16.10.12

Τα μεγάλα γκολ του Σάλπι με τη "γαλανόλευκη"

     Μπορεί ο συνολικός αριθμός τους (10 όλα κι όλα) να μη λέει πολλά,μπορεί οι επικριτές του να είναι αρκετοί, ωστόσο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι αυτός που έχει πετύχει τα σημαντικότερα γκολ της εθνικής μας τα τελευταία χρόνια. Στο παιχνίδι με τη Σλοβακία φρόντισε να μας το ...θυμίσει, ήταν στην κατάλληλη θέση και χάρισε άλλη μια μεγάλη επιτυχία.
Ας θυμηθούμε όμως τις μεγάλες στιγμές του "Σάλπι" με το εθνόσημο...


1 Ελλάδα-Ισραήλ 2-1 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 1 Απριλίου 2009

Το πρώτο "δείγμα γραφής" σημειώθηκε απέναντι στο Ισραήλ. Άνοιξε το σκορ στο 32' με ωραίο σουτ πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο επίσημο του γκολ και δεύτερο συνολικά. Οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν σε 1-1 πριν επιβάλει την τάξη ο Σαμαράς με πέναλτι.


2 Ουκρανία-Ελλάδα 0-1 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (Μπαράζ) 18 Νοεμβρίου 2009

Μετά τη λευκή ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας, η Ελλάδα έψαχνε αναγκαστικά ένα γκολ στο Κίεβο για να προκριθεί στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Και το βρήκε στο 31ο λεπτό,  όταν μετα την εκπληκτική μπαλιά του Σαμαρά ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε με το αριστερό κι έστειλε την εθνική μας στο ...τουρνουά της βουβουζέλας!

3 Ελλάδα-Νιγηρία 2-1 Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, 17 Ιουνίου 2010

Αν το γκολ με την Ουκρανία είναι μέχρι στιγμής το σημαντικότερο, σίγουρα αυτό απέναντι στη Νιγηρία είναι το πιο ιστορικό. 4 ήττες σε ισάριθμους αγώνες μετρούσαμε μέχρι τότε σε τελικές φάσεις Μουντιάλ και μάλιστα χωρίς να σκοράρουμε! Είχε έρθει όμως η ώρα. Μετά την απογοητευτική εμφάνιση ενάντια στη Νότια Κορέα, η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει και από τη Νιγηρία με 0-1 ( Ούτσε στο 19'). Όμως λίγο πριν το ημίχρονο ο Σαλπιγγίδης πετυχαίνει το πρώτο γκολ μας στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας στο 44'. Η συνέχεια είναι γνωστή: μία διαφορετική εθνική ανεβάζει την απόδοσή της και παίρνει τελικά τη νίκη με το τέρμα του Τοροσίδη στο 71ο λεπτό.

4 Ελλάδα-Ισραήλ 2-1 Προκριματικά EURO 2012, 12 Οκτωβρίου 2010

Στο...sequel της πρώτης επιτυχίας του, ο Σαλπιγγίδης φρόντισε να σκοράρει ξανά απέναντι στους Ισραηλινούς. Μάλιστα το ματς είχε ακριβώς ίδια εξέλιξη. Ο "κοντός" άνοιξε το σκορ, το Ισραήλ ισοφάρισε ( αυτογκολ Σπυρόπουλου στο 59') και η Ελλάδα έκανε το 2-1 λίγο αργότερα με πέναλτυ του Καραγκούνη στο 62'.

5 Πολωνία-Ελλάδα 1-1 EURO 2012, 22 Ιουνίου 2012

Πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την εθνική μας (πρώτο ματς της διοργάνωσης κιόλας) κι όλα πάνε στραβά! Τραγική η ομάδα, ανεκδιήγητος διαιτητής αποβάλει τον Παπασταθόπουλο και μας αρνείται πέναλτι, όμως στο ημίχρονο μπαίνει ο ..δικός μας. Η Ελλάδα σημείωσε ένα γκολ με τον Σαλπιγγίδη, κέρδισε ένα πέναλτι από την συνεργασία Σαλπιγγίδη-Φορτούνη, αν και το έχασε με τον Καραγκούνη, σημείωσε ένα ακόμη γκολ που ακυρώθηκε, ενώ είχε μεγάλες ευκαιρίες με τον Σαμαρά για γκολ.

6 Σλοβακία-Ελλάδα 0-1 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014

Φτάσαμε και στο τελευταίο "δείγμα". Οι Σλοβάκοι πιέζουν κι απειλούν να μας πετάξουν εκτός πρόκρισης, η Έλληνες αμύνονται...υποτυπωδώς αλλά στη μοναδική μας ευκαιρία σε όλο το ματς ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύεται την ασιστ του Κατσουράνη και παγώνει την Μπρατισλάβα! Η Ελλάδα κερδίζει το ματς και βρίσκεται σε θέση ισχύος αντί για το "καναβάτσο"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου