15.11.12

Ο χαρισματικός κύριος Ζλάταν

   Έχει χαρακτηριστεί εγωιστής, αλαζόνας και υπερφίαλος, ωστόσο ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίσει πως είναι ένας πραγματικά σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Στο 90ο λεπτό του χθεσινού φιλικού απέναντι στην Αγγλία φρόντισε να μας χαρίσει μία ακόμα στιγμή μαγείας, αφήνοντας άφωνη όλη την ποδοσφαιρική υφήλιο! Το γκολ που πέτυχε θα μνημονεύεται για χρόνια και δεν είναι υπερβολή να το κατατάξουμε ανάμεσα στα καλύτερα όλων των εποχών! Επειδή όμως ο Σουηδός σέντερ φορ έχει πετύχει αρκετά ακόμα εντυπωσιακά τέρματα, ας θυμηθούμε τα πέντε καλύτερα από αυτά:                                                  

Νο 5: "Τσίμπημα" της μπάλας και ...πιάστε τον!                                                       Ντέρμπι Γιουβέντους-Ρόμα το 2005 και η "Κυρία" προηγείται με 1-0. Μία μακρινή μπαλιά βρίσκει τον "'Ιμπρα" στο κέντρο, αυτός την πετάει μπροστά με το "μυτάκι"και στο σπριντ ισοπεδώνει τον προσωπικό του αντίπαλο. Το τελείωμα είναι εύκολη υπόθεση, άπιαστο στη γωνία των Ρωμαίων. Γι άλλους αυτό θα ήταν το απόλυτο highlight της καριέρας τους, γι αυτόν μπαίνει με το ...ζόρι στη λίστα



Νο 4: Αριστερό βολέ, κανένα πρόβλημα

Στο 2010 είμαστε και η Μίλαν δυσκολεύεται στην έδρα της σκληροτράχηλης Λέτσε. Μια βαθιά μπαλιά πάλι αρκεί όμως για τον Ζλάταν. Κατέβασμα με το στήθος απέναντι σε δύο αντιπάλους και αριστερό βολέ χωρίς ...δεύτερη σκέψη, στην άλλη γωνία του τέρματος και η Μίλαν μπροστά σχεδόν από το πουθενά.









Νο 3: Τακουνάκι με λίγο ...Κung Fu!


Τον περασμένον Ιούλιο η Παρί Σεν-Ζερμέν "ταράζει" τα ποδοσφαιρικά νερά κι ανακοινώνει τη μεταγραφή του Ιμπραϊμοβιτς από τη Μίλαν αντί 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος ο παίκτης υπογράφει "ηγεμονικό" τριετές συμβόλαιο αντί 12 εκατ. το χρόνο! Το κακό ξεκίνημα έφερε μουρμούρα, αλλά γρήγορα άρχισε η "απόσβεση". Στις 7 Οκτωβρίου η Παρί αντιμετωπίζει τη Μαρσέιγ στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής του Σαμπιονά και βρίσκεται γρήγορα πίσω στο σκορ. Στο 23' όμως έρχεται η ισοφάριση μετά από κόρνερ κι ένα εκπληκτικό γκολ του "Ίμπρα", κάτι ανάμεσα σε τακουνάκι και ...κλωτσιά!



Νο 2: Χάθηκε η μπάλα!

Πάμε λίγο πιο παλιά τώρα, όταν ο νεαρός τότε Ζλάταν άρχισε να γίνεται γνωστός φορώντας τη φανέλα του Άγιαξ. Στις 22 Αυγούστου 2004 στον αγώνα απέναντι στην Μπρέντα, με διαδοχικές προσποιήσεις αποφεύγει 4 αντιπάλους κι εξουδετερώνει τον τερματοφύλακα, πριν πλασάρει με το αριστερό. Το γκολ αυτό αναδείχτηκε το καλύτερο εκείνης της σεζόν από το κανάλι Eurosport. Μια επίδειξη τεχνικής που φανερώνει το πλούσιο ρεπερτόριο του Σουηδού.







Νο 1: Τύχη η απλά ...ικανότητα;

EURO 2004 κι ενώ οι Έλληνες ζούμε το δικό μας ...παραμύθι, η Σουηδία παλεύει με την Ιταλία για την πρόκριση στα προημιτελικά. Στις καθυστερήσεις η μπάλα φτάνει στην περιοχή μετά από κόρνερ και μέσα στην αναταραχή ο "Ιμπρα κατάμπρα" σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ, προλαβαίνοντας τον τερματοφύλακα και σουτάροντας με το εξωτερικό του ποδιού. Φυσικά το γκολ ψηφίστηκε ως το καλύτερο του τουρνουά...αν και για μας δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει τις κεφαλιές του Χαριστέα!




Με το χθεσινό γκολ πάντως κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και ...τον εαυτό του. Αυτόματα το καλύτερο της καριέρας του, δείγμα της τεράστιας κλάσης του καλύτερου σέντερ φορ των τελευταίων χρόνων. Άμα δεν έχετε κουραστεί να το βλέπετε, θυμηθείτε το:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου