21.11.12

Επιστροφή στο ...2010

Ήταν εκείνη η άνοιξη του 2010 που από το Καστελόριζο δια στόματος του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου μαθαίναμε ότι μπαίναμε σε έναν ατελείωτο χειμώνα αντί για καλοκαίρι όπως αποδείχτηκε αργότερα.
Ήταν εκείνες οι στιγμές των μεγάλων αποφάσεων που τις πήραν "μικροί" άνθρωποι και πολιτικοί.
Ήταν τότε που ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρος Καν πρότεινε τη λύση που θα ανακούφιζε την Ελλάδα
και θα έδινε διέξοδο στα αδιέξοδά της και οι δύο Γιωργάκηδες Παπανδρέου -Παπακωνσταντίνου προτιμούσαν να...χορέψουν το χορό του Ζαλόγγου.
Όπως υποστηρίζει στο βιβλίο του ο του ο εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης ,ο Στρος Καν τον κάλεσε στις 28 Ιουλίου 2011 και του ζήτησε  να  πείσω τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου να πιέσουν την Ευρωζώνη να αποδεχτεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Δυστυχώς όμως πέρασε ο εκβιασμός των "σκληρών' της Ευρωζώνης  έναντι του ΔΝΤ", τονίζει...
Δυστυχώς λοιπόν αυτό που έπρεπε να κάνουν από την αρχή ο τότε πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δεν το έκαναν ποτέ!

Ακολούθησαν δύο χρόνια γεμάτα αίμα,(των εκατοντάδων ανθρώπων που αυτοκτόνησαν) πόνου(υπάρχει χειρότερο ψυχικός από το να μην μπορείς να δώσεις στο παιδί σου χαρτζιλίκι για το σχολείο;), δακρύων(των χιλιάδων απολυμένων που έχαναν τις δουλειές τους και δεν ήξεραν τι τους ξημερώνει, που ξεσπούσαν μπροστά στα μικρόφωνα των βολεμένων) Άλλοι τους άκουγαν με ευχαρίστηση και τους παρακολουθούσαν λέγοντας "δεν είμαι εγώ σαν αυτόν, έτσι δεν θα γίνω ποτέ"...και γίνονταν σε λίγες μέρες

Δυό χρόνια που η κόλαση πήρε...μετάθεση από τα τάρταρα στο ...οικόπεδο Ελλάδα..

Και μετά από όλα αυτά...επιστροφή στο 2010.

Πάλι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τώρα ζητά νέο "κούρεμα' γιατί το χρέος δεν...

Και πως θα ...όταν η ελληνική οικονομία έχει ουσιαστικά διαλυθεί και χρειάζεται τουλάχιστον μια πενταετία για να ξαναγίνει...οικονομία.

Κυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε στο σωτήριον έτος 2010. Οι νέοι κυβερνήτες σας περιμένουν με...ανοιχτές αγκάλες και κάτι μηχανές κουρέματος  που...δεν θα σας αφήσουν τρίχα στο κεφάλι και ευρώπουλο στην τσέπη!!!  
    ..
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου