάβασε καλά την Ρεάλ, χτυπώντας στην αντεπίθεση και εξοντώνοντας τα ατού της Ρεάλ. με την εμφάνιση αυτή πλησιάζει η μεταγραφή του σε μεγάλη ομάδα     7,5










Διαιτητής:  Αληθινός άρχοντας του αγώνα

                Για διαιτησία δε χρειάζονται πολλά λόγια. Επιτέλους είδαμε μια διαιτησία επιπέδου Champions League. Ο Μπιορν Κουΐπερς αποφάσισε να μην τραβήξει τα φλας του αγώνα με τις λάθος αποφάσεις τους. Σωστές όλες του οι πρωτοβουλίες, έδειξε λίγες κάρτες ενώ έδωσε αρκετά φάουλ στο σημείο όμως που έπρεπε. Παράλληλα δεν φοβήθηκε να δώσει ένα πέναλτυ απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, σε μια φάση που αν ήταν άλλος μπορεί και να μην  το καταλόγιζε. Ακόμα κι η κίτρινη στον Οζίλ για διαμαρτυρία ήταν απόλυτα σωστή. Αν προσπαθήσουμε να του καταλογίσουμε ένα λάθος δύσκολα θα βρούμε κάτι, πέρα από ένα σκληρό φάουλ του Κεντίρα

                                                                                                                             Βαθμολογία:  9.0



    

           Ένα εφιαλτικό διήμερο τελείωσε για το ισπανικό ποδόσφαιρο. Οι Γερμανό είναι έτοιμοι να πιστώσουν την κυριαρχία τους με έναν δικό τους τελικό. Ωστόσο οι 2 ισπανικές υπερδυνάμεις δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Κι αν για την Μπάρτσα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα αφού κυνηγάει στην ουσία 5 γκολ(το 5ο ας είναι και στα πέναλτυ) το ίδιο δεν ισχύει ακριβώς για την Ρεάλ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα κλιθεί να δικαιολογήσει απόλυτα τον τίτλο του Special One. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί 2 γρήγορα γκολ στη Μαδρίτη, κάτι που έκανε πέρσι με την Μπάγερν. Μένει μόνο να τα καταφέρει φέτος. Αλλιώς η γεύση που θα αφήσει λίγο πριν την ενδεχόμενη φυγή για την Τσέσλι, παρέα με τον Φαλκάο από τη Μαδρίτη, θα είναι γλυκόπικρκη. Πέρα του γεγονότος ότι θα δώσει μεγάλη χαρά στο νέο του αντίπαλο και πιθανό διάδοχο, τον Γιούργκεν Κλοπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου