6.11.12

3-Point Play:Κάτι αλλάζει στους Knicks

      Μόλις μπήκαμε αισίως στη δεύτερη εβδομάδα της regular season του ΝΒΑ κι ασφαλώς είναι πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα. Οπότε είναι κάπως ανούσιο να πανικοβληθούμε από τώρα με τους προβληματικούς μέχρι στιγμής Lakers, ή να "κράξουμε" τους Thunder που "τσιγκουνεύτηκαν" να δώσουν λίγα ...εκατομμυριάκια παραπάνω για να κρατήσουν τον James Harden. Έχουμε τουλάχιστον 80 ματς ακόμα για να ασχοληθούμε με αυτά. Εντύπωση όμως προκαλεί το εκρηκτικό ξεκίνημα των N.Y. Knicks
 που βρίσκονται στην κορυφή της ανατολής με ρεκόρ 3-0 και μάλιστα κερδίζουν τους αντιπάλους τους με μ.ο. 16 πόντους διαφορά!
      H μεταμόρφωση της ομάδας της Νέας Υόρκης είναι άξια αναφοράς γιατί πολύ απλά δεν είναι καινούριο φαινόμενο, αλλά ξεκίνησε πέρσι, όταν ο Mike Woodson ανέλαβε τα ηνία διαδεχόμενος τον "run n gun" Mike d' Anthony. Σταδιακά ο νέος προπονητής επέβαλε τη φιλοσοφία του στην ομάδα, μαθαίνοντας στους παίκτες του βασικές αρχές του μπάσκετ όπως : "όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα καλό είναι να μη μας βάλει καλάθι", κάτι άγνωστο μέχρι τότε στα αποδυτήρια για χρόνια. Οι Knicks απέκτησαν ουσία και τελικά μπήκαν στα playoffs όπου αποκλείστηκαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Miami Heat με 4-1. Η μοναδικά τους νίκη πάντως πανηγυρίστηκε έξαλλα, αφού είχαν να γευτούν τη χαρά της επιτυχίας σε postseason από το 2000!
      Οι δυνατότητες όμως  είναι πολύ μεγάλες για να θεωρηθεί επιτυχία κάτι τέτοιο. Το καλοκαίρι η Νέα Υόρκη απέκτησε τους πλέι μέικερ Jason Kidd Reymond Felton αλλά και τον 35χρονο rookie(!) Pablo Prigioni καλύπτοντας έτσι τη φυγή του Jeremy Lin. Tο ρόστερ εμπλουτίστηκε με ακόμα περισσότερους βετεράνους όπως ο Rasheed Wallace, που επέστρεψε στα παρκέ μετά από δύο χρόνια στη ...σύνταξη. Ίσως να το παράκαναν λίγο, αφού ο μέσος όρος ηλικίας υπολογίστηκε στην αρχή της σεζόν στα 32 χρόνια και 240 μέρες, δίνοντας τους έτσι τον τίτλο της γηραιότερης ομάδας στην ιστορία του ΝΒΑ!
      Τι μπορούν να καταφέρουν φέτος; Ακόμα είναι πολύ νωρίς, αλλά όταν ο σούπερ σταρ σου (Carmelo Anthony) μιλάει για τις αξίες της άμυνας και της ομαδικότητας, τότε βρίσκεσαι σε σωστό δρόμο. Το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα "δέσουν" επιτέλους ο "Melo" με τον Stoudemire στη επίθεση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και η ομάδα συνεχίσει να παίζει την ίδια άμυνα, τότε οι φίλαθλοι στο Madison Square Garden θα ζήσουν μεγάλες στιγμές φέτος, πολύ σπουδαιότερες από το δεύτερο ματς της φετινής χρονιάς, όταν ταπείνωσαν τους Heat με 104-84. Κι επειδή εκπροσωπούν τη μεγαλύτερη αγορά των ΗΠΑ, το σίγουρο είναι ότι θα μας απασχολούν θετικά ή αρνητικά για όλη τη χρονιά. Για το τέλος :

5 θέματα που ενδιαφέρουν από τον "μαγικό πλανήτη"

1 Είπαμε φοβερός παίκτης ο Harden, αλλά κανείς δεν περίμενε αυτό το ξεκίνημα. 37 πόντοι στο πρώτο παιχνίδι, 45 στο δεύτερο και "μόλις" 24 στο τρίτο. Ο τύπος μας κάνει να αγαπήσουμε μία από τις πιο ανιαρές ομάδες του ΝΒΑ εδώ και χρόνια! Σκέφτηκα να τον βάλω και MVP σε fun bet στην αρχή της σεζόν, όμως η εταιρεία δεν τον έδινε υποψήφιο...

2 Αξίζει να δείτε τους Cavaliers φέτος. O Kyrie Irving είναι ήδη ένας από τους καλύτερους play makers του πρωταθλήματος, η ομάδα είναι από τις πιο νεανικές κι ενθουσιώδεις και ο Dion Waiters (no4 του draft) αρχίζει να απαντά στην κριτική που έχει δεχτεί. Σε ένα παράλληλο σύμπαν οι Cavs προκρίνονται στα playoffs κι αντιμετωπίζουν τον "προδότη" Lebron. Μακρινό σενάριο αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

3 Μπορεί η επιστροφή του να αργεί ακόμα, όμως ο Derrick Rose δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος, αφού έγινε για πρώτη φορά πατέρας! Συνήθως ο "αντι-σταρ" Rose κρατάει σαν επτασφράγιστο μυστικό την προσωπική του ζωή αλλά ο λογαριασμός του στο twitter γέμισε με φωτογραφίες του μικρού P.J.

4 Ο J.J. Barea των Timberwolves και ο Donald Sloan των Cavs είναι οι πρώτοι που τιμωρούνται σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της λίγκας κατά του flopping. Απομένει να δούμε αν το μέτρο θα ισχύει και για τους σταρ που συχνά πυκνά εκμεταλλεύονται τα ονόματα τους για να κερδίζουν φάουλ...

5 Ίσως να μην έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από τους Celtics, αλλά ο Ray Allen είναι ένας πραγματικά σπουδαίος παίκτης. Και φροντίζει να το θυμίζει αυτό από τα πρώτα του παιχνίδια με το Miami:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου