12.12.12

12 ιστορίες για τη 12/12/12

Το ημερολόγιο δείχνει 12 Δεκεμβρίου το 2012 ή αλλιώς 12/12/12. Η ώρα πλησιάζει 12:12:12 , οι συνομωσιολόγοι δηλώνουν πως είναι η τελευταία χρονιά με επαναλαμβανόμενη ημερομηνία και καθώς το τέλος του κόσμου πλησιάζει σε εννέα ολόκληρες μέρες, είναι ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στις 11 προηγούμενες αντίστοιχες της χιλιετίας μας,οι οποίες είναι και οι μοναδικές για τον 21ο αιώνα.



1/1/2001

 Το τέλος του κόσμου όπως πολλοί διατυμπάνιζαν και τότε, δεν ήρθε. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν πιστεί πως με τη συμπλήρωση 2 ακριβώς χιλιετιών από τη (ημερολογιακή) γέννηση του Ιησού θα καταστραφεί η Γη.Το αρχικό σενάριο έλεγε πως η συμπλήρωση 2000 ετών γίνεται 31/12/1999.Όταν όμως το τέλος δεν ήρθε, πολλοί ισχυρίστηκαν πως στη νέα χιλιετία μπαίνουμε την 1η Ιανουαρίου του 2001, δίνοντας παράταση στν...αγωνία.
 Μετεωρίτες,δεινόσαυροι,νεκροζώντανοι,Δευτέρα παρουσία ήταν μερικά από τα σενάρια καταστροφής με επικρατέστερο τον 'ιό του 2000'. Ο ιός αναφερόταν στις ηλεκτρονικές συσκευές.Στηριζόταν στη θεωρία πως λόγω λάθος στον προγραμματισμό, οι υπολογιστές θα 'μπερδέψουν' τα δύο μηδενικά με αυτά του 1900.Μέσω του διδαδικτύου, το λάθος θα εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο φέρνοντας το χάος. Ο ιός τελικά αποδείχθηκε μια 'φούσκα'. Το μόνο που απέμεινε, είναι εκατοντάδες άχρηστα υπόγεια καταφύγια αλλά και δυστυχώς ένας αριθμός από αυτόχειρες που πλήρωσαν την ευπιστία τους.Μοναδικός ίσως που προσβλήθηκε από τον περιβόητο ιό ήταν ο...κυρ Αριστείδης από τα 'Eγκλήματα' της γνωστής σειράς την εποχή που η τηλεόραση ήταν μόδα(αφιέρωμα στην ελληνική TV  και       .Ο ιός της χιλιετίας)


2/2/2002

To ευρώ είχε μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας,καθώς συμπλήρωνε 1 μήνα και μία μέρα ζωής ακριβώς.Παράλληλα μόνο 1 μήνας ζωής είχε απομείνει στη δραχμή,καθώς οι δυο πρώτοι μήνες του έτους θεωρούνταν περίοδος προσαρμογής με κυκλοφορία και των δύο νομισμάτων ταυτόχρονα Οι καταναλωτές εφοδιασμένοι με τα κομπιουτεράκια τους που κάνουν γρήγορα τις εναλλαγές από ευρώ σε δραχμές, ατένιζαν το οικονομικό μέλλον με αισιοδοξία. Η ενωμένη Ευρώπη είχε ξεκινήσει την πραγματοποίηση του ονείρου της, το οποίο 10 χρόνια αργότερα θα μετατρεπόταν σε εφιάλτη...


3/3/2003

Αναταραχή στο αμερικανικό πεντάγωνο καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας βορειοκορεάτικα αεροσκάφη αναχαίτισαν αντίστοιχο αμερικανικό, που πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση στα διεθνή ύδατα κοντά στην Ιαπωνία. Ο φόβος για περαιτέρω εντάσεις ήταν έντονος καθώς η Αμερική ήδη βρισκόταν σε ρήξη με το Ιράκ και προ των πυλών  πολέμου, και μια ενδεχόμενη διαμάχη με την ασιατική χώρα θα ήταν πολύ μεγάλο πλήγμα.



4/4/2004
Ο επικεφαλής των ερευνών για την τρομοκρατική ενέργεια στις 9/11, Τόμας Κιν, ισχυρίζεται πως η αεροπειρατεία αυτή μπορούσε να αποφευχθεί, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για τις κινήσεις της Αλ-Κάιντα. Η δήλωση αυτή πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων και φημολογιών περί σκηνοθετημένου τρομοκρατικού χτυπήματος, την ώρα που στη Μέση Ανατολή, οι ενέργειες των Ιράν,Ιράκ και Ισραήλ ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά.
Παράλληλα, τρεις μέρες απέμεναν για την ολοκλήρωση του πρώτου μήνα της κυβερνήσεως Καραμανλή. Η Νέα Δημοκρατία  έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια  επανήλθε στην εξουσία και ήταν έτοιμη πλέον  και να φέρει την Ελλάδα από το ζενίθ των Ολυμπιακών Αγώνων και των άλλων διεθνών διακρίσεων στο ναδίρ των υποκλοπών, των σκανδάλων και των μιζών.







5/5/2005

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος καθαιρείται, καθώς αποκαλύφθηκε η εκποίηση ακινήτων του Πατριαρχείου σε άτομα τα οποία ήθελαν να ενισχύσουν κι άλλο την εβραϊκή παρουσία στα Ιεροσόλυμα. Για άλλη μια φορά η θρησκεία έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής.



6/6/2006

Η εικόνα παρουσιάζει τη θεωρία πως σε όλα
τα προϊόντα, κρύβεται ο αριθμός 666,  δείγμα πως ο καταναλωτισμός, είναι δάκτυλος του Εωσφόρου
Ο «Επαναστατικός Αγώνας» αναλαμβάνει με προκήρυξη που απέστειλε στο «Ποντίκι» την ευθύνη για την επίθεση κοντά στην κατοικία του Γ. Βουλγαράκη. Η τρομοκρατία στην Ελλάδα, ξαναζωντανεύει με αυτή την διαφορετικού τύπου από την 17Ν, τρομοκρατική οργάνωση.Παράλληλα οι παραφιλολογίες για καταστροφή του κόσμου από τον αντίχριστο κάνουν για άλλη μια φορά την εμφάνισή τους, αναφερόμενες σε αυτή τη... σατανική ημερομηνία(6/6/6)




7/7/2007

  Έπειτα από καθυστέρηση ετών και περιμένοντας αυτή τη σημαδιακή ημερομηνία, ανακοινώνονται τα 7 Νέα Θαύματα του Κόσμου. Η ''δικιά μας'' Ακρόπολη που ήταν μεταξύ των υποψηφίων, δεν κατάφερε να μπει στη μαγική 7άδα, απογοητεύοντας πλήθος εθνολάτρων.Η 7άδα αποτελείται από: Η πόλη των Μάγια Τσίτσεν Ίτζα, το Σινικό Τείχος της Κίνας, το άγαλμα του Λυτρωτή Cristo Redentor στο Ρίο, το Κολοσσαίο στη Ρώμη, η πόλη των Ίνκα Μάτσου Πίτσου στις Άνδεις του Περού, η πόλη Πέτρα στην Ιορδανία και το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία.

8/8/2008


  Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου αρχίζουν με μια φαντασμαγορική τελετή στο ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου. Οι Κινέζοι διοργανωτές αποτυπώνουν με εκπληκτικό τρόπο όλα τα χαρακτηριστικά του έθνους τους σε μια τελετή που έμεινε στην ιστορία σαν τη λαμπρότερη όλων των εποχών. Πολλοί βέβαια θα αντιπαρουσιάσουν την αντίστοιχη ελληνική ως καλύτερη, κι όχι άδικα αφού οι απόψεις διίστανται. Το θέμα όμως είναι άλλο.4 χρόνια μετά τους Αγώνες της Αθήνας η Ελλάδα δε θυμίζει σε καμία περίπτωση εκείνη τη χώρα.Οικονομική παρακμή και  πλήθος άχρηστων ολυμπιακών ακινήτων τη χαρακτηρίζουν, ενώ αντίστοιχα απογοητευτική είναι κι η παρουσία μας  στους αγώνες του Πεκίνου(4 μετάλλια,0 χρυσά σε αντίθεση με τα 16 συνολικά και 6 χρυσά της Αθήνας).

9/9/2009


Στις 9:09:09 μ.μ αυτής της ημερομηνίας, εγκαινιάζεται στο Ντουμπάι, το νέο υπερσύγχρονο μετρό . Ένα έργο που μέχρι σήμερα έχει κοστίσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια και η κατασκευή του διαρκώς εξαπλώνεται. Το ποσό αν και υπέρογκο αντικατοπτρίζει απόλυτα τα δεδομένα σε αυτή τη νέα  οικονομική δύναμη του πλανήτη, η οποία σιγά σιγά αρχίζει και παίζει βασικό ρόλο στην καθημερινότητα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η έντονη δραστηριότητα της στο χώρο του αθλητισμού, και κυρίως του ποδοσφαίρου.



10/10/2010

 Την ώρα που λαμβάνουν χώρα διάφοροι εορτασμοί ανά τον κόσμο για τη σημαδιακή ημερομηνία και εκατοντάδες γάμοι τελούνται σε όλο τον κόσμο για καλοτυχία, στη Σερβία γίνονται άλλου είδους γιορτές. Συγκεκριμένα, στο Βελιγράδι γίνονται συλλήψεις 200 ατόμων και 110 άνθρωποι τραυματίζονται σε συγκρούσεις με την αστυνομία κατά την διεξαγωγή της πρώτης παρέλασης ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας στην Σερβία από το 2001. Η Ομοφοβία κάνει για άλλη μια φορά την εμφάνισή της δείχνοντας πως η κοινωνία μας,όσο προοδευτική κι αν παρουσιάζεται, τα θέματα ταμπού δεν μπορεί ακόμα να τα δώσει τέλος..Ακόμα και σε 'προηγμένες' χώρες της Ευρώπης.



11/11/2011

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Παπούα- Νέας Γουινέας  διατάσσει τη σύλληψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπέλντεν Ναμάχ  και του γενικού εισαγγελέα Άλαν Μάρατ , με τις κατηγορίες της περιφρόνησης του δικαστηρίου. Ακόμα και στις τριτοκοσμικές χώρες, η δικαιοσύνη δεν έχει όρια κι ακόμα και όργανα της εξουσίας κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αλήθεια στην Ελλάδα, πότε θα γίνει αντίστοιχη κίνηση με ουσία κι όχι σαν τις παρόμοιες συλλήψεις των υπεύθυνων για τους στημένους αγώνες, που μόνο σκοπό έχουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια;

12/12/2012

Ο δείκτες του ρολογιού μου κάναν το χαρακτηριστικό τσακ καθώς από 12:12:12 η ώρα γινόταν 12:12:13. Καμιά έκρηξη δεν αφάνισε το είδος ενώ η το Πρωινό μου στο Μέγκα συνεχίζει ακάθεκτο την προβολή του και τον ταυτόχρονο κατήφορο της τηλεόρασης. Έναν κατήφορο ανάλογο με τη γενική πορεία της χώρας.Ta Social Media συνεχίζουν τις αναφορές για τη 12/12/12 δείχνοντας πως η αριθμολαγνία στις μέρες μας κατέχει μια θέση εφάμιλλη της θρησκείας. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε χρόνο σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουμε τέτοια γεγονότα.Κι αυτός είναι ο λόγος που ακόμα θα αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο υπαίτιος της κατάστασής μας ως χώρα και άνθρωποι.  

Ραντεβού λοιπόν την 13/13/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου