29.10.12

Το " μαρτύριο" της Αγίου Δημητρίου

Ηταν που ήταν ο δρόμος μόνο δύο από τις τέσσερις λουρίδες κυκλοφορίας...ήρθε και η εικόνα  από το Αγιο Ορος να τον αποτελειώσει.

Το τι γίνεται τις τελευταίες μέρες στην οδό Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί εύκολα να περιγραφεί.

Η μάλλον μπορεί για όποιον έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί τον εαυτό του ακινητοποιημένο μέσα σε ένα λεωφορείο ή ένα ΙΧ  για είκοσι τουλάχιστον λεπτά βλέποντας γύρω του τουριστικά λεωφορεία παρκαρισμένα όπου δει. Και ακόμη να βγαίνουν από τα λεωφορεία αυτά δεκάδες άτομα που βιάζονται να πλησιάσουν την εκκλησία του πολιούχου και να τρέχουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα θυμίζοντας κατσίκια που τα έχει επιτεθεί ο ...λύκος της περιοχής.

Το πρώτο σοκ είναι το λιγότερο τα επόμενα γεμάτα ερωτήσεις.

 Η ΠΡΩΤΗ: δεν έχουν εικόνες οι εκκλησίες στις περιοχές που κατοικούν;
Η ΔΕΥΤΕΡΗ: αν έχουν γιατί ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης που θέλουν να πάνε στις δουλειές και στα σπίτια τους;
Η ΤΡΙΤΗ:και αν έχουν γιατί οι εικόνες της περιοχής τους δεν είναι καλύτερες από αυτήν που έρχονται να επισκεφτούν;
Η   ΤΕΤΑΡΤΗ: Πιστεύουν αλήθεια ότι υπάρχουν οι θαυματουργές και οι άλλες εικόνες και όχι ότι υπάρχει η δύναμη του Θεού της πίστης τους που μπορεί να τους βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές;

Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται και στη Θεσσαλονίκη..
Είναι το τέλειο αντιθρησκευτικό, αντιχριστιανικό παράδειγμα.

Σε οίκο εμπορίου έχει μετατραπεί ο οίκος του Θεού.
Κόντρα στη διδασκαλία του Ιησού κόντρα στη ρήση του "Μετατρέψατε τον οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου " όταν διέλυε τα σταντ των εμπόρων έξω από την εκκλησία της Ιερουσαλημ.

Εμπόριο πίστης είναι αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Και "χονδρεμπόριο"  φοροδιαφυγής  αφού κανείς δεν ξέρει πόσο χρήμα κυκλοφορεί και στην εκκλησία και γύρω από αυτήν (τουριστικά λεωφορεία, φαγάδικα, κλπ).

Εμπόριο του...αέρα δηλαδή...
Δεν θα ήταν καλύτερο να κληθούν από την εκκλησία οι πιστοί να πάρουν μέρος σε πρωτοβουλίες με προσφορές και βοήθεια αδυνάτων με ξεκάθαρο και εύκολα ελεγχόμενο στόχο;

 Στη Βυζαντινή ιστορία οι εικονομάχοι όταν έθαβαν τις εικόνες το έκαναν γιατί φοβούνταν ότι αντί για την λατρεία του Θεού  οι πιστοί θα έμεναν στη λατρεία των εικόνων. είχε γίνει και τότε ( έξυναν τις εικόνες και τις μπογιές τις έκαναν φάρμακα) γίνεται και σήμερα με τον χειρότερο τρόπο.

Και η πλάκα στην όλη ιστορία είναι.. Ο θείος η θεία, η γιαγιά ο παππούς και οι άλλοι συγγενείς που βρίζουν όλη τη μέρα τον Στουρνάρα που τους κόβει  τις συντάξεις και τα φάρμακα, πληρώνουν δεκάδες ευρώ μαύρα -ολόμαυρα σε όλους αυτούς που δεν θα τους δώσουν καμία απόδειξη και θα τους χαμογελούν τις μέρες που θα τους βλέπουν στα κανάλια να λένε τον πόνο τους!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου